Kuinka selvitä yksityisen puolen kovista hinnoista "julkisella" puolella

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5894
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Kuinka selvitä yksityisen puolen kovista hinnoista "julkisella" puolella

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Heinä 2020 14:12

Kokemuksia Helsingin Sydänsairaalan ja jatkohoitojen toimista:

Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS on laajentanut toimiaan mukavasti. Nyt toimipaikkoja (etäpesäkkeitä) on :

Helsingissä, Länsisatamankatu 16 00180 HKI , puh keskus 050-3392437
Tampereella, TAYS Hatanpäänkatu 24 33900 TRE, Sydänpoli 03-3115800
Hämeenlinna, TAYS Sydänsairaala Ahvenistontie 20 , 13530 HML puh 03-6291
Riihimäki, TAYS Sydänsairaala Kontiontie 77 , 11120 RMKI puh 019-74451
Valkeakoski, TAYS Sydänsairaala , Salonkatu 24 , 37600 Valkeakoski , puh 03-311614


Tampereen ja Helsingin sydänsairaalan maksut ovat 48,90€/hoitopv , sis tutkimukset ja operaatiot. Siis julkisen terveydenhuollon taksoituksen mukaisesti.
Perustuu potilaan oikeudesta valita hoitopaikkansa, joka säädettiin jokunen aika sitten. Suurimman laskun maksaa oma kunta/sairaanhoitopiiri.

Kuvitelkaa, jos saatte sydämen ulträäni- tai varjoainekuvauksen päivämaksun hinnalla, niin siitä "tyynynalussatasesta" jää vielä puolet käyttämättä. Yksityisen lääkäriaseman erikoislääkärin konsultaatio maksaa jotain 120€ luokkaa, joka sekään ei ole kallis todellisen diagnoosin saamisesta.
Aikoinaan pallolaajennus yksityissairaalassa (HKI) maksoi Kelan avustusten jälkeen muistaakseni 1500€ ja Plaviksit päälle (verenohennuslääkitys). Ja sekin oli viisas sijoitus vaikka Lottoon verrattuna. Nopeus on valttia jonokuolemien välttelyssä.

Sepelvaltimoiden ohitusleikkaus omista "varaosista" toimi kuin sveitsiläinen kello. Siirto 7 pvn kuluttua paikallissairaalaan , jossa 2 pv. Myöhemmin jälkiröntgen (2 vk) ja verikokeet (4vk) sekä 3kkn jälkeen leikkauksesta jälkitarkastus. Homma pelaa todella hyvin.

Miksi yli 50 vuotiaan kannattaa kärvistellä erilaisten rintaoireitten ja epämääräisten tuntemuksien kanssa , kun omatoimisesti voi hankkia varmuuden omasta tilastaan. Statiineja kyllä hartaudella tarjotaan, mutta lähetettä varsinaisiin tutkimuksiin on hankala saada ilman omatoimisuutta. Kesäkandien kantti ei riitä muuhun kuin statinointiin.
Meitä puoskaroivat ilman pätevyyttä kaikenmaailman ruokintatalibaanit elikeinon antamilla ohjeilla, agronomikollegio, ja urheiluidioottien kerhot erilaisilla juoksenteluohjeilla. Henki menee kaikilta jossain vaiheessa, mutta on myös omassa vallassa hidastaa tapahtumaa. Vegaani tekee äkki-itsemurhan tunkemalla kaalinpään suuhunsa. Tapahtumaa voi hidastaa pikotuilla vihanneksilla.

Suosittelen lämpimästi Sydänsairaalan palveluksia. Kun sepelvaltimot olivat tukossa 95%:sti, niin tuntuu kuin eläisi jatkoajalla. Kiitos tästä lankeaa erityisesti Tri Timolle, joka antoi vinkin Sydänsairaalan palveluista.
Kalakukko

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1869
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kuinka selvitä yksityisen puolen kovista hinnoista "julkisella" puolella

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 21 Heinä 2020 19:41

No joko tuli talven mustikat talteen?

Suosittelemasi ”hoitopolku” ei nyt vain sovi poliittisen-, hallinnollisen- tai epidemiologisen lääketieteen linjauksiin. Pitää luoda organisaatioita, järjestelmiä, jonoja ja ylivoimaisia kustannuksia, jotta tehokas toiminta estyisi. Sen nimi on ylilihava byrokratia kuten muukin ylilihavuus Amerikoissa (Panaman kanavan kummallakin puolella), Englannissa ja Suomessa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Kalakukko
Viestit: 5894
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Kuinka selvitä yksityisen puolen kovista hinnoista "julkisella" puolella

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 23 Heinä 2020 9:00

Yksi varoituksen sana "julkisesta" sairaalahoidosta:

Kun olin Mehiläisessä (HKI) pallolaajennuksessa, tarkkailuhuoneen jälkeen siirrettiin potilashuoneeseen. Henkilökunta toi päivän menun: 3 eri ruokalajia valittavana; valitsi poronkäristyksen, joka olisi ollut kauhistus vegaaneille.

Tampereen yliopistosairaalassa suoritettu sepelvaltimoiden ohitusleikkaus ja sen odotteluaikana tarjotut ateriat olivat mauttomia keittoja, esanssikiisseleitä ja mehukeittoja, vahvasti sokeroituneina. Hoitajat ihmettelivät sokeritasojen nousua yli 20:n insuliinin ollessa puolitettuna. Pikainsuliinia tyrkättiin useita kertoja päivässä. Metformin oli tauolla leikkauksen takia.
Diabetes näyttää siltä osin olevan varsin tuntematon tauti ja tiiviisti seurataan vegaanien ja agronomien tieteellisiä ohjeita, jotka vahvasti sidoksissa elinkeinon ohjeisiin vailla tieteellistä totuutta.
Jatkohoitopaikassa Kotkassa pyysin voinappia (6gr) leivän päälle. Voinappi on säädösten mukaan saatavissa vain aamupuuron yhteydessä. Samaiset kasviskeitot, esanssikiisselit ja makeat mehukeitot olivat sielläkin vakio.
Ruokinta tuo sinut likemmäksi Herraa...

Kerran juttelin erään kirurgin kanssa sairaaloiden ruokintamenetelmistä. Hän totesi ykskantaan, että HOITOVASTE ON HUONOMPI HEIKON RAVINNON TAKIA. Siis potilas vie pidemmän ajan vuodepaikan ja toiset odottelevat jonokuoleman pelossa omaa operaatiotaan. Mitään ei kuulemma ole tehtävissä, kun "vahvat voimat" säätelevät ruokinnan tasoa ja pitävät kiinni vegaaniuden autuudesta.

Saako ideologia tappaa? Maksaako potilas toipumisvaiheessa "ilmastouhan" poistamisesta ennen menehtymistään? On sääli kaikkia julkisen puolen ruokinnassa olevia: varusmiehiä, vankeja, vanhuksia ja lapsia sekä sairaaloiden potilaita.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron