Lihavuus riskitekijä koronassakin, mistä lie sitten lihavuus johtuu?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5715
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Lihavuus riskitekijä koronassakin, mistä lie sitten lihavuus johtuu?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Maalis 2020 8:49

HS: Päivän lehti 26.3.2020 | Lukijan mielipide

Lihavuus on riskitekijä koronapandemiassa

KEHON massa määrittelee lähes 70 prosenttia hapen kulutuksesta. Lihavan ihmisen maatessa kyljellään keuhkojen alaosat painuvat kasaan ja hapettaminen tapahtuu keuhkojen yläosissa. Keuhkojen alaosien kautta kiertävä veri ei saa happea laisinkaan, ja sydämeen tulevan veren happipitoisuus voi vähentyä 95 prosentista jopa 70 prosenttiin.

On ymmärrettävää, että jos koronavirus tulehduttaa tällaiset keuhkot, veren happipitoisuus laskee tappavan alas, ja lopputulema on ruma. 70 vuotta täyttäneiden lisäksi huomattavan ylipainoisten nuorten ja keski-ikäisten pitäisi pysytellä karanteenissa mahdollisimman hyvin.

Mauno Vanhala, yleislääketieteen professori, eläkkeellä, Jyväskylä

Kommentti: Pidän ihmeellisenä nimenomaan tuota lihavuusepidemiaa. Miten ihmeessä lihavuus voi yleistyä ihan pandemiaksi asti ja erityisesti maailman parhailla ruokintaohjeilla? Onhan "maailman parhaan ns. professorin" neuvot 10 päivittäisaterian suosiollisuudesta verrattavissa Nicolaus Kopernikuksen heliosentriseen teoriaan, kun sitä ennen oli katolisen kirkon oppirakennelmissa Aristoteleen ohjeiden mukaan pitäydytty geosentriseen (maakeskeiseen) teoriaan.
Vaan eipä tuolla ohjeistuksella Nobelia herunut, ei vaikka taustalla oli maailman tärkein tutkimus (hutkimus) PK-projektista. Lisänä on aivojen pysähtymisen vaarat, jotka "viisaiden" neuvojen mukaan ratkaistavissa ainoastaan runsaalla hiilihydraattikuormalla. Maksan toiminnasta ei ilmeisestikään ole kenelläkään käsitystä.

Ruisleipä, rypsiöljy ja idioottiliikunta on kaiken viisauden ydin ja vankkumattomasti suositeltu erityisesti kaikenosaavien ruokintafundamentalistien taholta. Miten suosituksessa voisi olla jotain vikaa?
Kalakukko

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5160
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Lihavuus riskitekijä koronassakin, mistä lie sitten lihavuus johtuu?

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 26 Maalis 2020 13:08

Lihavan ihmisen seerumin D-vitamiinin pitoisuus on pienempi kuin normaalipainoisen, sillä rasvaliukoisena D-vitamiini kertyy rasvakudokseen eikä sitä riitä paljoa vereen kiertämään. D-vitamiinivaje altistaa virustartunnoille, ja päinvastoin: D-vitamiinilisä ehkäisee virustartuntoja, sehän on osoitettu jo monta vuotta sitten Suomessa, Ruotsissa, Japanissa ja muissa maissa tehdyissä tieteellisissä tutkimuksissa. Ylipainoisten ja lihavien – ja muidenkin – kannattaa nyt ottaa D-vitamiinia vähintyään 100 mikrogrammaa (µg) päivässä, se kohentaa vastustuskykyä. Lue lisää alla olevasta linkistä
http://www.tritolonen.fi/uutiset/3328-k ... amiinivaje
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa