Asiaa "siitossonneille" ja sellaisiksi aikoville

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6265
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Asiaa "siitossonneille" ja sellaisiksi aikoville

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Helmi 2020 13:50

YLE: Hedelmällisyys 22.2. klo 11:39 Kalle Mäkelä / Yle

Mies, korjaa ruokavaliosi – länsimainen "roskaruokadieetti" heikentää sperman laatua,
totesi tanskalaisia parikymppisiä tarkastellut tutkimus
Sperman laatu on laskenut Suomessa jo vuosikymmenten ajan.

Punaisen lihan, pitsan, ranskalaisten, limppareiden ja muun prosessoidun "roskaruoan" syöminen huonontaa sperman laatua, paljastaa parikymppisten tanskalaismiesten sperman tiheyttä selvittänyt tutkimus.
Tutkimuksen mukaan heikkoa ruokavaliota noudattavilla miehillä oli siemensyöksyssä jopa 68 miljoonaa siittiötä vähemmän kuin terveellisempää ruokaa syövillä miehillä. Tavallisesti siemensyöksyssä (siirryt toiseen palveluun)vapautuu keskimäärin 80–300 miljoonaa siittiötä.
Tutkimus julkaistiin perjantaina englanninkielisessä lääketieteen Jama-julkaisussa.(siirryt toiseen palveluun) Tuloksista kertoo esimerkiksi yhdysvaltalainen uutiskanava CNN.(siirryt toiseen palveluun)

Kalaa, kanaa ja kasviksia
Tutkimuksessa miltei 3 000 normaalipainoiselta tanskalaismieheltä otettiin armeijan kutsuntojen yhteydessä veri- ja siemennestenäyte. Lisäksi parikymppiset miehet vastasivat kyselyyn, jossa heidän piti kertoa ruokavaliostaan kolmen viime kuukauden sisällä. Kun tutkijat kävivät läpi koehenkilöiltä saamiaan näytteitä ja kyselyvastauksia, he huomasivat, ettärunsaasti kalaa, kanaa, kasviksia ja hedelmiä syövien miesten sperman laatu oli kaikkein paras

Toiseksi eniten siittiöitä oli kasvispainotteista ruokavaliota noudattavilla miehillä. Nämä miehet kertoivat kyselyssä syövänsä paljon kasviksia, soijamaitotuotteita ja munia, mutta vain vähän punaista lihaa.
Kolmanneksi eniten siittiöitä oli miehillä, jotka söivät paljon kylmiä liha- ja kalatuotteita, täysviljaa ja maitotuotteita. "Länsimaista roskaruokadieettiä" noudattavien miesten sperman tiheys oli huomattavasti heikompi verrattuna muita ruokavalioita painottavien miesten sperman tiheyteen.

Sperman laatu on heikentynyt jo vuosikymmeniä
Miesten sperman laatu on laskenut jo vuosikymmenten ajan. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa, Euroopassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa yhteenlaskettu sperman tiheys on laskenut jopa 60 prosentilla (siirryt toiseen palveluun)viimeisten vuosikymmenten aikana. Myös testosteronitasot ovat tipahtaneet. Syitä kehitykseen on etsitty muiden muassa ilmanlaadusta, säteilystä, kemikaaleista, liikalihavuudesta, tupakoinnista ja päihteistä.

Myös ruokavalion vaikutusta spermaan on tutkittu aiemminkin. Esimerkiksi kovien rasvojen syömisen on jo aiemmin todettu vaikuttavan sperman laatuun heikentävästi.
CNN:n mukaan uusi tanskalaismiesten ruokavaliota tarkastellut tutkimus on kuitenkin laajin tähän mennessä tehty.
Tutkija Feiby Nassan muistuttaa CNN:n haastattelussa,(siirryt toiseen palveluun) että hedelmällisyys vaikuttaa lasten tekemisen ohella merkittävästi myös miesten yleisterveyteen ja elinajanodotteeseen.(siirryt toiseen palveluun)

Miten sinä pidät huolta omasta lisääntymisterveydestäsi? Oletko esimerkiksi laittanut ruokavaliosi uusiksi? Voit keskustella aiheesta sunnuntai-iltaan 23.2. asti.

Kommentti: Pska tutkimus; ei mainittu sanaakaan rypsiöljystä, ruisleivästä tai idioottijuoksentelusta. Suomalaisen elämänmuodon kulmakivet eivät näköjään kiinnosta tanskalaisia, joten antakaamme heidän rauhassa syödä punaisia makkaroita valkoisen leivänkäntyn välissä.

Kun miettii Tanskan osuutta sianlihan tuotannossa, jota myöskin Suomeen rahdataan, niin ihmetellä täytyy punaisen lihan vaarallisuudesta höpisemistä. Kuinka muka kasslerin tai kinkun syöjä voisi olla muka huono siemennesteen tuotannossa? Ovat pirulaiset sekoittaneet sian ja fasaanin keskenään, kun nimetkin lienevät tanskaksi samankaltaisia? Molempia on vaikea saada juoksemalla kiinni.

Kun ajattelee suomalaista pirttiviljelyä, niin hyvin on ollut onnistunutta ja tuottoisaa. Olisiko huomaamatta jäänyt tuo oluen turha käyttö eli juomattomuus? Ainakin Suomessa syntyvyys lisääntyy suurien juhlien jälkeen , mikä lie sitten syynä. Hannu Salaman "Juhannustanssit" kertoivat osan totuudesta. "Sakea" juomalla syntyy sokea rakkaus ja lisääntymisriitti pelittää.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa