Akanat käyttöön, pian kortteet vuorossa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5949
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Akanat käyttöön, pian kortteet vuorossa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 16 Tammi 2020 16:04

Turun Sanomat: Tiede 11.1. 12:00 Kalevi Rantanen

Kauran kuoret hyödyksi – Fazer aloittaa ksylitolin valmistuksen suomalaisesta raaka-aineesta

Vuodesta 2020 on tulossa suomalaisen ksylitolin juhlavuosi. Fazerin tehdas alkaa näillä näkymin loppuvuodesta valmistaa Lahdessa ksylitolia kauran kuorista. Ja on viisikymmentä vuotta siitä, kun turkulaiset tutkijat oivalsivat ksylitolin suojaavan hampaita.
Ksylitolitehdasta rakennetaan Fazerin Lahden myllyn viereen. Tältä työmaa näytti muutama kuukausi sitten. Tehdas tuottaa valmistuttuaan noin 4 000 tonnia ksylitolia vuodessa.
Ksylitolia valmistetaan ennestäänkin Suomessa. Danisco Sweeteners tekee Kotkassa ksylitolia, mutta raaka-aine tuodaan ulkomailta.
Fazerilla ainutlaatuista on uusi yhdistelmä.

Kommentti: Oivallinen uutuus: Myllyteollisuudelta roskiksi luokitellut akanat tulevat uusiokäyttöön. Akanoitten hölvääminen kanadalaisella tai uus-seelantilaisella vaahterasiirapilla tulee olemaan myyntivaltti kuidun voittokulussa
ja tulostamisen uusissa ulottuvuuksissa. Akanat ja kotteetkin kannattaisi tuoda toiselta puolen maapalloa, niin viherviisaat riemuitsevat.
Seuraavaksi jätteeksi luettavien olkien uusiokäyttö laajenee. Ei tarvita muuta kuin terveellistä sokerikuorrutusta ja kansansairauskonttori aloittaa massiivisen kuitukampanjan.

Akanat ja kortteet ovat mitä parhainta laihdutustuotetta. Ei ravintoarvoja, aitoa maantiepölyä, raskasmetalleja, mahdollisesti myös nastoja, kumijäämiä; siis kaikkea, mitä autoilija saattaa kaivata.
Uusi idea on kortteiden osalta silotella niistä sipsien kaltaisia imeskelypuikkoja autokilpailujen seuraajille. Pussin mukana seuraa äänitehostenauha, jota voi twitterissä, facebookissa tai jossain muussa tuntemattomassa laitteessa seurata kalliilla sovelluksella. Suomi on paras maailman suojelussa!

Kyllä Suomi on paras, ainakin ROSKAravinnon keksimisessä. Ruokintafundamentalistit ottakaapa tämä vinkki onkeenne!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa