Onko tässä viherpiiperöitten viimeinen niitti?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Onko tässä viherpiiperöitten viimeinen niitti?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 01 Joulu 2019 12:17

HS 01.12. 2019 Sunnuntai-osio , Usko Siskoa-sarja

Pitäisi tehdä jälkeenjääville jonkinlainen hautausohje. Tällainen 84-vuotias nykyaikainen nainen haluaisi tulla haudatuksi vain pienellä hiilijalanjäljellä. Miten silloin olisi hyvä menetellä? Olisiko ohjeena polttohautaus vai tavallinen arkkuhautaus?

– Viimeinen hiilijalanjälki


Näistä vaihtoehdoista suurempi hiilijalanjälki on polttohautauksella. Kun krematorion uuni lämmitetään kaasupolttimilla vähintään 750 asteeseen noin tunnin ajaksi, polttamisen päästöt vastaavat autolla ajelua muutaman bensatankillisen edestä.

Arkkuhautaus puolestaan kuluttaa niin paljon maapinta-alaa, että monella paikkakunnalla sitäkään ei pidetä pidemmän päälle kestävänä vaihtoehtona. Molemmissa tavoissa tarvitaan arkku, ja sen valmistaminen kuluttaa hieman luonnonvaroja.

Maailmalla on otettu käyttöön useita ekologisempia hautaamistapoja. Niin sanotussa biokrematoinnissa ruumis asetetaan muutamaksi tunniksi hajoamaan alkaaliseen liuokseen. Lopuksi luut jauhetaan ja luovutetaan tuhkan tapaan omaisille.

Vielä luonnonmukaisempi hautaustapa on ruumiin kompostointi, joka perustuu kehon omien mikrobien toimintaan. Kompostointilaitoksen teräslieriössä prosessi kestää noin kuukauden, ja lopputuotteena saadaan multaa.

Ja voi ruumiin pakastekuivatakin.

Uudet hautaustavat eivät vielä ole levinneet Suomeen. Sen on arvioitu johtuvan lähinnä hautausalan tavasta reagoida uusiin tuuliin hieman hitaasti. Jos siis et aivan pian kuole, voit päästä valitsemaan ympäristöystävällisempien vaihtoehtojen joukosta.

Kommentti: Nyt siis odotetaan näiden vihervouhkien direktiiviä hautaustoimen ohjeistuksesta.. Varmaan ehdotus sisältää myös kehitysmaista tuotavien ruumiiden ekologisen tuhoamisen, kunhan krematoriot saadaan liitettyä kaukolämpöverkkoon. Ja luonnollisesti kirkko antaa myös ohjeensa ylösnousemuksen mahdollistavasta hautaustavasta.
Maailma tuntuu muuttuvan nopeammin kuin ruumis mätänee.

Historian kimppuun olisi käytävä mitä pikimmin. Esimerkiksi Amerikan intiaanit "hautasivat" kuolleensa korkealle lavetille , petoeläinten ulottumattomiin.
Samaa korkeaa lavettia on myös käytetty lihan säilöntään, esim. Suomen Lapissa.

Onkohan olemassa mitään asiaa, jolla Suomi ja viherpiiperöt eivät voisi pelastaa maailman ilmastoa? Kiinan, Puolan ja Amerikan hiilenpolttoon ei voida puuttua, siis tappakaamme lehmät!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron