Miksi viranomaiset pimittävät totuutta ulkomailla, mutta ei Suomessa?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5866
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Miksi viranomaiset pimittävät totuutta ulkomailla, mutta ei Suomessa?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 30 Marras 2019 13:10

HS: Päivän lehti , ulkomaat 30.11.2019 klo 9:41 | Kolumni Katariina Pajari HS

Ruttopaniikki kasvaa Kiinassa, koska moni muistaa viranomaisten valehdelleen ennekin
Moni kiinalainen muistaa sars-epidemian peittelyn, kirjoittaa HS:n Pekingin-kirjeenvaihtaja

KIINASSA ruttoa pelätään, noh, kuin ruttoa. Ja miksi ei pelättäisi – kyse on herkästi tarttuvasta kuumetaudista, jonka moni muistaa mustana surmana. Tutkijat uskovat, että todennäköisesti paiserutto tappoi kolmanneksen Euroopan väestä 1300-luvulla.
Kiinasta on löytynyt marraskuussa neljä tapausta, kaksi paiserutto- ja kaksi keuhkoruttotartuntaa. Kaikki potilaat ovat kotoisin Sisä-Mongolian alueelta Pohjois-Kiinasta, mutta kahta heistä hoidetaan Pekingissä.

Kiinan terveysviranomaisten mukaan tilanne on hallinnassa. Potilaat on eristetty ja heidän kanssaan tekemisissä olleet on tutkittu. Tauti ei leviä, viranomaiset vakuuttavat.
Ongelma on kuitenkin siinä, että Kiinassa moni ei tiedä, uskaltaako viralliseen sanaan luottaa. Epäilyksille on historialliset syyt.

KUN sars-epidemia riehui 2000-luvun alussa, vakuuteltiin pitkään, että kaikki on hyvin, vaikka ei suinkaan ollut. H5N1-lintuinfluenssasta kerrottaessa oli samoja piirteitä.
Sars-aikaan pekingiläinen Chao­yangin sairaala kiisti viikkojen ajan, että tautia edes esiintyisi Pekingissä, vaikka potilaat olivat jo heillä hoidossa.
Pekingin ruttotapauksia hoidetaan nyt samaisessa sairaalassa. Kun yksi sen lääkäreistä tiedotti tapauksista sosiaalisessa mediassa, Kiinan sensuuriviranomaiset poistivat julkaisun. Verkkouutissivustoille annettiin ohjeet estää ja kontrolloida ruttoa koskevaa verkkokeskustelua. Esimerkiksi The New York Times näki sensuuriohjeistuksen.

Vaikenemisen syy lienee se, ettei paniikkia haluta lietsoa. Paniikki leviää kuitenkin usein juuri silloin, kun oikeaa ja vahvistettua tietoa ei ole. Ihmiset alkavat levittää huhuja.
Luin juuri itsekin ”lääkäripiirien tietoihin” perustuvan huhun, jonka mukaan pikkulapsen ruttokuolema olisi salattu Pekingissä ja että myös Gansun maakunnassa olisi salattu tapaus. Tiedot eivät todennäköisesti ole totta, mutta ne ovat esimerkkejä siitä, mitä tiedottamattomuudesta seuraa. Sitä miettii väkisinkin: mitäs jos väite pitääkin paikkansa?

RUTTOA voidaan nykyään hoitaa. Kiinalla on tehokoneisto taudin­ehkäisyyn. Ruttotapauksia on ollut silloin tällöin, eikä tauti ole levinnyt. Kiinalaislehti Caixin kertoi keskiviikkona toimista Sisä-Mongoliassa. Juna- ja lentoasemilla valkoisiin paperihaalareihin pukeutuneet virkailijat mittaavat kuumetta matkustajilta. Yhteensä 35 lentokonetta ja helikopteria on kylvänyt 37 tonnia myrkkysyöttejä aroille, jotta ruttoa levittävät jyrsijät saataisiin hengiltä.

Lehden mukaan paikallisviran­omaiset olivat jo elokuussa havainneet jyrsijöiden raadoista, että liikkeellä oli ärhäkkä ruttoa aiheuttava yersinia pestis -bakteeri. Löydöstä ei tiettävästi kuitenkaan raportoitu eteenpäin. Myös Pekingissä rotantappokampanja on paraikaa käynnissä. Miksi? Sitä ei ole kerrottu.

Kommentti: Kun Suomessa sikaflunssarokotus oli kiivaimmillaan ja sairastumisien tiedottamisia ehkäistiin kieltämällä näytteiden otto, pamautti unitutkija Markku Partinen pommin, että kyseinen rokote sisälsi riskin NARKOLEPSIAAN, joita oli havaittu. Suomalaiset oppivat uudet sanat: adjuvantti ja narkolepsia.
Korkeimmat kansansairauskottorin viranomaiset vakuuttelivat kyseessä olevan valetietoa ja julkaistu ilman lupaa. Unitutkija ei liene saanut osuuttaan Glaxo-Smith- Kleinin (GSK) antamasta 6 milj. euron "tutkimusapurahasta", joka talletettiin kansansairauskonttorin "hipparahastotilille". Sittemmin evättiin sairastuneilta korvaukset, vaikka ennen rokotuksia "valtio" vastaa kaikista vahingoista. Eväyksen perusta oli "tieteellinen" , jos olivat sekuntiakaan yli 20 vuotiaita. Myöhemmin sairausvahinkopooli pyörsi päätöksen ja maksoi korvaukset.

Sikarokotuksen aiheuttamat keskenmenot vaiettiin kuoliaaksi. Ei kuulemma ollut tilastoa. Kuitenkin autoklinikkatutkimuksia ( n= 3000 hlöä) julkaistaan muutaman vuoden viiveellä, että voidaan haukkua kansaa vätyksiksi ja kelvottomiksi (TV:sta tuttu PP). Taitaa vittuilu olla sitä kansansairauskonttorin ominta osaamista?

Voimmeko luottaa VRN:n ruokintasuosituksiin? Voimmeko luottaa Greta Thunbergin lietsomaan hysteriaan, että normaali ravinto tuhoaa ilmaston? Voimmeko uskoa punaisen lihan ja eläinrasvan tappavuuteen? Miksi meillä sensuroidaan ulkomaisia tutkimuksia siitä, että vallitseva pskanpuhuminen on suorastaan hanurista? Miksi media julkaisee vain valittujen kailottajien omalaatuisia, itsekkäitä näkemyksiä asioista, jotka eivät perustu tieteeseen , vaan omaan harhaiseen kuvitteluun. Miksi sokeritautia tulee hoitaa sokerilla ja jakomielisestikin torjua massivisilla lääkiannoksilla, kuten vaarallisella insuliinilla, joka väärin annosteltuna aiheuttaa hypoja sekä kuoleman, jos tulee rytmihäiriöitä?

Luottamus suomalaisiin viranomaisiin on karissut. Miksi lääketeollisuuden korruptio muka rajoittuisi vain Amerikkaan? Muistissa on Pfizerin saama sakko 2, 3 mrd dollaria korruptiosta , joka toimitusjohtajan mielestä oli vain "peanuts" kymmenien miljardien liikevaihdon joukossa. Suomihan on viranomaisten mukaan maailman korruption yläpuolella ja puhtain maa kaikesta rikollisuudesta. Onko?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron