Yleistä ravintolisistä

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5160
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 21 Maalis 2020 13:40

Yle hyökkää taas ravintolisiä vastaan

Jutun kohteena on Fit-line-verkostomarkinointiyhtiö, johon Ylen toimittaja Jonna Karjalainen soluttautui. Ravintolisien asiantuntijoina esiintyvät Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, jonka lausunnon mukaan ravintolisistä ei ole juurikaan hyötyä sekä turkulainen professori Juhani Knuuti, jonka lausunnon mukaan kaikki tällaiset tuotteet [ravintolisät] ovat normaalille terveelle ihmiselle aivan tarpeettomia. Monipuolinen ravinto riittää. Ainoa, mitä suomalainen tarvitsee, on D-vitamiinilisä.

Molempien lausunnot kertovat itsevarmuudesta jonka vain täydellinen tietämättömyys voi antaa. "Voi pyhä yksinkertaisuus", sanoi Jan Hus kun vanha akka lisäsi risuja hänen rovioonsa.

Kuka on Knuutin tarkoittama normaali terve ihminen? kysyn vain. Tietääkseni terve on vain ihminen, jota ei ole tutkittu riittävästi. Knuutia näyttää kovasti harmittavan, kun suomalaiset eivät usko häntä vaan ostavat ja käyttävät suuria määriä ravintolisiä, nyt koronakriisin aikana entistäkin enemmän. Erityisesti diabetes ja sydäntaudit altistavat tartunnan saaneita kuoleman riskille, joten näiden potilaiden onkin syytä nauttia paljon ravintolisiä puolustuskyvyn kohentamiseksi.

Terveyskaupoista on hamstrattu lähes kaikki C- ja D-vitamiinit. Sokoskin lisäsi juuri valikoimiinsa tri Tolosen 100 µg:n D-vitamiinin, jota se ei ole aikaisemmin uskaltanut tilata pelätessään kuluttajien vierastavan näin vahvaa tuotetta. Nyt kuluttajien antama info käänsi Sokoksen sisäänostajien pään ja vahva D tekee hyvin kauppansa.

Knuutin, Fogelholmin ja Ylen toimituksen harmitusta voi vielä lisätä se, että Tri Tolosen (Midsona. fi) uudet tuotepakkaukset saivat juuri kansainvälistä tunnustusta visuaalisuudestaan. Kohdassa Best visual identity from the healthcare and pharmaceuticals sector: Highly commended – Midsona 1HQ Brand Agency.

Lue koko Ylen juttu TÄSTÄ
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5160
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Maalis 2020 15:48

Koronaviruspandemia lisäsi ravintolisien kysyntää

Hollantilaisen Groningenin yliopiston Healthy Ageing -professori Mandfred Eggersdorferin johdolla viisihenkinen paneeli on käynyt läpi tieteellistä näyttöä siitä, kuinka ravintolisät (erityisesti A-. C. D- ja E-vitamiinit, kupari, magnesium, rauta, seleeni ja sinkki) voivat kohentaa ihmisen immuunijärjestelmää virausinfektioita vastaan: Katsausartikkeli on lähetetty tiedelehteen julkaistavaksi, kirjoittaa Nutraingredients.com.

Muut panelin jäsenet ovat:
- Professor Anitra Carr, University of Otago,
- Professor Jens Lykkesfeldt, University of Copenhagen
- Professor Adrian Gombart, Linus Pauling Institute,
- Professor Philip Calder, University of Southamptom

Kas, kun Mikael Fogelholmia ja Juhani Knuutia ei kutsuttu mukaan! Eipä tainnut asiantuntemus riittää.

Nutraingredients.com. 18.3.2020
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5160
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Yleistä ravintolisistä

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 26 Maalis 2020 13:48

Helsingin yliopiston ja TAIMI-koulutuksen ravintolisäkoulutusseminaari siirtyy syksyyn (koronaviraselipdemian vuoksi), ilmoittaa yliopisto. Se on yhteydessä opiskelijoihin ja sponsoriyrityksiin. Uuden ajankohdan vahvistumisesta tiedotetaan myöhemmin.
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa