kansansairauskonttori tempaisee: FINNRISKI-tyyppinen tutkimus 3000:lla koekaniinilla

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6265
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

kansansairauskonttori tempaisee: FINNRISKI-tyyppinen tutkimus 3000:lla koekaniinilla

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 07 Huhti 2020 11:00

Uusi Suomi 7.4. 2020 Terveydenhuolto, Infektiosairaudet ja Koronavirus

Elintavat ja lääkitys näyttäisivät altistavan koronalle
– THL haluaa tutkimukseen yli 3000 suomalaista


THL:n uudessa tutkimuksessa selvitetään, miten koronavirusinfektio etenee erilaisilla ihmisillä ja millaisia oireita se aiheuttaa. Tietoa kerätään kyselyillä ja mittauksilla. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aloittaa uuden kansallisen tutkimuksen, jonka tavoitteena on selvittää, miten yksilölliset tekijät, kuten perimä ja elintavat, vaikuttavat vaikean koronavirusinfektion syntyyn. Myöhemmin tuloksia voidaan käyttää koronaviruksen aiheuttaman taudin hoidon ja ennaltaehkäisevien toimien suunnittelussa.

”Ensimmäisiä tuloksia odotetaan olevan käytettävissä jo tämän epidemian aikana varsinkin, jos se torjuntatoimien ansiosta pitkittyy kestoltaan. Ennen kehitteillä olevien koronarokotteiden laajamittaista käyttöä on todennäköistä, että koronaepidemia nostaa aika ajoin päätään ja näissä tapauksissa voidaan viimeistään tietoa soveltaa”, kertoo tutkimusprofessori Markus Perola tiedotteessa.

LUE MYÖS
”Tarkoittaisi valtavaa askelta kohti järjestäytyneen rikollisuuden laillistamista” - Koronakriisi voi tehdä Italian mafiasta koko Euroopan painajaisen. Pystyykö Suomi tukahduttamaan koronaviruksen kokonaan? Milloin epidemia on ohi? Tutkija vastaa keskeisiin kysymyksiin.

HUS-johtaja: Suomi tarvitsee satoja miljoonia kasvomaskeja, ainoa ratkaisu on Kiina – ”Tämä on iso eurooppalaisen järjestelmän kriisi”. Italian ”hirvittävään” tilanteeseen on löydettävä eurooppalainen ratkaisu pikavauhtia – Päästrategi: ”Saksa, Hollanti ja Suomi voisivat antaa suoraa rahallista apua”
THL:n genomiikka ja biopankki -yksikön päällikkö, tutkimusprofessori Perola johtaa tutkimusta.
Koko Suomen kattavaan tutkimukseen kutsutaan pääasiassa sairaalahoitoon joutuvia henkilöitä, joilla epäillään tai joilla on todettu koronavirustartunta. Mukaan kutsutaan myös lievemmin sairastuneita.

Mistä johtuvat yksilöiden väliset erot?
THL toteuttaa tutkimuksen yhdessä kaikkien yliopistosairaaloiden, monien muiden sairaanhoitopiirien ja Terveystalon kanssa. Näytteenkeräys on alkanut osassa maata. Koronavirusinfektion (COVID-19) taudinkulussa on havaittu runsaasti yksilöiden välistä vaihtelua. Alustavien havaintojen perusteella sairastumiseen ja oireisiin voivat vaikuttaa erilaiset yksilölliset ominaisuudet, kuten ikä, sukupuoli, elintavat, perussairaudet ja lääkitys.

Aiempien tutkimusten pohjalta tiedetään myös, että jotkin infektiotaudit tarttuvat toisiin ihmisiin helpommin kuin toisiin muun muassa geneettisten erojen johdosta. Vaikka koronavirusinfektiolle ovat herkkiä etenkin kroonisesti sairaat ja ikäihmiset, näidenkin ryhmien sisällä on suurta vaihtelua.
”On erittäin tärkeää selvittää, miksi jotkut sairastuvat vaikeaan koronavirustautiin. Se voi auttaa tulevaisuudessa resurssien kohdistamisessa taudille herkkien ihmisten suojelemiseksi”, Perola sanoo.

Tavoitteena yli 3000 osallistujaa, jotka ovat joutuneet sairaalahoitoon tai hakeutuneet muutoin koronavirustestiin. Tutkittavilta kerätään kyselyillä tietoa yleisestä terveydentilasta ja elintavoista. Lisäksi tutkimuksessa käytetään rekisteritietoja ja sairaalassa sairauden hoidossa muutenkin kerättyjä mittaustietoja, kuten laboratorioarvoja ja verenpainearvoja.
Verinäytteestä tutkitaan muita samanaikaisia tartuntatauteja ja tulehduksen vakavuusastetta sekä muita elimistön tasapainosta kertovia arvoja. Näytteenkeräys tehdään yhteistyössä paikallisten biopankkien kanssa.

Perimän vaikutuksia tutkitaan DNA-näytteestä tehtävillä geenikartoitusmenetelmillä, joiden avulla voidaan tunnistaa eri perimän alueita tai niiden yhdistelmiä. Kaikki edellä mainitut tekijät voivat yhdessä tai erikseen vaikuttaa koronavirustartunnan saamiseen, tautitilan etenemiseen ja infektion kestoon, lisätautien tai lääkkeiden sivuvaikutusten saamiseen ja viruksen kantajan tartuttavuuteen. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä genomiikka- ja biopankkiyksikön, terveysturvallisuus-osaston virusasiantuntijoiden, Helsingin yliopistossa toimivan Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM) sekä Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun kesken.

Tutkimuksessa ovat myös mukana kaikki suomalaiset biopankit ja Suomen biopankkien osuuskunta FINBB, joka koordinoi biopankkitoimintaa Suomessa. Tutkimus osallistuu itsenäisenä tutkimuksena myös kansainväliseen yhteistyöprojektiin ”COVID-19 Host Genetics Initiative”, jota FIMM koordinoi. Siinä tutkijat yhdistävät voimansa kasvattaakseen tietoa koronavirustartunnan ominaisuuksista.

Kommentti: Kun FINNRISKI teki tutkimusta 3000 satunnaisotannan suomalaisesta, niin näin mittavan tutkimustuloksen julkaisu kesti vuosia. Pieni sattumatulos kokonaiskolesterolin suurenemisesta oli kuitenkin julkisen vittuilun aihe ja siinä kunnostautui suurtakin suurempi neropatti PP. Riitti promillen kymmenyksen suuruusluokka ja niin VHH oli syntipukki sekä liikkumattomuus eli liikunnan autuus.

Uskon, että tässäkään tutkimuksessa ei selvitetä ravintolisien eikä vitamiinien vaikutusta , vaan tutkitaan veriryhmiä ja geenejä, joiden taakse on helppo mennä. VAIHDETAAN KANSA! TAPETAAN LEHMÄT JA LISÄTÄÄN MAAHANMUUTTOA!

Sisäänlämpiävä kansansairauskonttori ei hevin tapojaan muuta, sillä vain "uskovaisia" eli viralliseen oppiin sitoutuneita palkataan. Vain nomenklatuuran kuolema pelastaa kansamme. Luotan vahvasti koronaan kuten Englannin pääministeri, joka yrittää epätoivoista irtiottoa Brexitin avulla ja epäonnistuminen voidaan vierittää koronan syyksi.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa