Mahtaako italiaisella neuvolla olla hyötyä Suomessa kun olemme erilaisia?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5989
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Mahtaako italiaisella neuvolla olla hyötyä Suomessa kun olemme erilaisia?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Maalis 2020 9:16

Uusi Suomi : Euromaat, Turvallisuus ja yhteiskunta 21.3.

Italian suorasanaisimmalta aluejohtajalta suorat sanat koronaviruksesta:
”20 % imbesillejä pilaa sen, mitä miljoonat muut yrittävät saada aikaan”


Italialaisten välinpitämättömyyttä pidetään pääsyynä siihen, ettei koronatartuntojen määrää ole saatu hillittyä.
Italia toi sotilaat kaduille valvomaan liikkumisrajoituksen noudattamista. Ensimmäiset sotilaat nähtiin perjantaina Roomassa ja Napolissa. Etelä-Italian Campanian maakunna presidentti Vincenzo De Luca on vedonnut poikkeuksellisin sanankääntein italialaisiin, jotta nämä noudattaisivat määräyksiä ja rajoituksia muun muassa julkisilla paikoilla liikkumisessa. ”20 prosenttia imbesillejä italialaisia pilaa sen, mitä miljoonat muut yrittävät saada aikaan”, hän sanoi perjantaina iltapäivällä pitämässään tiedotustilaisuudessa.
Italian viranomaiset ovat jo viikkojen ajan turhaan vedonneet kansalaisiin rajoitusten noudattamiseksi. Italialaisten välinpitämättömyyttä pidetään pääsyynä siihen, ettei koronatartuntojen määrää ole saatu hillittyä.

Krista Kiurulta ”tiukka viesti” kaikille suomalaisille: ”Meillä ei ole varaa riskipeliin - liikkumisen kieltäminen on keinovalikoimassa” Koronavirukseen sairastuneita on torstai-illan tilastojen mukaan 33 190, eli 4 480 ihmistä enemmän kuin keskiviikkona. Virus on 24 tunnin sisällä vaatinut 427 ihmisen hengen ja uhreja on nyt kaikkiaan 3 405. De Lucan johtamassa Campaniassa tartuntoja on hieman yli 700.

”Mitä enemmän käyttäydymme kuin imbesillit, sitä pidempään tämä helvetti kestää”, De Luca kommentoi lukuja.
Poikkeuksellisen suorasanaisena tunnettu De Luca on ollut etulinjassa Italiassa tiukennettujen määräysten suhteen koko virusepidemian ajan. Juuri Campania sulki ensimmäisenä ravintola ja baarit sekä ne kaupat, jotka eivät myy välttämättömyystarvikkeita. Muu Italia seurasi muutaman päivän päästä perässä. Campania kielsi sulki puistot ensimmäisenä ja kielsi esimerkiksi lenkkeilyn, muu Italia on nyt tekemässä samoin.
Perjantaina De Luca ilmoitti sulkevansa rakennustyömaat ja julkiset virastot. Esimerkiksi Veneton maakunnan presidentti Luca Zaia on jo kertonut harkitsevansa samaa.

Kommentti: Täällä Itä-Suomessa kauhistellaan uppiniskaisia vanhuksia, jotka ajavat "naapuriin" hakemaan halvenpaa polttoainetta. Jos inhimillisellä ajatuksella on yhtään sijaa, niin miksi kieltää vanhukselta pienen eläkkeen takia halpa polttoaine, pieni lohtu läheisyyden puutteesta ja ulkomaanmatkailun avartavuus?

Huvittavin yksityskohta viranomaisten sovellusköyhyydestä on erään matkailijan jäänti "Ei kenenkään maalle" rajojen sulkeuduttua eriaikaisesti. Onneksi matkailija on saanut Suomen puolella ruokaa ja lämpimän majoituksen. Onneksi auto sentään on kahden maan vartijoiden silmälläpidon alla, että sitä ei rosvota.

Tänään 21.3. klo 10:05 on pääministeri Sanna Marinin haastattelu TV 1:ssä, jossa liikkumisen rajoituksista varmaan puhutaan. Toivottavasti pääministeri tietää suomalaisten olevan erilaisia muista kansoista ja huomioi myös tuulipuvun olevan armeijan "atomiviittaan" verrattavan suojavälineen. Kuten armeijan käyneet muistavat, sadeviitalla saattoi suojautua atomipommilta ja räjähdyksen jälkeen saattoi nousta jälleen taistelemaan ensin kuusen havulla atomien pyyhittyään pois . On meillä vallan toiset konstit kuin ulkomaan pelleillä.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa