P Hcyst koholla

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

lääkkeetön
Viestit: 36
Liittynyt: 13 Helmi 2013 14:45

P Hcyst koholla

ViestiKirjoittaja lääkkeetön » 23 Loka 2013 11:00

Kuinka voisin korjata P Hcyst arvoa, joka oli 16. Kuinka paha tilanne on? S hsCRP oli 1,4. Olen d2 diabeetikko-nainen, joka on tähän asti pystynyt hoitamaan tautiaan vhh-ruokavaliolla ja liikunnalla (elokuun lopulla pitkäsokeri oli 5,5%). En ole ylipainoinen eikä minulla ole verenpainetta, ikä 50v. Olisin kiitollinen vastauksesta!

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1900
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: P Hcyst koholla

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 23 Loka 2013 12:10

Esittämäsi kysymys ylittää pätevyyteni.
Vuosien kuluessa olen keskittynyt (sokeri)hiilihydraattien aineenvaihduntaan ja erikoisesti niiden häiriöihin päätetapahtumineen kuten tyypin 2 sokeritauti, verisuonisairaudet jne.
Viimeistä teknologiaa hyödyntävissä tutkimuksissa on ajoittain tuotu esille haarautuneisiin aminohappoihin liittyviä epäilyjä aineenvaihduntasairauksien yhteydessä.
Paljon on vielä ratkaisemattomia aineenvaihduntaan liittyviä kysymyksiä. Painotan tasapainoista ravitsemusta, jossa otetaan huomioon mm kehon kyvyttömyyttä selvitä liian suuresta hiilihydraattikuormasta. Keho pystyy itsenäisesti säätelemään monia häiriöitä, kun perushäiriö on korjattu. Aikaa tähän tietenkin kuluu, kun häiriökin on syntynyt vuosikymmenien kuluessa.
No, maailmassa joku aina tietää muita enemmän, kysymästä asiastakin, monet ovat tietävinään. Toivottavasti löydät sen tietäjän.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

lääkkeetön
Viestit: 36
Liittynyt: 13 Helmi 2013 14:45

Re: P Hcyst koholla

ViestiKirjoittaja lääkkeetön » 23 Loka 2013 12:50

Kiitos tiedoista!

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5316
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: P Hcyst koholla

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Loka 2013 13:28

Kyseessä on kohonnut plasman homokysteiinin pitoisuus, jota pidetään sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä. Suomalaisilla (ainakin miehillä) pitoisuudet ovat Euroopan korkeimpia osittain ruokavaliosta, osittain perinnöllisistä syistä johtuen. Homokysteiinin alentaminen on helppoa ravintolisillä. Nämä samat ravintolisät suojaavat myös muilta diabetekseen liittyviltä haitallisilta muutoksilta elimistössä. Hämmästelen, ettei tri Timo ole lukenut katsaustani
Homokysteiini
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija