Agendajournalismia...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Marras 2018 11:45

Reijo Tossavainen kirjoitti:
Perinteinen media on hädissään, koska mediavallankäytön yksinoikeus on luisumassa heidän käsistään. Siksi nyt korostetaan omaa erinomaisuutta, ja kaikki somessa julkaistava leimataan valemediaksi.
Tekniikan kehittymisen ohella perinteisen median surkastumiseen ovat suuria syyllisiä myös perinteisen median edustajat. He ovat luopuneet luotettavasta tiedonvälityksestä. Tilalle on tullut agendajournalismi.

.....tarkoitushakuisuus näkyy nyt myös journalistin ohjeiden johdannossa.

Aiemmin siellä luki: “Hyvän journalistisen tavan perustana on kansalaisten oikeus saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla he voivat muodostaa totuudenmukaisen kuvan maailmasta ja yhteiskunnasta.”

Nykytoimittajien mielestä se oli väärin.

Nyt siinä lukee: “Sananvapaus on demokraattisen yhteiskunnan perusta. Hyvä journalistinen tapa perustuu jokaisen oikeuteen vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.”
Toistan vielä: oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä.
Enää ei siis ole oikeutta saada oikeita ja olennaisia tietoja, joiden avulla voidaan muodostaa totuudenmukainen kuva maailmasta ja yhteiskunnasta.

Lähde: Imatralainen

Lisää pohdintaa..

Reijo Tossavainen kirjoitti:
Perinteiset mediat käynnistivät jälleen “vastuullinen journalismi” kampanjan. Ikävä kyllä jokainen asiaan vähänkin perehtynyt ymmärtää, että kyseessä on agendajournalismin peittely-yritys. Mieleen tulevat entisajan helppoheikit, joka kehua retostivat tuotteitaan vailla todellisuuspohjaa.

Perinteinen valemedia siis valikoi totuutta kertoessaan ne puolet asioista, jotka palvelevat agendajournalismin päämääriä. Lukijalle/kuulijalle/katsojalle syntyy valheellinen, vääristynyt kuva.

Lähde: Imatralainen

Alla yksi esimerkki...


Kyseessä on ns. agendajournalismi. Kerrotaan vain yksi puoli asiasta....se joka sopii Knuutille, Myllykankaalle ja muille....

viewtopic.php?f=22&t=7756#p49085

Tomppa
Viestit: 379
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Tomppa » 01 Marras 2018 22:07

Hevosmiesten tietotoimistosta olen kuullut, että puoskarilain valmisteluun on sisällytetty mm.:
1) Vitamiinien osto ulkomailta (iHerb ym.) kielletään ja rinnastetaan huumeiden maahantuontiin
2) Käypähoidon arvostelu tulkitaan maanpetokseksi
3) Erityisesti (vrt. energian säästö ja hehkulamppudirektiivi) käypähoidon osalta detaljitasoisena
säädöksenä kolesterolidenialismi katsotaan raskauttavissa olosuhteissa tapahtuneeksi maanpetokseksi
4) Kaikkinainen rokotusvastaisuus eri muodoissaan tuomitaan kärsittäväksi viisinkertaisena rokotuksena,
vahvistetuilla elohopea-annoksilla
5) Lastenhoito otetaan (Itä-Saksan viitoittamalla tiellä) yhteiskunnan haltuun, sillä "sinun lapsesi eivät
ole sinun".
Eikä se tähän jää. Big Pharma ottaa omansa.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Tammi 2019 10:52

YLE kirjoitti:
https://areena.yle.fi/1-50056480

Planetaarinen ruokavalio pelastaa maapallon


Annika Dahlqvist kirjoitti:
EAT on riittämätön dieetti

viewtopic.php?f=41&p=49470#p49470

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

B-vitamiini auttaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Helmi 2019 10:32

Hesari kirjoitti: B3-vitamiini on nyt kuuma tutkimus­aihe: Se saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja
Vaikka tulokset B3-vitamiinista ovat lupaavia, suomalaisia ei voi vielä kehottaa ostamaan vitamiiniravintolisää.

B3-vitamiini saa mm. punaisesta lihasta. Miten mahtaakaan pitää paikkansa,että lihan kulutusta on vähennettävä?

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5305
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Helmi 2019 13:38

HS:n B3-vitamiiniartikkelin voinee lukea maksutta 2 viikon ajan tästä linkistä
Vitamiini voi tehota kansantauteihin
Kopsaan sen tähän varmuuden vuoksi

Viime vuosina tutkijat ovat tehneet kiinnostavan havainnon: ruuasta yleisesti saatava B3-vitamiini saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja. Hiirikokeissa on saatu viitteitä siitä, että vitamiini saattaa auttaa sellaisten sairauksien kuin metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan ja sydänsairauksien hoidossa.

Mistä oikein on kyse – ja saattaisiko isommista B3-vitamiiniannoksista olla meille jotakin hyötyä?

B3-vitamiini on vesiliukoinen ravintoaine, jolla on tärkeä tehtävä aineenvaihdunnassa. Solut tarvitsevat sitä ruuasta saatavien energialähteiden polttamiseen. Lisäksi se osallistuu hermosolujen toimintaan ja solujen korjaamiseen.

Uusimman FinRavinto-raportin mukaan miltei kaikki suomalaiset saavat B3-vitamiinia suositusten mukaisesti. Naisilla suositus on 14 milligrammaa vuorokaudessa ja miehillä 18 milli­grammaa. Suomalaisten tärkeimpiä B3-vitamiinin lähteitä ovat eläintuotteet, kuten liha ja kala, sekä täysjyväviljat. Lisäksi B3-vitamiinia saa muun muassa sienistä, pähkinöistä ja monista vihanneksista.

Nikotiiniamidiribosidi kiinnostaa tutkijoita
B3-vitamiini ei ole vain yksi yhdiste vaan sitä esiintyy kolmessa kemiallisessa muodossa. Yleensä ruuissa ja lisäravinteissa on useita B3-vitamiinin muotoja rinnakkain, joten ruokavaliota suunniteltaessa vitamiinin eri variaa­tioita ei tarvitse miettiä.

Tällä hetkellä tutkijat ovat erityisen kiinnostuneita yhdestä B3-vitamiinin muodosta: Nikotiiniamidiribosidi eli NR saattaa tarjota uuden tavan kohentaa suomalaisten terveyttä.

Suomessa B3-vitamiinin ominaisuuksia kartoittaa muun ­muassa akatemiatutkija Eija Pirinen Helsingin yliopistosta.

”Nikotiiniamidiribosidi eli NR on räjäyttänyt B3-vitamiinin tutkimuksen. Hiirillä tehdyissä kokeissa on saatu tuloksia, joiden perusteella vitamiini voi auttaa muuan muassa metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan, sydänsairauksien ja hermorappeumasairauksien hoidossa”, Pirinen selittää.

Metabolisessa oireyhtymässä ja monissa hermorappeumasairauksissa, kuten Alzheimerin taudissa, solujen energia-aineenvaihdunta häiriintyy. Tähän ongelmaan NR saattaa tarjota ratkaisun. Eläinkokeiden perusteella NR voi myös vähentää vaarallisen sisälmysrasvan määrää, vaikka varsinainen laihdutuslääke se ei olekaan. Lisäksi se näyttäisi tehostavan lihasten suorituskykyä.

B3-vitamiinin lääkekäytön historiasta löytyy draamaa
B3-vitamiinin lääkekäytöllä on pitkä historia. Sen tunnetuinta muotoa niasiinia käytettiin vuosikymmenten ajan kolesterolilääkkeenä. Vitamiinia nautittiin jopa muutaman gramman päiväannoksina eli sata kertaa enemmän kuin mitä ihmiset normaalisti saavat. Vuonna 2013 Euroopan lääkevirasto suositteli niasiinin käytön lopettamista kolesterolilääkkeenä. Syy oli varsin ymmärrettävä. Laajan tutkimuksen perusteella isot niasiiniannokset eivät suinkaan vähentäneet sydänkuolleisuutta ja saattoivat jopa olla potilaille haitaksi.

Emme vielä tiedä, mitä haittavaikutuksia B3-vitamiinin NR-muodolla saattaa olla, sillä ihmistutkimukset ovat vasta aluillaan. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että NR on hyvin siedetty. Vitamiinin käyttöönotossa kannattaa joka tapauksessa edetä varovaisesti.

”Vaikka tulokset ovat lupaavia, tässä vaiheessa suomalaisille ei voi sanoa, että menkää ja ostakaa NR-ravintolisää. Ensin pitää saada selville hyöty-haitta-suhde. Kannattaa myös muistaa, että yli kolmen gramman päiväannoksina B3-vitamiini voi vau­rioittaa maksaa.”

Tällä hetkellä yksi tutkijoiden tärkeimmistä tehtävistä on selvittää, millaisella NR-annoksella terveysvaikutuksia voi saavuttaa. On hyvin mahdollista, että kansantautien torjumiseksi riittää alle gramman päiväannos. Jos tämä on totta, sivuvaikutukset tuskin muodostuvat ongelmaksi.

Pitäisikö B3-vitamiinia syödä enemmän?
Nykyinen B3-vitamiinin saantisuositus on mitoitettu torjumaan pellagran uhkaa. Pellagra on hengenvaarallinen puutostauti, joka oli ennen yleinen Suomessakin, mutta nykyään sitä aiheuttavat lähinnä tietyt lääkkeet ja sairaudet. Jos NR osoittautuu tutkimuksissa niin hyödylliseksi kuin alustavasti vaikuttaa, saantisuositusta saatetaan nostaa.

”Jos halutaan saada vaikkapa yksi gramma B3-vitamiinia päivässä, on pakko käyttää ravintolisää. Pidän kuitenkin todennäköisenä, että pienempikin annos riittää. Silloin hyötyihin voi päästä käsiksi myös oikein muotoillulla ruokavaliolla”, Pirinen tiivistää.

B3:n terveysvaikutuksia voi tavoitella myös muilla keinoilla kuin vitamiiniannoksia kasvattamalla. Liikunta ja kalorivaje lisäävät vitamiinin hyödyntämistä soluissa.

B3-vitamiinia ja sen NR-muotoa koskevat ihmistutkimukset ovat vielä kesken, joten saantisuositus ei varmastikaan muutu lähitulevaisuudessa. Suomalaiset syövät tarpeeksi vitamiinia, kunnes toisin todistetaan. Eikä ylimääräisiä vitamiineja kannata tankata pelkästään varmuuden vuoksi.

MT:n kommentti:
Nikotiiniamidiribosidista on PubMed-tietokannassa tällä hetkellä 248 tieteellistä dokumenttia, jotka ovat vapaasti luettavissa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Nakit ja soijanakit...

ViestiKirjoittaja San Martino » 06 Huhti 2019 10:47

IL kirjoitti:

Ei enää soijamakkaraa ja kasvispurilaista? EU-valiokunta ehdottaa liharuokien nimien suojelua

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6 ... 853067b886

Vegaanit vs. EU?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Huhti 2019 9:45

YLE kirjoitti:

Ravintolisä aiheutti maksavaurion ja vei sairaalaan – tällaisia terveyshaittoja ja -väitteitä liittyy suosittuihin ravintolisiin

Turun yliopistollisen keskussairaalan (TYKS) ylilääkäri Juhani Knuuti kertoo, että ravintolisistä voi seurata terveyshaittoja, jos esimerkiksi käyttää samaan aikaan useaa ravintolisää tai lääkettä.....

– Iso osa haittavaikutuksista jää epäselviksi. Yhteenvetona voi todeta, että ne eivät ole täysin riskittömiä. Ravintolisästä voi tulla maksavaurio, ne voivat vaikuttaa veren hyytymiseen ja lihaksiin.

viewtopic.php?f=36&t=8345#p49771

YLEn artikkeli alkoi lupaavasti,mutta otsikon väitteelle ei sitten löytynytkään katetta. Selvää agendajournalismia. Eikö YLE pysty parempaan?

YLE kirjoitti: Helsingin yliopiston Marina Heinosen mukaan esimerkiksi...

Nämä väitteet ovat Heinosen mukaan osa 2000:ta terveysväitettä, jotka koskevat kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat EU:ssa odotus-tilassa, jolloin niitä saa käyttää, vaikka väitteiden paikkansapitävyyttä ei ole tarkastettu tai komissio ei ole hyväksynyt niitä.
– Ongelmana on se, että tieteen sijaan halutaan sallia pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö.

"Pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö" on ongelma? Olen käyttänyt Tri Tolosen berberiinia noin 10 vuotta ja edelleen hengissä....ei ongelmia?

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3406
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 07 Huhti 2019 14:46

Ruotsissa vaaditaan hoidolta "vetenskap och beprövad erfarenhet", siis lääketieteelliseltä hoidolta. Suomessa ollaan jostain syystä poistamassa kokemusperäinen tieto. Siis kaikki, mitä ei ole haluttu tai ehditty tai huomattu tutkia. Siihen ei siis lasketa yksittäisen potilaan "anekdoottista" kokemusta.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Kokemukseen perustuva näyttö....

ViestiKirjoittaja San Martino » 08 Huhti 2019 13:24


Nämä väitteet ovat Heinosen mukaan osa 2000:ta terveysväitettä, jotka koskevat kasviperäisiä ainesosia. Ne ovat EU:ssa odotus-tilassa, jolloin niitä saa käyttää, vaikka väitteiden paikkansapitävyyttä ei ole tarkastettu tai komissio ei ole hyväksynyt niitä.
– Ongelmana on se, että tieteen sijaan halutaan sallia pitkäaikaiseen kokemukseen perustuva näyttö.

viewtopic.php?f=81&t=8092&p=49789#p49785
Saaristolainen kirjoitti:Ruotsissa vaaditaan hoidolta "vetenskap och beprövad erfarenhet", siis lääketieteelliseltä hoidolta. Suomessa ollaan jostain syystä poistamassa kokemusperäinen tieto. Siis kaikki, mitä ei ole haluttu tai ehditty tai huomattu tutkia. Siihen ei siis lasketa yksittäisen potilaan "anekdoottista" kokemusta.

Hyvä havainto. Näinhän meneteltiin dr. Annika Dahlqvistin tapauksessa hyväksyttäessä hänen VHH-ruokavalionsa vuonna 2008 Ruotsissa...


…för behandling av övervikt eller diabetes typ 2. Eller rättare sagt, de fastslår att sådan behandling är i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet.

https://jansjoberg.blog/2018/02/10/for- ... grar-lchf/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Huhti 2019 12:04

Hs kirjoitti:

Karppausinto vaihtui punaisen lihan karttamiseen
Myös tavallista perusruokaa syövien osuus kasvaa, vaikka suomalaiset noudattavat mitä erilaisempia ruokavalioita, tutkimus havaitsi.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006067786.html

Salaista tietoa maksumuurin takana,mutta kannattaisiko tutkia ketodieettiä ihan oikeasti Fogeli?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Tohtori Schwab....

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Huhti 2019 13:35

YLE kirjoitti:
Ravintotieteilijät raapivat päätään, kun kansa syö mitä haluaa – mutta parannamme koko ajan, ja 2020-luvulla DASH:in pitäisi kuulua kaikkien arkeen

YLE jatkaa agendajournalismiaan....

YLE kirjoitti:
– Mikä on hyvä ympäristön kannalta, on pitkälti hyvä myös terveyden kannalta, sanoo Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professori Ursula Schwab.
Liha- ja ympäristötietoisuus ovat lyömässä ryminällä läpi. Haittavaikutuksista varoittavat nyt kaikki: Suomi, Pohjoismaat, EU ja YK.

Onko Ursula Schwab viherpiiperö?

YLE kirjoitti:
Schwab hoitaa sepelvaltimotautipotilaita, eikä tauti ole hävinnyt Suomesta mihinkään. Potilaita on yhä niin paljon, että Schwab hoitaa heitä ryhmissä.

https://yle.fi/uutiset/3-10730414

Näyttää olevan myös lääkäri?

PS. Heikkilä kertoo,mistä viherajatukset kumpuavat...


https://www.anttiheikkila.com/blogi/eli ... mus-osa-2/

HYVÄÄ MUNARIKASTA PÄÄSIÄISTÄ!

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Huhti 2019 10:11

YLE kirjoitti:

Joona-Hermanni Mäkisen kolumni: Lihansyönnillä ei ole tulevaisuutta

https://yle.fi/uutiset/3-10751436

YLE jatkaa valitsemalla linjallaan eli aivopesee suomalaisista vegejä...

Missä luuraa puolueeton keskustelu ruuasta?

Joona-Hermanni kirjoitti: Maailmanlaajuisesti kymmeniä miljardeja herkkiä ja älykkäitä eläimiä kohdellaan kaltoin. Yksikään tuntemani ihminen ei kestäisi nähdä omaa lemmikkieläintään edes hetkeä tehotuotannon oloissa. Elävän olennon kiduttaminen onkin yksinkertaisesti väärin. Kyseessä on yksi teollisen yhteiskunnan suurista moraalisista epäonnistumisista.

Hipoo jo komiikkaa?

Täällä yritettiin lähestyä asiaa järkevästi,mutta WWF-aktivisti sai melkein hysteriakohtauksen


Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3406
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 24 Huhti 2019 12:44

Siis ihmisen terveys uhrataan tunneperäisesti päätetylle veganismille? Ei järjen häivää.

Miten olisi, jos sen sijaan alettaisiin parantaa ruoantuotantoa eettisemmäksi, siis eläinten hyvinvointia edistäen?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Ate­rosk­le­roosin kätyrit

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Huhti 2019 14:26

Saaristolainen kirjoitti:
Siis ihmisen terveys uhrataan tunneperäisesti päätetylle veganismille? Ei järjen häivää.
Miten olisi, jos sen sijaan alettaisiin parantaa ruoantuotantoa eettisemmäksi, siis eläinten hyvinvointia edistäen?

viewtopic.php?f=81&t=8092&p=49845#p49839

Nyt löytyy näyttöä punaisen lihan haitoista....
Heik­ki Arvi­lommi LKT, pro­fes­sori kirjoitti:
Li­haisan ruoka­valion tie­detään altis­tavan ate­rosk­le­roo­sille (val­ti­mo­tau­dille), vaik­ka mo­ni pu­nainen li­ha ei ko­vin pal­jon ras­vaa sisäl­läkään. Nyt yk­si se­litys on löy­tynyt pu­naisen li­han sisäl­tä­mästä L-kar­ni­tii­nista. Sii­tä suo­len bak­teerit tuot­tavat tri­me­tyy­lia­mii­ni-N-ok­sidia (TMAO), jo­ka se­kaantuu koles­te­rolin kulje­tukseen ja si­tä kaut­ta edistää ate­rosk­le­roosia.

Tu­lokset perus­tuvat moni­puo­lisiin tutki­muksiin se­kä ihmi­sillä et­tä hii­rillä. Bak­teerien roo­li TMAO:n tuotta­mi­sessa pal­jastui ko­keessa, jos­sa lihan­syö­jille en­sin an­nettiin karni­tiinia kun­non pih­vinä, jol­loin plasman TMAO-pi­toisuus suu­reni. Sit­ten seu­rasi vii­kon kuu­ri laaja­kir­joista anti­bioottia suo­len mikro­biston tu­hoksi, ja uu­dessa pihvi­tes­tissä TMAO:n tuo­tanto oli nol­lissa. Viik­kojen jäl­keen, kun suo­len mik­robit olivat pa­lanneet, uusin­ta-­al­tistus pih­villä sai ai­kaan alku­pe­räiset TMAO-tasot. Pihvial­tis­tukseen houku­tel­lulla kasvis­syö­jällä TMAO-pi­toisuus ei suuren­tunut.

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uuti ... n-katyrit/

Siis ryhdy kasvissyöjäksi? Ei välttämättä kertoo tri Tolonen

Matti Tolonen kirjoitti:
Trimetyyliamiini-N-oksidi (TMAO) on merkittävä sydän- ja valtimotautien (ja monien muidenkin kroonisten tautitilojen) riskitekijä, joka on syynä mm. insuliiniresistenssiin. Sen riskiä voidaan pienentää ketogeenisella ruokavaliolla, metformiinilla.....

Onneksi kohonnutta TMAO:ta voidaan alentaa lääkkeillä sekä lääkkeettömästi. Yksi tällainen lääke on diabeetikoille yleisesti määrätty metformiini, mutta valitettavasti sen pitkäaikainen käyttö voi heikentää muistia ja muuta henkistä suorituskykyä. Sen tähden suosittelen mieluummin lääkkeettömiä vaihtoehtoja, kuten keto- ja Välimeren ruokavalioita (Barrea ym. 2019), kalaöljyä ja berberiiniä.

http://www.tritolonen.fi/uutiset/3210-t ... iskitekija

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Agendajournalismia...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Touko 2019 9:00

Lääkäri Antti Heikkilä on täysin oikeassa.

Moni muukin hieraisi epäuskoisena silmiään, kun näki nuo Ilta-Sanomissa julkaistut ohjeet rasvamaksan välttämisestä. Osa näistä ohjeista oli nimittäin sellaisia, että niiden noudattaminen juuri LISÄÄ riskiä sairastua rasvamaksaan eikä suinkaan vähennä sitä.

Selitys asiaan on se, että näiden ohjeiden taustalla ovat elintarviketeollisuuden lobbarit. Ne on laadittu edistämään kyseisten yritysten bisneksiä – eikä suinkaan edistämään kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia.

Taustatietona kannattaa nyt huomioida, että rasvamaksa on perinteisesti ollut vain vanhojen juoppojen sairaus. Tunnetustihan pitkään jatkunut runsas alokoholinkäyttö saa aikaan maksan rasvoittumista.

Viime aikoina tätä sairautta on kuitenkin ruvennut esiintymään yhä nuoremmilla, jopa alle kaksikymppisillä! Ja monesti vieläpä sellaisilla nuorilla, jotka käyttävät alkoholia vain vähän tai eivät käytä sitä ollenkaan.

Selitys asiaan on, että – aivan kuten Heikkilä toteaa – runsas sokerin ja muiden hiilihydraattien syöminen aiheuttaa ihan samaa. Ja tunnetustihan nykyiset teolliset elintarvikkeet on tungettu täyteen sokeria ja muita hiilihydraatteja, monesti juuri tuossa kaikkein haitallisimmassa muodossaan eli fruktoosisiirappina. (Näin siksi, koska tällaisen mössön tuottaminen on firmoille itselleen kaikkein halvin vaihtoehto, eli sillä ne pystyvät tienaamaan parhaiten.)

Jopa THL:n kannattamat viralliset ravitsemussuosituksetkin ohjeistavat ihmisiä syömään aivan väärin. Näiden ohjeiden noudattaminen johtaa hyvin suurella todennäköisyydellä kakkostyypin diabeteksen ja/tai rasvamaksan syntyyn viimeistään keski-ikäisenä.

Luinpa tämän kommentin tänä aamuna eräästä nettilehdestä,joka ei kuulu valtamediaan. Lisää tällaista....

Kalakukko kirjoitti:
Nyt voikin kysyä, mitä merkitystä on VRN:llä, ruokintaoppineilla ja ylipäätään koko täysjyvän markkinoinnilla , kun lihavuus etenee kuin musta surma?

viewtopic.php?f=36&t=8400
Kysyin kommenttia Iltalehden jutusta itse Ykä-Järviseltä. Hän vastaa:

...tyydyttynyt rasva muuttaa mm suoliston läpäisevyyttä ja lisää sitä kautta mm endotoksiininbpitoisuutta ja haitallisten cermidie. Synteesia. Tyydyttynyt rasva menee ihan suoraan maksaan, liiat sokerit muutetaan rasvojen uudismuodostuksessa tyydyttyneiksi rasvoiksi mutta tyydyttyneitä ei tarvitse muuttaa, ovat pahoja sellaisenaan...

viewtopic.php?f=22&p=49902#p49632


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron