Valvoja: San Martino
YLE
Kouluruokanirsoilijoiden käytökseen halutaan puuttua kovilla keinoilla: Ministeri velvoittaisi opettajat aterioimaan oppilaiden kanssa
.....................
Nirsoilijat kuriin? Tarkoittanee,että on pakko syödä suositusten mukaista hiilarimössöä opettajien valvonnassa....
IL kirjoitti: Aina samaa rasvaista lihaa, lohikeittoa ilman lohta, kasvisruoka on epämääräistä soosia” - Oppilaat kertovat nyt, miksi kouluruoka ei maistu
Ruokavalinnat vaikuttavat ratkaisevasti yrittäjän kykyyn toimia tehokkaasti tänään ja tulevina vuosina. Päivittäistä energisyyttä, hyvinvointia ja aivojen terveyttä tukevia keinoja käydään läpi filosofian tohtori ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaisen johdolla HYMYn hyvinvointiaamussa.
Tule kuulemaan keskeisimmät syömisen haasteet ja käytännönläheiset ratkaisut niihin. Lisäksi ohjelmassa pienryhmätyöskentelyä jossa syvennytään omiin arkivalintoihin vastaamalla mm. kysymyksiin: mitä teen ongelmatilanteissa tai kun huomaan lipsuvani usein? Mikä edesauttaa ratkaisun toteuttamista, mikä estää? Miten lisäät päivääsi energiaa, hyvinvointia ja tuet aivoterveyttäsi?
Ohjelma
8.45 Aamiainen tarjolla, vapaata verkostoitumista
8.55 Tervetuloa Ritva Rajander-Juusti, HYMY-hanke
9.00-10.15 Energisyyttä, hyvinvointia ja terveyttä oikeilla ruokavalinnoilla yrittäjän arkeen, Reijo Laatikainen ravitsemusterapeutti
10.15 tilaisuus päättyy
Lämpimästi tervetuloa mukaan aloittamaan vuosi 2019 terveellisemmillä ruokavalinnoilla!
Reijo toimii ravitsemusterapeuttina Lääkärikeskus Aavassa Helsingissä, on yrittäjä ja tunnetaan mm. tutkitun tiedon puolustajana ja humpuukin alasampujana.
Reijolta ilmestyi hänen 6. kirja Pötyä Pöydässä - Älä usko kaikkea mitä ravinnosta sanotaan” lokakuussa 2018.
https://www.yrittajat.fi/helsingin-yrit ... alinnoilla
IS kirjoitti:
Olli, Juha ja Heikki kertovat, miksi he saattavat syödä lihaa yli kilon viikossa: ”En syö mitään, mistä en tykkää”
Tamperelainen eläkeläinen Olli Rinne, 72, kertoo syöneensä lihavoittoisesti koko elämänsä heti, kun on pystynyt ostamaan omat ruokansa.
– En tykkää kalasta, enkä syö mitään, mistä en tykkää. Syön arviolta pari sataa grammaa lihaa päivässä, 5–6 päivänä vähintään viikossa. Syön enimmäkseen naudanlihaa. Lammasta ja hirveäkin tulee syötyä.
Tutkimuksessa suositellaan käyttämään punaista ja prosessoitua lihaa, kuten leikkeleitä, makkaroita ja nakkeja enintään 500 grammaa viikossa.
– Kuulostaa aika vähältä, Rinne miettii.
– Siinähän jää nälkäiseksi.
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005960668.html
Uhmaako Iltasanomat THLn suosituksia?
Ravitsemustieteilijä Marika Lyly kirjoitti:
Lähes 80% suomalaisista syö ruisleipää
https://twitter.com/MarikaLyly/status/1 ... 7190727681
Ravitsemustieteilijä Marika Lyly kirjoitti:
Tämän valossa suolan liiallisesta saannista pitäisi keskustella paljon enemmän kuin sokerin saannista, nyt tilanne päinvastainen.
https://twitter.com/MarikaLyly/status/1 ... 2852764672
Ravitsemustieteilijä Marika Lyly kirjoitti:
Perspektiiviä: hiilarien osuus kokonaisenergiansaannista historiallisen alhainen, rasvan ja proteiinin osuus noussut. Ehkäpä hiilarit eivät olekaan lihavuusepidemian syy.
https://twitter.com/MikaelFogelholm/sta ... 8616026113
'Dr DiNicolantonio takes us away from hype and hyperbole to a place of rationality as it relates to salt. This extensively researched text lets us finally erase the guilt all of us felt when catering to our desire for this important mineral.' David Perlmutter, MD, bestselling author of Grain Brain and The Grain Brain Whole Life Plan A leading cardiovascular research scientist upends the low-salt myth, proving that salt may be one solution to - rather than a cause of - the chronic disease crisis.We've all heard the recommendation: no more than a teaspoon of salt a day for a healthy heart. But there's one big problem with this: the majority of us don't need to watch our salt. For most, salt protects against a host of aliments, including internal starvation, insulin resistance, diabetes and heart disease - not to mention, it tastes great. Dr DiNicolantonio reveals the eye-opening story, a never-been-told, century-spanning drama of competing egos and interests, of how salt became unfairly demonised. (The real culprit? Another white crystal - sugar).Sure to change the conversation about this historically treasured substance, The Salt Fix elegantly weaves research into a fascinating new understanding of salt's essential role in your health and what happens when you aren't getting enough.Dr DiNicolantonio shows how eating the right amount of this essential mineral will help you beat sugar cravings, achieve weight loss, improve athletic performance, increase fertility and thrive with a healthy heart. Finally, he offers a transformative six-step programme for re-calibrating your innate salt thermostat so that you can simply listen to your cravings to achieve your ideal salt intake.
YLE kirjoitti: Kouluruokaloissa syttyi margariinikapina: koululaisista kilpailutuksen tulos maistuu pahalta, valitsijat korostavat terveellisyyttä
Kun Pohjois-Karjalan kouluissa siirryttiin kasvirasvalevitteeseen, moni oppilas jätti leivän syönnin. Adressit vaativat voi-kasviöljyseosta takaisin.
Kuntakyselyn mukaan noin kolmasosa kunnista ei noudata täysin valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokasuositusta. Kunnissa tarjotaan rasvaa sisältävää maitoa, vaikka ainoastaan rasvaton maito saa EU:n koulumaitotukea. Sotkamossa rasvasota eteni oikeuteen asti.
https://yle.fi/uutiset/3-10617494
YLE kirjoitti: Kouluruokaloissa syttyi margariinikapina: koululaisista kilpailutuksen tulos maistuu pahalta, valitsijat korostavat terveellisyyttä
Kun Pohjois-Karjalan kouluissa siirryttiin kasvirasvalevitteeseen, moni oppilas jätti leivän syönnin. Adressit vaativat voi-kasviöljyseosta takaisin.
Kuntakyselyn mukaan noin kolmasosa kunnista ei noudata täysin valtion ravitsemusneuvottelukunnan kouluruokasuositusta. Kunnissa tarjotaan rasvaa sisältävää maitoa, vaikka ainoastaan rasvaton maito saa EU:n koulumaitotukea. Sotkamossa rasvasota eteni oikeuteen asti.
https://yle.fi/uutiset/3-10617494
YLE kirjoitti:
Koululaisten margariinikapinan tulos: voipohjainen levite teki paluun ruokaloihin, viranomaiset tyrmistyivät faktojen sivuuttamisesta
https://yle.fi/uutiset/3-10661621
Suuren suosion saavuttanut TerveysSummit saa jatkoa maaliskuussa 25.-31.3.2019. Mukana on jälleen useita kymmeniä suomalaisia hyvinvoinnin ja ravitsemuksen alan ammattilaisia.
Antti Heikkilä kirjoitti:
VALTION RAVITSEMUSNEUVOTTELUKUNTA PITÄÄ LOPETTAA
https://www.anttiheikkila.com/blogi/val ... f1XIpeugQA
Antti Heikkilä kirjoitti:
VALTION RAVITSEMUSNEUVOTTELUKUNTA PITÄÄ LOPETTAA
Yhden miehen komitea kirjoitti:
Minä tapaan päivittäin ihmisiä, jotka sanovat, että Antti Heikkilän kirja pelasti heidät. En ole koskaan ikinä missään tavannut henkilöä, joka olisi sanonut vastaavaa Juhani Knuutista.
https://karppaus.info/forum/viewtopic.p ... start=4180
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija