HS kirjoitti:
”Pohjoismaisesta ruokavaliosta löytyy lähes samat tuotteet kuin terveellisenä pidetystä Välimeren ruokavaliosta”, huomauttaa ravitsemustieteen professori Marjukka Kolehmainen."
viewtopic.php?f=36&p=46701#p46701
Olisiko tässä kyse vilpillisestä toiminnasta ja harhautuksesta? Ei löydy tutkimusta, jossa Pohjoismaista ruokavaliota olisi verrattu Välimeren ruokavalioon...
Marjukka Kolehmainen on suorittanut terveydenhuollon kandidaatin tutkinnon
(Kuopion yliopisto), saanut terveydenhuollon maisterin arvon (Kuopion yliopisto)
sekä ravitsemusterapeutin pätevyyden (Ravitsemusterapeuttien pätevyyslautakunta)
vuonna 1993 ja oikeuden harjoittaa ammattia laillistettuna ravitsemusterapeuttina
vuonna 1995 (Terveydenhuollon oikeusturvakeskus). Hän on suorittanut filosofian
tohtorin tutkinnon vuonna 2003 (Kuopion yliopisto) ja ravitsemustieteen dosentiksi
hänet on nimitetty 2009 (Kuopion yliopisto).
Marjukka Kolehmainen on toiminut Kuopion yliopistossa tutkimusapulaisena
(1993-1994), tutkijakoulutettavana (1995-2003; osa-aikainen 2001-2003),
projektipäällikkönä ja tutkijana (2003-2004) ja erikoistutkijana (2005). Suomen
Akatemian tutkijatohtorin tehtävässä Marjukka Kolehmainen on toiminut vuosina
2005-2008. 08/2008 alkaen Marjukka Kolehmainen on ollut ensin erikoistutkijan,
sittemmin yliopistotutkijan tehtävässä Kuopion/Itä-Suomen yliopistossa sekä
15.5.2012 lukien VTT:n erikoistutkijana (20 %; 1.1.-31.8.2016, 50 %).
Kansainvälistä kokemusta Marjukka Kolehmaisella on Ranskasta (02-03/1999;
08-11/2000; INSERM, Lyon, France). Tällä hetkellä dosentti, FT Kolehmainen hoitaa
ravitsemustieteen professorin avoimena olevaa tehtävää (1.9.2016-31.12.2016)
Eikö tämän tasoinen henkilö erota mielikuvia tutkitusta tiedosta?
Jari kirjoitti:
Jonkin aikaa sitten uutisoitiin laajalti, että oliiviöljyn tai pähkinöiden lisääminen Välimeren ruokavalioon laski riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Ei mennyt kauaakaan, kun Itä-Suomen yliopiston tiedotuskoneisto ryhtyi raksuttamaan: Itse asiassa Itämeren ruokavalio onkin koostumukseltaan lähes samanlainen kuin Välimeren ruokavalio. Ja tietenkin vähintään yhtä terveellinen. Käyttäkää siis rypsiöljyä ja täysjyväruisleipää.
https://ravitsemusjaterveys.wordpress.c ... veellisen/
Tässä olisikin professori Knuutilla hyvä tilaisuus ohjata Marjukka Kolehmaista oikean tiedon lähteille?
PET-keskuksen johtaja Juhani Knuutille Duodecimin tiedottajapalkinto
Palkinnon perusteluiden mukaan professori Knuuti esittelee blogissaan tieteellisen tutkimuksen menetelmiä ja näyttöön perustuvan lääketieteen periaatteita. Knuuti opastaa lukijoita arvioimaan kriittisesti, mikä on luotettavaa lääketieteellistä tietoa ja rohkaisee heitä vaatimaan perusteluja terveysväittämille.
– Terveyskysymykset kiinnostavat väestöä laajasti. Kuitenkin nykyisessä viestintäympäristössä tieteellinen, tutkittuun näyttöön perustuva tieto hukkuu valtavaan uutisvirtaan, Knuuti toteaa blogissaan.
http://www.vsshp.fi/fi/sairaanhoitopiir ... kinto.aspx