Rasvauspolitiikkaa...

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Heinä 2016 9:39

Keralan osavaltio Intiassa kokeilee ensimmäisenä rasvaveroa lihavuuden pysäyttämiskeinona

BBC kirjoitti:Kerala is the first state in India to introduce a "fat tax" on burgers, pizzas, doughnuts and tacos served in branded restaurants.

The recently-elected Communist government says the 14.5% tax is aimed at making people more conscious about food choices and curbing obesity.
"This is more of a preventive measure as Kerala's food habits are changing dramatically. People are eating a lot of junk food and rejecting traditional food," says Finance Minister Thomas Isaac.

http://www.bbc.com/news/world-asia-india-36771843

Taitaa olla kysymys politiikasta? Keralan vastavalitut kommarit läiskäsevät rasvaveron amerikkalaiselle roskaruualle.
BBC kirjoitti:Meanwhile, the Kerala government has plans to impose the tax on more food items, including refined flour goods and sugary drinks in the near future.
"The fight against fat has just begun," says minister Thomas Isaac.

"Rasvasota on vasta alkanut" sanoo ministeri Thomas Isaac ja aikoo laittaa kohta myös raffinoidut jauhotuotteet ja sokeriset juomat verolle.
On siinä varsinainen ravitsemusterapeutti...

.....................................................................................................................................................
Aamulehden päätoimittaja näyttää olevan myös ravitsemuksen asiantuntija....

Pääkirjoitus kirjoitti:Onko sokeri vaarallisempaa kuin kova rasva? Lisääkö maito syöpäriskiä? Entä kuumat juomat? Onko leipää syytä vältellä vai ei? Gluteiiniton ruokavalio: hyvä vai paha?
Syöminen ei ole koskaan ollut niin monimutkaista kuin 2010-luvulla. Keskenään ristiriitaisia virallisia ja epävirallisia ohjeita ja suosituksia on niin paljon, ettei ihme, jos on ruokakaupassa pää pyörällä.
Paikasta kansalaisten lautasilla kilpailevat viralliset ravitsemussuositukset, elintarvikealan etujärjestöt, markkinointikoneistot ja erilaiset epäviralliset ”asiantuntijat”, kuten bloggaajat.

Vallalla vaikuttaa olevan asenne, jonka mukaan jokainen on oman terveytensä paras asiantuntija. Karu totuus kuitenkin on, että tavallisen ihmisen mahdollisuudet arvioida kattavasti ja tuloksellisesti eri ruoka- ja juomatuotteiden vaikutuksia itseensä ovat varsin rajalliset.

http://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset ... i-maarays/

Päätoimittajan parhain ohje tulee lopussa...
Pääkirjoitus kirjoitti:Loppujen lopuksi saivartelu yksittäisten elintarvikkeiden hyvyydestä ja pahuudesta on tarpeetonta. Mikään ruoka itsessään ei ole itseisarvo, vaan ratkaisevaa on se, että ihminen saa tarvitsemansa ravintoaineet.

Voisi hyvällä syyllä kysyä herra/rva Päätoimittajalta: Kumpaa ravintoainetta tarvitaan enemmän...rasvaa vai sokeria? Ei kai vaan fiftyfifty?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Muistoa kunnioittaen...

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Heinä 2016 8:46

Jääköön tämä nyt meidän kesken.....

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Me rasvamaksaiset

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Heinä 2016 9:02

Maksaliitto 10.5 2016 kirjoitti:
Jopa yli miljoonalla suomalaisella rasvamaksa

Liiton mukaan merkittävin rasvamaksan aiheuttaja on ylipaino ja vain kolmasosa sairastuneista on alkoholin riskikäyttäjiä.

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Jopa ... sen/767837

Tiedonvälityksessä on näköjään tapahtunut edistystä jo muutamassa kuukaudessa.Nyt myönnetään, että ylipainon lisäksi myös korkea insuliinipitoisuus on syy maksan rasvoittumiseen!
HS 25.7. 2016 kirjoitti:Lapsuuden ylipaino, veren korkea insuliinipitoisuus lapsuudessa ja alhainen syntymäpaino lisäsivät riskiä maksan rasvoittumiseen aikuisena.

viewtopic.php?f=36&t=6807#p45049

Seuraava vaihe olisi luonnollisesti, että kerrottaisiin mistä korkea insuliinipitoisuus johtuu...

PS. Tohtori Tolosen vinkki!
viewtopic.php?f=22&p=45043#p45043

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Liikettä niveliin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Elo 2016 9:46

Voi päätellä, että suomalaisten nivelet tarvitsevat taas rasvausta,vaikka sekään ei auta?
HS kirjoitti:Suomalaiset jämähtivät paikalleen – liika istuminen on alkanut kostautua tauteina eikä siihen auta edes liikunta

http://www.hs.fi/tiede/a1469929963238

..ja sitten paras oivallus. Töllötin on belsebupin keksintö!
HS kirjoitti:Harri Helajärvi tutki myös väitöskirjassaan tv:n katselua.

”Television katselu lihottaa. Tietysti lihavat ihmiset usein myös liikkuvat vähemmän, koska se on heille raskaampaa.”

”Tutkimuksemme mukaan runsas tv:n katselu edeltää lihomista eikä painonnousu tv:n katselua”, hän tiivistää pitkän seurannan tulokset.

TELEVISION syntilistaa synkistää sekin, että erilaiset ihmiset istuvat eri syistä.

...siksi Helajärvi suosittelee loikoilemista ja kirjojen lukemista....
HS kirjoitti:Siksi esimerkiksi kirjojen lukeminen vaikuttaa tutkimusten mukaan terveellisemmältä kuin television katselu.

”Tämä johtuu osin siitä, että paljon lukevat syövät terveellisemmin. Myös korkeampi koulutustaso voi vaikuttaa, sillä varakkuus voi lisätä mahdollisuutta pitää itsestään parempaa huolta. Näiden sekoittavien tekijöiden sulkeminen pois on tutkimuksissa vaikeaa.”

Eräs koiranleuka kommentoi
Ville Vipunen kirjoitti:Johtopäätös on ilmeinen ja nopea: Kirjojen alvi-kanta on alennettava ja yle-vero korotettava.

........................................................................................................................................................
Hesarin uusin toimituskikka on julkaista näyttävästi kansalaisten mielipiteitä,jotka sopivat lehden maailmankuvaan....

Pia Mäkinen kirjoitti:
Vähäosaisilla ja syrjäytyneillä ei ole varaa terveelliseen ruokaan...

....nykyinen hallitus vaikeuttaa näiden ihmisten toimeentuloa leikkaamalla sosiaali- ja työttömyystukia. Luullaan, että näin yhteiskunnan hyödyttömät saadaan liikkeelle. Ei ymmärretä, että kaikki eivät ole syntyessään samalla viivalla.

http://www.hs.fi/mielipide/a14699313507 ... ukupaketti

Sitten terveellisestä ruuasta. Millaista se on Mäkisen mielestä?
Pia Mäkinen kirjoitti:Huonossa asemassa olevien ihmisten on lähes mahdotonta noudattaa esimerkiksi ruokasuosituksia. Kun rahat riittävät tuskin välttämättömään, ruoan laadusta on pakko tinkiä. Ei voi ostaa hintavia kasviksia, hedelmiä ja kalaa, kun rahat eivät riitä edes lääkkeisiin.

Vastaus Pialle tuli heti paluupostissa: Liikkua voi ilmaiseksi...yes!

Liikuntaa voi harrastaa erittäin monipuolisesti halvalla tai ilmaiseksi, kunhan saa nostettua takapuolensa ylös sohvalta.

http://www.hs.fi/mielipide/a1470020465932

Ari Kotro suosittelee mielipidekirjoituksessaan köyhille keräkaalia,porkkanaa,lanttua,marjoja ja sieniä.
Urheiluhullu kasvissyöjä-Suomi kukoistaa ja elää terveellisesti...vai mitä?

..........................................................................................................................................
Rokotekeskustelua on käyty vähän samaan tyyliin...

Hesari kirjoitti:Pietarsaaressa moni haluaa elää omien arvojensa mukaan: lapsia ei rokoteta, virallisia suosituksia pidetään propagandana ja terveyttä hoidetaan hopeavedellä. Rokotuksista kieltäytyminen ei kuitenkaan ole vain yksityisasia.

viewtopic.php?f=81&t=6695&start=15

...mutta tämäntyyppistä mielipidettä tuskin nähdään Hesarin palstoilla, koska se on vain toisella kotimaisella? Eihän Hesarin toimittajat osaa ruotsia..eihän?

Linda Karlström kirjoitti:Finländsk media driver hatkampanj mot vaccinkritiker – riksdagen förbereder lag om tvångsvaccination

Sommaren 2016 har gammelmedia i Finland eldat med ovanlig intensitet vad gäller ämnet vaccination. Finlands största dagstidning Helsingin Sanomat (HS) hade en stor artikel söndagen den 17 juli, där journalisten Sonja Saarikoski ville fokusera på vaccinmotståndet i Österbotten, och då i synnerhet i Jakobstad. Jag blev själv uppringd av Saarikoski som snällt bad om en intervju med mig eftersom jag är en ”viktig” person. Jag nekade direkt, eftersom jag numera inte förser gammelmedia med mat. De har redan fått alldeles för mycket tid och energi av mig i utbyte mot hån, svartmålning, brutna löften och minst sagt undermåliga artiklar. Nu är det nog.

http://vaccin.me/2016/07/27/finlandsk-m ... ccination/

Loppukaneetti...
Linda Karlström kirjoitti:Och jag tänker samma sak som alltid: Om vi är så där fruktansvärt farliga så är det väl bara för de som är rädda att vaccinera sig. För då är de ju skyddade. Boostade och immuna. Friska och motståndskraftiga. Eller?

...kökkösuomeksi: Miks´me pedersöriläiset ollaan niin vaarallisia? Muuthan on rokotettu ja turvassa tartunnoilta...

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Muistoa kunnioittaen...

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Elo 2016 9:59

Kas vaan Huttunen on vähän raottanut rasvaverhoa

HS kirjoitti:Rasvaravitse­muksen toisinajattelija Kari Salminen 1937–2016

Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla. Kun Salminen ja Valion silloinen toimitusjohtaja Iikka Haka vuonna 1988 käynnistivät mainosoperaation voin kulutuksen lisäämiseksi, yritys sai tiedemaailmalta tyrmäävän vastaanoton.

viewtopic.php?f=36&p=45142#p45140


HS kirjoitti:Jussi Huttunen
Risto Ihamuotila
Kirjoittajat ovat Kari Salmisen ystäviä

http://www.hs.fi/muistot/a1306064008402


...........................................................................................................................................................

Jääköön tämä nyt meidän kesken.....

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Muistoa kunnioittaen...

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Elo 2016 9:18

KTLn ex-johtaja Jussi Huttunen kirjoitti:Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla

Vuosien kuluessa ja erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana osa alan johtavista tutkijoista on lähestynyt Salmisen käsityksiä.

Hän oli ensimmäisiä suomalaisia asiantuntijoita, joka 1990-luvun alkuvuosina kiinnitti huomiota margariinien valmistuksessa yhteydessä syntyneisiin transrasvahappoihin.


Fogelholm/Valsta kirjoitti:Tulokset ovat yhtenevät vain teollisesti kovetettujen transrasvojen epäterveellisyydestä. Jotkut katsaukset ja kokeelliset tutkimukset ovat luokitelleen märehtijöistä peräisin olevat transrasvat vähemmän haitallisiksi tai terveyden kannalta jopa neutraaleiksi. Tuoreessa interventiossa tosin vakseenihappo (märehtijäperäisen transrasvan yleisin rasvahappo) ja elaidiinihappo (teollisen transrasvan yleisin rasvahappo) aiheuttivat samanlaiset, sydän- ja verisuonisairauksien kannalta haitalliset muutokset lipidimetaboliaan

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo13244.pdf

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/u ... 794E44513D

Ei saa märehtijöiden transrasvat vieläkään synninpäästöä? Fogeli ei taida kuulua alan johtaviin tutkijoihin.....

PS. Muuten artikkelissa ei sanallakaan mainita vaihtoesteröintiä?

Kari Salminen kirjoitti:1990-luvulla kävi yhä ilmeisemmäksi, että kasviöljyjen katalyyttisessä osittaishydrauksessa syntyvät trans-rasvahapot ovat sydänhaitallisia. Elintarvikelainsäädäntö alkoi 1990-luvun alussa vaatia osittaishydrauksen selväkielistä ilmoittamista pakkausmerkinnöissä. Kun viranomainen ryhtyi myös hiljakseen valvomaan lain kirjaimen toteutumista, elintarviketeollisuudessa pyrittiin vähentämään osittaishydrattujen kasviöljyjen käyttöä. Margariiniteollisuus luopui osittaishydrauksesta ja sen seurauksena trans-rasvahapoista ainakin vähittäiskaupan tuotteissa joskus vuosien 1995 ja 2000 välillä. Todettakoon, että margariineissa ja kasvirasvalevitteissä on kuitenkin edelleen vähäisiä määriä trans-rasvahappoja. Selitys siihen löytynee vaihtoesteröintiprosessista.

http://www.pronutritionist.net/2016/02/ ... n-vastaus/

...........................................................................................................................
Kas vaan Huttunen on vähän raottanut rasvaverhoa

HS kirjoitti:Rasvaravitse­muksen toisinajattelija Kari Salminen 1937–2016

Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla. Kun Salminen ja Valion silloinen toimitusjohtaja Iikka Haka vuonna 1988 käynnistivät mainosoperaation voin kulutuksen lisäämiseksi, yritys sai tiedemaailmalta tyrmäävän vastaanoton.

viewtopic.php?f=36&p=45142#p45140


HS kirjoitti:Jussi Huttunen
Risto Ihamuotila
Kirjoittajat ovat Kari Salmisen ystäviä

http://www.hs.fi/muistot/a1306064008402


...........................................................................................................................................................

Jääköön tämä nyt meidän kesken.....

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Elo 2016 8:35

Hesarin toimittaja Eeva-Liisa Pere on lyönyt hienosti kätensä pskaan...
HS kirjoitti:JUHLAPÖYDÄSSÄ ei ollut tapana tarjota suolaista – saati ruokaa – ennen 1970-lukua, jolloin lääkäri Pekka Puska otti asiakseen kansanterveyden edistämisen ja alkoi puhua ahkerasti vähärasvaisen ja -suolaisen ruokavalion puolesta.

Oli varmasti osin hänen ansiotaan, että koviin rasvoihin mieltyneet suomalaiset alkoivat pikku hiljaa keventää ruokavaliotaan. Moni vaihtoi voin kevytlevitteeseen ja alkoi muutenkin miettiä, mitä laittoi suuhunsa.

TÄMÄN trendin myötä voileipäkakut ja suolaiset tarjottavat saivat pysyvän paikan suomalaisten kahvipöydissä. Voileipäkakuissa ei tosin rasvassa juuri säästellä, mutta ne ovat ravitsevampia kuin sokeriset herkkukakut.

http://www.hs.fi/ruoka/a1471402990295

Suomalaisille nuo sokeripullat tuntuvat olevan välttämätön paha, mutta onneksi ne ovat saaneet Sydänliiton Sydänmerkin!!!

viewtopic.php?f=22&t=6288&p=45194&hilit=syd%C3%A4nmerkki#p45194

HS kirjoitti:VAIKKA kahvipöytäkulttuuri onkin murroksessa, kahvileipä maistuu yhä suomalaisille. Leipätiedotuksen tuoreen tilaston mukaan kahvileivän kulutus kasvoi Suomessa vuonna 2015. Kaikkiaan suomalaiset söivät viime vuonna pullaa ja konditoriatuotteita noin kahdeksan kiloa henkilöä kohden. Se on kilon enemmän kuin vuonna 2014.

Kaleva kirjoitti:
Ter­veys­po­mo­jen salaiset paheet

"Ei minulla taida mitään salaisia paheita olla, enkä tiedä, onko paheita ollenkaan", mies miettii. "Makea kahvipulla maistuu ja tykkään myös makkarasta, mutta eivät ne kohtuullisessa määrin mitään paheita ole enkä ole edes yrittänyt päästä niistä eroon."

http://www.kaleva.fi/teemat/hyva-elama/ ... et/534362/

Kohtuus pullansyönnissä on tainnut kuitenkin mennä överiksi monelta suomalaiselta vai mitä?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Ovelasti sanottu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Elo 2016 16:48

Valion ex-johtaja Iikka Haka kirjoitti:Tiedemaailman tyrmäys oli niin tehokas, että muistan eräässä vilpillistä mainontaa käsitelleessä lehtijutussa kyseisen ilmoituksen tulleen mainituksi ”Valion valheellisena mainontana”.

Jos FAO:n ja WHO:n tilastot ovat valheellisia, silloin Valion ilmoituskin oli sellainen.

viewtopic.php?f=36&t=6851

Kannattaa tarkistaa uudelleen mitä tilastot kertoivat tuolloin vuonna 1988

............................................................................................................................................................................
KTLn ex-johtaja Jussi Huttunen kirjoitti:Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla

Vuosien kuluessa ja erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana osa alan johtavista tutkijoista on lähestynyt Salmisen käsityksiä.

Hän oli ensimmäisiä suomalaisia asiantuntijoita, joka 1990-luvun alkuvuosina kiinnitti huomiota margariinien valmistuksessa yhteydessä syntyneisiin transrasvahappoihin.


Fogelholm/Valsta kirjoitti:Tulokset ovat yhtenevät vain teollisesti kovetettujen transrasvojen epäterveellisyydestä. Jotkut katsaukset ja kokeelliset tutkimukset ovat luokitelleen märehtijöistä peräisin olevat transrasvat vähemmän haitallisiksi tai terveyden kannalta jopa neutraaleiksi. Tuoreessa interventiossa tosin vakseenihappo (märehtijäperäisen transrasvan yleisin rasvahappo) ja elaidiinihappo (teollisen transrasvan yleisin rasvahappo) aiheuttivat samanlaiset, sydän- ja verisuonisairauksien kannalta haitalliset muutokset lipidimetaboliaan

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo13244.pdf

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/u ... 794E44513D

Ei saa märehtijöiden transrasvat vieläkään synninpäästöä? Fogeli ei taida kuulua alan johtaviin tutkijoihin.....

PS. Muuten artikkelissa ei sanallakaan mainita vaihtoesteröintiä?

Kari Salminen kirjoitti:1990-luvulla kävi yhä ilmeisemmäksi, että kasviöljyjen katalyyttisessä osittaishydrauksessa syntyvät trans-rasvahapot ovat sydänhaitallisia. Elintarvikelainsäädäntö alkoi 1990-luvun alussa vaatia osittaishydrauksen selväkielistä ilmoittamista pakkausmerkinnöissä. Kun viranomainen ryhtyi myös hiljakseen valvomaan lain kirjaimen toteutumista, elintarviketeollisuudessa pyrittiin vähentämään osittaishydrattujen kasviöljyjen käyttöä. Margariiniteollisuus luopui osittaishydrauksesta ja sen seurauksena trans-rasvahapoista ainakin vähittäiskaupan tuotteissa joskus vuosien 1995 ja 2000 välillä. Todettakoon, että margariineissa ja kasvirasvalevitteissä on kuitenkin edelleen vähäisiä määriä trans-rasvahappoja. Selitys siihen löytynee vaihtoesteröintiprosessista.

http://www.pronutritionist.net/2016/02/ ... n-vastaus/

...........................................................................................................................
Kas vaan Huttunen on vähän raottanut rasvaverhoa

HS kirjoitti:Rasvaravitse­muksen toisinajattelija Kari Salminen 1937–2016

Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla. Kun Salminen ja Valion silloinen toimitusjohtaja Iikka Haka vuonna 1988 käynnistivät mainosoperaation voin kulutuksen lisäämiseksi, yritys sai tiedemaailmalta tyrmäävän vastaanoton.

viewtopic.php?f=36&p=45142#p45140


HS kirjoitti:Jussi Huttunen
Risto Ihamuotila
Kirjoittajat ovat Kari Salmisen ystäviä

http://www.hs.fi/muistot/a1306064008402


...........................................................................................................................................................

Jääköön tämä nyt meidän kesken.....

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Jatkuva jet lag

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Elo 2016 10:17

Suomalaisia lapsia kehotetaan ravitsemusterapeuttien ohjein syömään 3-4 tunnin välein. Syy: kasvava lapsi tarvitsee paljon ravintoa. Mitä tästä seuraa? Jatkuva postprandiaalinen tila eli verensokeri on koko ajan korkealla. Rasvaa ja hiilareita tulee suun kautta sekä maksan valmistamana mm. palmitaattia. Kolesteroli-Kovanen kutsuu tätä jet lagiksi,joka aiheutuu muka kovasta rasvasta?
IL kirjoitti:Tutkijat: Tyydyttynyt rasva aiheuttaa kehoon jet lagin

viewtopic.php?f=22&p=45231#p45228


Tri Timo kirjoitti:Sopivasti unohdetaan turkulaisen rasvatutkijan (Saska Tuomasjukka) väitöskirjassaan esittämä havainto "jatkuvan syömisen vuoksi elimistö on postprandiaalitilassa koko valveillaolon ajan".

viewtopic.php?f=22&p=45231&sid=cd55ed79d0224e57f6510ff4834b78af#p45231

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valion transsit

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Elo 2016 15:02

HS kirjoitti:”Mainosoperaatio” tasapainotti keskustelua. Valio ei kuvitellut vuonna 1988 julkaisemansa kokosivun lehti-ilmoituksen lisäävän voin kulutusta.


Valion ex-johtaja iikka Haka kertoi, ettei Valion 1980-luvun kampanjan tarkoitus ollut voin menekin kasvattaminen. Nyt Valiolla olisi uusi tilaisuus kiillottaa kuvaansa
IL kirjoitti:Suurin osa transrasvoista saadaan maitovalmisteista, voista ja liharuoista.

http://www.iltalehti.fi/elintavat/20160 ... 2_el.shtml

Nyt vaan reilusti voipaketin kylkeen merkintä: Sisältää transrasvaa! Ja ehkä vielä pääkallonkuva tupakka-askien tapaan? Eiköhän se lopettaisi voinsyönnin.....

Mutta mitäkóhän maidon -ja lihantuottajat ajattelisivat tästä voi tietysti kysyä?

.....................................................................................................................................................
Valion ex-johtaja Iikka Haka kirjoitti:Tiedemaailman tyrmäys oli niin tehokas, että muistan eräässä vilpillistä mainontaa käsitelleessä lehtijutussa kyseisen ilmoituksen tulleen mainituksi ”Valion valheellisena mainontana”.

Jos FAO:n ja WHO:n tilastot ovat valheellisia, silloin Valion ilmoituskin oli sellainen.

viewtopic.php?f=36&t=6851

Kannattaa tarkistaa uudelleen mitä tilastot kertoivat tuolloin vuonna 1988

............................................................................................................................................................................
KTLn ex-johtaja Jussi Huttunen kirjoitti:Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla

Vuosien kuluessa ja erityisesti viimeisen vuosikymmenen aikana osa alan johtavista tutkijoista on lähestynyt Salmisen käsityksiä.

Hän oli ensimmäisiä suomalaisia asiantuntijoita, joka 1990-luvun alkuvuosina kiinnitti huomiota margariinien valmistuksessa yhteydessä syntyneisiin transrasvahappoihin.


Fogelholm/Valsta kirjoitti:Tulokset ovat yhtenevät vain teollisesti kovetettujen transrasvojen epäterveellisyydestä. Jotkut katsaukset ja kokeelliset tutkimukset ovat luokitelleen märehtijöistä peräisin olevat transrasvat vähemmän haitallisiksi tai terveyden kannalta jopa neutraaleiksi. Tuoreessa interventiossa tosin vakseenihappo (märehtijäperäisen transrasvan yleisin rasvahappo) ja elaidiinihappo (teollisen transrasvan yleisin rasvahappo) aiheuttivat samanlaiset, sydän- ja verisuonisairauksien kannalta haitalliset muutokset lipidimetaboliaan

http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo13244.pdf

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/u ... 794E44513D

Ei saa märehtijöiden transrasvat vieläkään synninpäästöä? Fogeli ei taida kuulua alan johtaviin tutkijoihin.....

PS. Muuten artikkelissa ei sanallakaan mainita vaihtoesteröintiä?

Kari Salminen kirjoitti:1990-luvulla kävi yhä ilmeisemmäksi, että kasviöljyjen katalyyttisessä osittaishydrauksessa syntyvät trans-rasvahapot ovat sydänhaitallisia. Elintarvikelainsäädäntö alkoi 1990-luvun alussa vaatia osittaishydrauksen selväkielistä ilmoittamista pakkausmerkinnöissä. Kun viranomainen ryhtyi myös hiljakseen valvomaan lain kirjaimen toteutumista, elintarviketeollisuudessa pyrittiin vähentämään osittaishydrattujen kasviöljyjen käyttöä. Margariiniteollisuus luopui osittaishydrauksesta ja sen seurauksena trans-rasvahapoista ainakin vähittäiskaupan tuotteissa joskus vuosien 1995 ja 2000 välillä. Todettakoon, että margariineissa ja kasvirasvalevitteissä on kuitenkin edelleen vähäisiä määriä trans-rasvahappoja. Selitys siihen löytynee vaihtoesteröintiprosessista.

http://www.pronutritionist.net/2016/02/ ... n-vastaus/

...........................................................................................................................
Kas vaan Huttunen on vähän raottanut rasvaverhoa

HS kirjoitti:Rasvaravitse­muksen toisinajattelija Kari Salminen 1937–2016

Salminen ei voinut kaikilta osin yhtyä valtakunnallisiin ravitsemussuosituksiin. Tämä liittyi erityisesti maidon rasvaan, jonka vaikutuksista hänellä oli erilainen käsitys kuin monilla muilla asiantuntijoilla. Kun Salminen ja Valion silloinen toimitusjohtaja Iikka Haka vuonna 1988 käynnistivät mainosoperaation voin kulutuksen lisäämiseksi, yritys sai tiedemaailmalta tyrmäävän vastaanoton.

viewtopic.php?f=36&p=45142#p45140


HS kirjoitti:Jussi Huttunen
Risto Ihamuotila
Kirjoittajat ovat Kari Salmisen ystäviä

http://www.hs.fi/muistot/a1306064008402


...........................................................................................................................................................

Jääköön tämä nyt meidän kesken.....

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Huttunen paljastaa taas....

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Syys 2016 12:54

Huttusen paljastukset jatkuvat. Nyt seuranta,väestö,havainnointi,epidemiologiset ym. tutkimukset saavat huutia...

Jussi Huttunen kirjoitti:
Syyllisiä eivät kuitenkaan ole tutkijat vaan tutkimusmenetelmät. Varmaa tietoa voitaisiin tuottaa satunnaistamalla osanottajat erilaisiin ruokavalioryhmiin useiden vuosien ajaksi. Asetelma on kuitenkin äärimmäisen vaikea toteuttaa. Mistä löytää vapaaehtoisia, jotka arvonnan perusteella ovat valmiita juomaan tai olemaan juomatta neljä kuppia kahvia päivässä tai syömään runsaasti tai vähän hiilihydraatteja vuodesta toiseen?

Satunnaistettujen tutkimusten ongelmien takia joudutaan turvautumaan havainnoivan epidemiologian menetelmiin, jossa verrataan toisiinsa sairauksien esiintyvyyttä eri ruokavalioita käyttävillä ihmisillä tai ryhmissä. Luotettavinta ( mutta sittenkin vain viitteellistä) tietoa saadaan tutkimuksista , joissa suuri joukko vapaaehtoisia tutkitaan seurannan alussa ja aikana, ja heidän sairastuvuuttaan seurataan useiden vuosien ajan.

Hyvä esimerkki ravitsemustutkimuksen sudenkuopista on niin sanottu rasvahypoteesi, jonka mukaan runsas tyydyttyneen rasvan saanti aiheuttaa sepelvaltimotautia. Teoria perustui aikanaan kolmeen havaintoon:
1) Sepelvaltimotautikuolleisuuden, veren kolesterolipitoisuuden ja tyydyttyneen rasvan saannin välillä vallitsee väestövertailussa tilastollisesti merkittävä yhteys.
2) Tyydyttynyt rasva lisää veren kolesterolipitoisuutta.
3) Kolesterolipitoisuus ennustaa sepelvaltimotaudin kehittymistä.

Pitkäkestoisiin seurantatutkimuksiin perustuvat meta-analyysit ovat sekoittaneet pakan. Tyydyttyneen rasvan saannin ja sepelvaltimotaudin ilmaantuvuuden välillä ei parhaalla tahdollakaan näytä löytyvän yhteyttä.
Sen sijaan runsas monityydyttämättömän rasvan saanti näyttää johdonmukaisesti suojaavan sepelvaltimotaudilta

...mutta kuinka ollakkaan Huttusellle tapahtui pikku lipsahdus? Hän unohti Minnesotatutkimuksen uuden paljastuksen...yllätys,yllätys!! monityydyttämättömät rasvat lisäävätkin sydäntapahtumia
Tri Tolonen kirjoitti:Historian suurin ravintorasvahuijaus

http://www.tritolonen.fi/uutiset/2895-h ... svahuijaus


Oli siellä muutakin
Jussi Huttunen kirjoitti:
Ravintotutkimuksen painopiste on siirtymässä yksittäisistä ravintotekijöistä ruokiin, ruoka-aineryhmiin ja kokonaisruokavalioon. Tavoitteena on löytää tasapainoinen ruokavalio, jonka kaikki osat edistävät terveyttä. Tunnetuin tällaisista ruokavalioista on ns. Välimeren ruokavalio, joka perustuu alueen perinteiseen (ei siis nykyiseen) ruokakulttuuriin....

Samanlaisia ruokavalioita voidaan koostaa monella tavalla paikallinen ruokakulttuuri huomioon ottaen. Mainio esimerkki on suomalaisten ravitsemusasiantuntijoiden kehittämä "Itämeren ruokavalio".

viewtopic.php?f=36&t=6864

Huttunen puhuu tässä ilman parempaa tietoa. Välimeren dieetti on Ancel Keys´in keksimä ja lanseeraama feikkidieetti,johon on poimittu sopivia osia tukemaan Keys´in omia näkemyksiä "terveellisestä ruokavaliota"

Samoin viittaaminen Itämeren ruokavalioon on harhaanjohtava,koska sitä ei ole missään tutkimuksessa verrattu Välimeren ruokavalioon...


Ravitsemus ja Terveys kirjoitti:
Näin Itä-Suomen yliopisto taikoi ”Itämeren ruokavaliosta” terveellisen

https://ravitsemusjaterveys.wordpress.c ... veellisen/

......................................................................................................................................................

Sami Uusitalo
dipl. ins. Espoo kirjoitti:

Jussi Huttunen, entinen KTL:n johtaja, jolle Kari edusti oppositiota, oli Karin henkilökohtainen ystävä. Kari kertoi minulle useammankin kerran Huttusen saunassa todenneen: ”oikeassa sinä Kari olet ollut….kaikki nämä vuodet”. Huttunen ei tuota julkisesti kerro, on sen verran salaista puoluepoliittista puuhaa nämä rasvojen terveysvaikutukset.

http://turpaduunari.fi/professori-kari- ... -memoriam/


viewtopic.php?f=22&p=45024#p45017

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Raakel lihoi taas....

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Syys 2016 20:28

IL kirjoitti:
Raakel kertoo MeNaisille.
Lajikokeilujen myötä liikunnan ilo löytyi muutamassa viikossa. Nykyään Raakel saattaa vetää peräkkäin viisikin ryhmäliikuntatuntia. Samalla ruokavalio vaihtui vähähiilihydraattiseen.

- Minulle tämä ruokavalio on sopinut hyvin, Raakel toteaa lehdessä julkisuudessa paljon vastustustakin saaneesta karppauksesta.

http://www.iltalehti.fi/viihde/20120322 ... 7_vi.shtml

Ja kuinka kävi?
IS kirjoitti:Kovien tanssitreenien jälkeen Lignell oli huippukunnossa, mutta kaksi vuotta sitten yhtäkkiä hänen oli vaikea nousta sängystä. Energiaa ei riittänyt mihinkään siitä huolimatta, mitä pani suuhunsa tai kuinka paljon nukkui.

– Sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan, joka iski päälle äkäisesti. Tein sen, mikä oli pakko, kaikki muu jäi.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000001252839.html

Johtuuko vajaatoiminta dieetistä vai mistä?

Raakel kirjoitti:Kiloista on turha puhua mitään, koska taudin kuvaan kuuluu, että aineenvaihdunta väsähtää riippumatta ruokatavoista tai liikuntamääristä.

Mystistä?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Liikunnan syy...

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Syys 2016 22:34

IL kirjoitti:Raakel Lignell pudotti painoa yli 50 kiloa, mutta epäilee Me Naiset -lehdessä hurjan treenimäärän laukaisseen kilpirauhassairauden.

http://www.iltalehti.fi/viihde/20160908 ... 0_vi.shtml

Ota tästä nyt selvä?

viewtopic.php?f=81&t=6794&p=45283#p45282

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3406
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Rasvauspolitiikkaa...

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 12 Syys 2016 13:22

Kyseessä lienee kehon itsesuojelu säästöliekillä. Non-Thyroid Illness Syndrome (NTIS) esiintyy myös vakavasti sairailla ja nälkiintymisessä.

Kyseessä on tunnettu ilmiö, jota nykyisin ei haluta tunnustaa. Siinä aktiivisen kilpirauhashormonin (T3) määrä laskee ja varastohormoni T4:stä muodostuu dejodinaatiossa T3:n sijaan käänteistä T3-hormonia, rT3. Siitä ei nykyisin saa puhua lainkaan.

Aiemmin asiasta on kirjoittanut personal trainer-opiskelija, joka siihen aikaan kilpaili fitnessissa. Syömisrajoituksella ja kovalla treenillä hänen kehonsa meni totaalisen sekaisin. http://infitnessandinhell.blogspot.fi/search/label/kilpirauhanen

Myös personal trainer Kaisa Jaakkola on kirjoittanut omista kokemuksistaan.
http://kaisajaakkola.com/2012/05/kaisan-kilpirauhasseikkailu/
http://kaisajaakkola.com/2012/07/kaisan-kilpirauhasseikkailu-osa-2/
http://kaisajaakkola.com/2013/03/kaisan-kilpirauhasseikkailu-osa-3/
http://kaisajaakkola.com/2013/09/kaisan-kilpirauhasseikkailu-osa-4-raskaus-ja-laakityksen-vaihto/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Voita kahviin..voi ei

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Loka 2016 10:25

R-terapeutti(laillistettu) Laatikaiselle tuli kova kiire kieltää tämä hullutus

HS kirjoitti:Mitään kunnollista tutkimusnäyttöä asiasta ei kuitenkaan ole, sanoo laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

”SUHTAUDUN tähän hyvin epäillen. Rasvan ja hiilihydraatin tiedetään todistetusti heikentävän ihmisen vireystilaa, etenkin keskipäivällä. Luulen, että rasva voi jopa heikentää kofeiinin piristävää vaikutusta”, Laatikainen sanoo.

Laatikainen ei suosittele rasvan lisäämistä kahviin, eikä myöskään usko MCT-öljyllä olevan merkittäviä terveysvaikutuksia. ”Aamuun on parempi lähteä vaikka pelkällä kahvilla, mutta kaikkein paras olisi terveellinen aamiainen. Placebo-efektillä on varmasti osuutensa rasvakahvissa”, hän sanoo.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1475458536129

Jos kansa haluaa laittaa voita kahviinsa..so what? Mihin näitä besserwissereitä tarvitaan, ehkä sopisivat parhaiten lastentarhaan imemään tuttia?


IL kirjoitti:
Nyt puhuvat "valtamediaan" pettyneet: "Emme ole alamaisia, joita pitää valistaa"

Media kertoo meille sen, mikä meille on hyväksi. Enää se ei toimi, sillä emme ole alamaisia, joita pitää valistaa. Nykypäivänä sosiaalinen media antaa mahdollisuuden sanoa heti, etteivät omat havainnot arkielämästä vastaa sitä, mitä media esittää.

viewtopic.php?f=36&t=6891#p45377


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija