Fyrkka loppuu....

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Kesä 2016 9:20

IL kirjoitti:Tutkimusraportin mukaan lihavuuden lisääntyminen vaarantaa kaikkien Euroopan valtioiden julkiset terveydenhuolto­järjestelmät.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 91113.html

Kas vaan, Iltis kertoi lopulta totuuden,joka on tiedetty täällä jo kauan...kauan...
IL kirjoitti:Raportin mukaan alkoholiin liittymättömästä rasvamaksasta onkin tullut länsimaissa yleisin lasten ja nuorten maksasairauksien aiheuttaja.
Tutkijoiden havaintojen mukaan rasvamaksaa on diagnosoitu jopa kolmevuotiailla lapsilla.
Tutkijat ovat vahvasti sitä mieltä, että Euroopalla on käsissään todellinen ongelma, johon ei ole kunnon puuttumiskeinoja.

NAFLDa pukkaa joo! Täällä lisää tietoa
PS. Rasvamaksasta on keskusteltu täällä jo vuodesta 2008

viewtopic.php?f=22&t=5391

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Marras 2016 13:42

Filosofi tietää mistä puhuu vai tietääkö?

Jari Ehenrooth kirjoitti:
Terveyspolitiikan epäonnistuminen johtuu väärästä vapauskäsitteestä. Ajatellaan, että tärkeintä on turvata jokaiselle henkilökohtainen elintapavapaus ja hyvät terveyspalvelut. Lisäksi ihmisiä nätisti neuvotaan ja autetaan hoitamaan itseään ja elämään terveesti.

Jos nämä ohjauskeinot riittäisivät, liikakilot eivät nyt painaisi kansan enemmistöä eli huomattavasti useampia kuin 60-luvulla, alkoholia ei kulutettaisi nyt kolme kertaa enemmän kuin 60-luvun alussa, varusmiesten tulokset Cooperin juoksutestissä eivät olisi laskeneet vuosi toisensa perään, kakkostyypin diabetes ei olisi yleistynyt kansansairaudeksi, maksakirroosi ei veisi niin monia hautaan, masennuslääkkeitä ei syötäisi melkein puolen miljoonan voimin.

Omasta terveydestään huolehtivan vakuutusmaksu laskee, hän pääsee ripeämmin hoitoon ja saa paremmat lääkekorvaukset ja kattavammat palvelut. Vastaavasti sairauksien ennaltaehkäisystä kieltäytyvä maksaa enemmän ja odottaa kauemmin.

http://yle.fi/uutiset/3-9317225

En kehtaa käyttää sanaa terveysnatsi...enhän?


Tämäkin kannattaa lukea


viewtopic.php?f=34&p=45749#p45749

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5299
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 27 Marras 2016 16:05

Tähän voidaan lisätä uutta tietoa terveystaloustieteilijöiden raporteista:

Terveydenhuollon kustannukset nousevat jatkuvasti niin, että pian on pakko panostaa nykyistä enemmän sairauksien ennaltaehkäisyyn, kirjoittavat Frost & Sullivan -analyytikot perusteellisessa raportissaan (136 sivua). Analyytikko Krithika Tyagarayan neuvoo ravintolisäteollisuutta kouluttamaan kuluttajia ravintolisien käytössä. Ne ravintolisät, jotka pitävät myyntipakkauksiin painetut lupauksensa, tulevat menestymään, analyytikko uskoo. EU:ssa ongelmana on se, ettei ravintolisien myyntipakkauksiin saa painaa mitään terveysväitteitä, joita ESFA ei ole hyväksynyt, eli käytännössä ei juuri yhtään mitään.

Huomattava osa aikuisista, joilla on sairauksia, ei saa ravinnostaan virallisesti suositeltuja määriä suojaravinteita, ilmenee suuresta amerikkalaisesta kansallisesta väestötutkimuksesta National Health and Nutrition Examination Survey (An ym. 2014). Yli puolet tutkituista käytti vaivoihinsa ravintolisiä: A-, B1-, B2-, B6-, C-, D- ja/tai E-vitamiineja, kalkkia, kuparia, magnesiumia, rautaa ja/tai sinkkiä. Oikea ravintolisien nauttiminen terveydenhuollon ammattihenkilöiden opastamana voi parantaa näiden ihmisten ravitsemustilaa, päättelevät tutkijat.

Suomessa suuri osa ikäihmistä kärsii puutteellisesta ruokavaliosta, kertoi YLEn uutinen (15.10.2014). Myös THL:n tutkimuksen mukaan laitoshoidossa vanhuksilla esiintyy aliravitsemusta ja vitamiinien puutosta. Silti laitoksissa vierastetaan ravintolisien käyttöä ja omaisia jopa kielletään tuomasta niitä hoidottaville omaisilleen.

Tässä pari aiheeseen liittyvää linkkiä

Ravintolisien käyttö säästää selvää rahaa

E-EPAn käyttö ravintolisänä säästää sairaalakustannuksissa
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Kasari
Viestit: 79
Liittynyt: 17 Huhti 2009 20:05
Paikkakunta: Vakka-Suomi

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja Kasari » 27 Marras 2016 20:47

Kelan fyrkka loppuu, mutta olisiko KELAlla muitakin säästökohteita?
SK: Uusi Kela-pomo ei halua maksaa ihmisille oleskelusta - "15 miljardia sosiaaliturvaan on liikaa"

Sunnuntai 27.11.2016 klo 13.07

Elli Aaltonen puhuu Suomen Kuvalehden haastattelussa vastikkeettoman sosiaaliturvan lakkauttamisesta.

Kelan uusi pääjohtaja Aaltonen sanoo Suomen Kuvalehdelle, että Kela kuluttaa liikaa varoja vastikkeettomaan sosiaaliturvaan.
Aaltonen pyrkisi työllistämään ja aktivoimaan ihmisiä nykyistä paremmin.

Kelan pääjohtajaksi nouseva Aaltonen valottaa Suomen Kuvalehden haastattelussa käsityksiään siitä, miten sosiaaliturvaa tulisi parantaa. Aaltosen mielestä Kela jakaa tällä hetkellä liian paljon rahaa erilaisiin etuuksiin.

Suomen Kuvalehti kirjoittaa, että Kelan budjetti on 20 prosenttia valtion kaikista sosiaalimenoista.

- 15 miljardia sosiaaliturvaan on liikaa. Nyt meillä on etuutta, etuutta, etuutta, etuutta, ja niiden välissä loukkuja, loukkuja, loukkuja, loukkuja. Miten saamme kannustinloukut pois? Ja miksi ylipäätään ylläpidämme järjestelmää, joka maksaa ihmiselle olemisesta? Voisiko vaihtoehto olla, että maksaisimmekin osallisuudesta, Aaltonen pohtii lehdelle.

Aaltonen tuli Kelaan Itä-Suomen aluehallintaviraston ylijohtajan pestistä. Hän on kiinnostunut ajatuksesta, että Kela "tulisi ulos sosiaaliturvalokerosta".

- Hakisimme triangelia, jossa kykenisimme näkemään, että hei, jos vaikka työttömyyspäivärahalla oleva työllistetään työpajalla, niin antaa mennä. Ja jos toisaalta puolestaan voidaan antaa syrjäytyvälle nuorelle koulutus ja sitä kautta osallisuus, niin menköön. Haluaisin luoda väyliä, joissa palkitsevuus olisi vahvempaa kuin rangaistavuus.
SOLMU SALMINEN
solmu.salminen@iltalehti.fi.
Kasari

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5299
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 28 Marras 2016 11:29

Pelkästään D-vitamiinin saantisuosituksen nosto 100 mikrogrammaan (µg) päivässä ja suosituksen noudattaminen säästäisivät valtavasti yhteiskunnan (myös Kelan) menoja. THL laski äskettäin että D-vitamiini voisi säästää 200 miljoonaa euroa vuodessa yksin masennuksen ehkäisykeinona. Masennus maksaa Suomessa miljardi euroa vuosittain.

Saksassa terveystalostieteilijät laskivat jo vuonna 2010, että D-vitamiinilla voitaisiin säästää 37,5 miljardia euroa vuodessa, siis nostamalla saantisuosuitus tutkimustiedon tasolle. Suomen väkilukuun suhteutettuna säästö meillä lisi noin 2,5 miljardia/vuosi. Lue lisää alla olevasta linkistä
D-vitamiini säästäisi terveysmenoissa miljardeja
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Nyt luomuillaan...

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Helmi 2017 14:04

YLE kirjoitti:
– Luomu on sympaattinen asia, mutta sitä ei voi perustella terveellisyydellä. Näyttö puuttuu. Osa tutkimuksista on kallistunut lievästi luomun paremmuuden kannalle, mutta ei merkittävästi, sanoi puolestaan ravitsemustieteiden professori Mikael Fogelholm.


http://yle.fi/uutiset/3-9471090

Poliitikko vastaa

YLE kirjoitti:
Terveellisyysväittämään (Kimmo)Tiilikaisella on selkeä vastaus.

– Ei tätä terveellisyydellä perustellakaan. Terveellistä on se, että lapset ylipäätään saavat maitotuotteita ja kasviksia. Sitten se, että suunnataan tätä tukea luomuun, niin siinä on muita syitä.

Mistä kenkä puristaa? Onko luomumaito liian kallista ja rasvaista?

Kalakukko
Viestit: 6078
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Helmi 2017 15:44

"Mistä kenkä puristaa? Onko luomumaito liian kallista ja rasvaista?"

Kallista vaalensininen luomumaita? No ehkä on nimensä perusteella?
Luomumaidosta kun kuoritaan rasva pois, niin jäljellehää vain vesi, ja sehän se vasta terveellistä onkin. Kuoritusta rasvasta tehdään luomuvoita ja se ohennetaan rypsiöljyllä ja vedellä. Se sitten vasta terveellistä onkin, jota kehotetaan sipaisemaan ruisleivän päälle 10 x päivässä. LuomuVoimariini ja hintaa reilut 50% lisää.
Toinen terveellisyyttä lisäävä tekijä on sitten vihannes, jotka on pesty saastuneella vedellä -> laihtuminen on varmaa ja kaverit seuraavat perässä, ihan perhekunnittain. Norovirus on vihannesvirus! Sukua puolalaiselle mansikalle...

Mikä hitto näitä ihmisiä riivaa, kun normaali terveellinen ruoka on niille myrkkyä?
Kalakukko

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Valtiolla ei oo fyrkkaa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Elo 2017 8:20

Kalakukko on lukenut päivän Hesarin...

HS kirjoitti:
Veretön mittaustapa parantaisi diabeetikon elämänlaatua

Miksi valtio ei varaa budjettiin kunnille määrärahoja ja ota vastuuta uuden mittaustekniikan kustannuksista – vastuuta verettömästä mittaustavasta, joka dramaattisesti parantaa tyypin 1 diabeetikkojen elämänlaatua?

viewtopic.php?f=36&t=7386

Vai että auttaisi ainoastaan tyypin 1 diabeetikoita?

16. joulukuuta 2016 Timo Kuusela kirjoitti:
Omien jo noin vuoden mittaisten kokemusten (osia kerrottu täälläkin) havaintojen perusteella laitteen käyttö sopii erittäin hyvin tyypin 2 diabeetikkojen sokerikäyrän seurantaan.
Tietenkin kaiken tyyppisten diabeetikkojen kohdalla paljastuu se karmea ristiriita, joka vallitsee veren sokerikäyrän ja virallisesti suositetun ravitsemuksen välillä.

viewtopic.php?f=34&t=6479#p44157

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Syys 2017 11:09

IS kirjoitti:
Miljoonalla suomalaisella on salakavala esidiabetes

– Tämä lukumäärä voidaan päätellä suurissa väestötutkimuksissa määritettyjen sokeriarvojen avulla, sanoo Itä-Suomen yliopiston lääketieteellisen fysiologian professori Timo Lakka, joka toimii laajan Stop Diabetes -tutkimuksen varajohtajana.

Karmiva totuus näyttää pikku hiljaa selviävän myös vt-tieteilijöille. Täällähän asiasta on keskustelu jo pitkään....
IS kirjoitti:
Vaikka perintötekijät olisivat vahvat, esidiabetesvaiheessa tehdyllä elämäntaparemontilla voi onnistua välttämään varsinaisen sairauden

Tarjoavat elintaparemonttia, mutta millasta?

IS kirjoitti:
Liian vähän liikuntaa....liiku raivokkaasti!

Kovan eläinperäisen rasvan käyttöä tulisi hillitä.... käytä enemmän rypsiöljyä

Liian kaloripitoista ruokaa...vähennä kaloreita=syö vähemmän ja elä nälässä

http://www.is.fi/terveys/art-2000005363209.html

Jokainen voi tahollaan miettiä onnistuuko elintaparemontti ylläolevilla eväillä ennenkuin fyrkka loppuu Valtion kassasta?

Vuonna 2015 Timo Kuusela kirjoitti:
Eikä mitään järjellistä ole odotettavissa kehityksen katkaisemiseksi.
Että vielä puolella kansasta diabetesgeenit!
Sitäpaitsi on näillä diabeetikoilla muutakin. Pääsääntöisesti tulevat kokemaan ennenaikaisen kuoleman sydäntapahtumien muodossa.

viewtopic.php?f=48&t=5061

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Syys 2017 0:06

Tri Kuusela on hiukan pessimistinen....
Timo Kuusela kirjoitti:
Lasse Nyberghillä oli tänään "väitös"tilaisuus....

Lasse ei pärjännyt ollenkaan huonosti diabetes-tutkija-professoria vastaan, päinvastoin.
Kuitenkaan mikään ei tule heti muuttumaan, kun väitellään "parempaa" tiedettä vastaan....

viewtopic.php?f=34&p=47250#p47250

Jossain vaiheessa kuitenkin Valtiolta loppuu fyrkka? Ainakin,kun t2diabeetikkojen määrä nousee yli miljoonaan...arvelisin? Eikä sinne ole pitkä matka. Kapinaliike on jo potkaistu käyntiin...hyvä Lasse!
Dr. Annika Dahlqvist kirjoitti:
Jälleen esimerkki kaistasta ylilääkäristä....

viewtopic.php?f=41&p=47236#p47236

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Ikävä totuus....

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Loka 2017 10:10

Jossain vaiheessa kuitenkin Valtiolta loppuu fyrkka? Ainakin,kun t2diabeetikkojen määrä nousee yli miljoonaan...arvelisin? Eikä sinne ole pitkä matka.


YLE kirjoitti:
Diabetesta sairastetaan Suomessa enemmän kuin koskaan – THL: Nuoria sairastuneita huimat 40 prosenttia lisää

– Meidän kaikkien Pohjoismaiden yhteinen ongelma on kuitenkin kakkostyypin diabeteksen määrän raju kasvu. Osin se näkyy tilastossa lääkitsemiskynnyksen madaltumisenakin, mutta meiltä todellakin löytyy myös teini-ikäisiä kakkostyypin diabetekseen sairastuneita, joka parikymmentä vuotta sitten oli aivan tuntematon käsite.

https://yle.fi/uutiset/3-9900988

YLE-uutinen tämäkin...

YLE kirjoitti:
THL: Suomalaisten terveydentila liikahtanut parempaan suuntaan

viewtopic.php?f=36&p=47422#p47422

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Huhti 2018 21:47

Kysynpä vaan, miksi Puska osallistuu allaolevaan kokoukseen? Onko hän edelleen THLn palveluksessa? Kuka maksaa viulut?

Directors of European Public Health Institutes (IANPHI/Europe) meet in Warsaw to discuss current issues of the institutes and public Health in Europe.

https://twitter.com/PekkaPuska1/status/ ... 6401501185

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Karmiva tarina....

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Touko 2018 11:26

YLE kirjoitti:
Onko Suomessa todellista köyhyyttä? Mikä on ihmisen oma vastuu? Kansanedustaja Susanna Koski tutustui työttömään Anna-Maija Tikkaseen

https://areena.yle.fi/1-4252568

Stressiä,puuroa,jauhoista makkarakastiketta ja kuoriperunoita. Siinä korkeastikoulutetun köyhän arki. Miten tähän on tultu?
Veikko Kärkkäinen kirjoitti:
Olkaamme ylpeitä, Suomessa yli miljoona köyhää

http://veksi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2 ... ona-koyhaa

Olisiko jo aika laskea oikean ruuan hintaa sopivaksi myös köyhille...

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Lääkärit ja ravitsemus

ViestiKirjoittaja San Martino » 09 Heinä 2018 10:34

Juhani Knuuti kirjoitti:
Kun juuri kukaan ei syö suositusten mukaan, korvataanko varmuuden vuoksi otetuilla lisäravinteilla ruokavalion vaivalloinen muuttaminen? Keskeisimmät ravinnon ongelmat eivät kuitenkaan lisäravinteilla korjaannu: Liian vähän kuitua ja liian paljon kovaa rasvaa.

Lähde Knuutin blogi

Tässä kiteytyy suomalaiseten lääkärien ravitsemustietotus ja siksi tarvitaan laillistettuja r-terapeutteja vai tarvitaanko?

IS kirjoitti:
– Laajasti ottaen lääkäreiden tietotaito ravitsemusasioissa on melko vaatimatonta, koska lääkärinkoulutus sisältää ravitsemustiedettä vain viisi opintopistettä, jos sitäkään. Perehtyminen ravitsemukseen on lähes täysin kiinni omasta kiinnostuksesta, toteaa laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Vertailun vuoksi: ravitsemusterapeutin opinnot sisältävät ravitsemusterapiatieteen ja elintarviketieteen opintoja noin 200 opintopistettä eli kaksi kolmasosaa koko ravitsemusterapeutin tutkinnosta, joka käsittää 300 opintopistettä.

– Osalla lääkäreistä on melko hyvä tietotaito, mutta liian vähän aikaa perehtyä potilaan ruokavalioon, Laatikainen tähdentää.

https://www.is.fi/terveys/art-2000005745976.html

Varsin itsetyytyväisesti tässä herra Laatikainen toteaa: "Lääkäreillä ei ole pätevyyttä ei aikaa" Entä jos olisi, tarvittaisikoon Laatikaisen tapaisia elintarviketeollisuuden myyntimiehiä?

Tästä Laatikaisen tapaiset eivät tietysti halua tietää mitään....hys hys

Ennen fyrkka loppuu terveydenhoidosta kuin "terapeutit"...

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5299
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Fyrkka loppuu....

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 09 Heinä 2018 13:26

Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron