Sananvapauden vartijat

San Martinolla on sairaan korkea kokonaiskolesteroli,mutta varsin normaali HbA1c,HDL ja VLDL. Siitä huolimatta hänen C-peptidi,ASAT/ALAT - ja GT-arvot näyttävät olevan päin anusta? Ja siksi San Martinon "luuppi" pureutuu nyt kriittisesti valtamedian riskijournalismin kummallisuuksiin.

Valvoja: San Martino

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Touko 2016 10:32

Suomen media on varsinainen sanavapauden vartija. Se pystyy jopa vartioimaan muiden maiden sananvapautta. Miten niin? Kyllä vaan! Viime viikolla Englannin lehdistö julkaisi sananvapauden nimissä Kansallisen Lihavuusfoorumin raportin(National Obesity Forum).
Juttu oli näyttävästi esillä kaikissa englantilaisissa päämedioissa kuten BBC,The Guardian, The Telegraph,Daily Mail ym.

Suomen media päätti, että juttu ei ole julkaisemisen arvoinen varsinkin,kun se ei tue virallisia VRNn ravitsemussuosituksia. Suomalaiset,jotka uskovat valtamediaa, eivät tietysti ansaitsekkaan tulla informoiduiksi,mutta kuitenkin.....

Onneksi joukossa on kuitenkin aina joku "musta lammas". On täysin käsittämätöntä, että Herlinin pojan NettiUusiSuomi kirjoitti seuraavaa


Kuohuttava raportti tyrmää vähärasvaiset suositukset – ”Rasvan syöminen ei lihota”

http://www.uusisuomi.fi/terveys/196151- ... -ei-lihota


Tri Tolonen kirjoitti:Tässä on se edellä mainittu raportti kokonaisuudessaan. On siinä ravitsemustieteilijöillä ihmeteltävää. Kannattaa tutustua!

viewtopic.php?f=36&t=6688#p44698

Joo, kannnattaa tutustua! Siinä riskilääketiede saa uusia merkityksiä.

Kova rasva on terveysriski ja tarkoittaa, että sitä syödessä pysyy terveenä. Sensijaan siemenöljy on sairausriski ja tarkoittaa, että sitä käytettäessä sairastuu...

PS. Diet Doctor kertoo,missä kaikissa lehdissä juttu julkaistiin täällä
http://www.dietdoctor.com/massive-headl ... t-more-fat
ja happamet kommentit täällä
Diet Doctor kirjoitti:Not everyone agrees with yesterday’s truth-telling from Dr. Malhotra and the Public Health Collaboration. Some people got very upset

http://www.dietdoctor.com/public-health ... esponsible

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Touko 2016 21:04

San Martino kirjoitti:Suomen media on varsinainen sanavapauden vartija.....

Suomen media päätti, että juttu ei ole julkaisemisen arvoinen varsinkin,kun se ei tue virallisia VRNn ravitsemussuosituksia. Suomalaiset,jotka uskovat valtamediaa, eivät tietysti ansaitsekkaan tulla informoiduiksi,mutta kuitenkin.....


The Telegraph kirjoitti:Low-carb diet helps control diabetes, new study suggests

David Unwin, a GP and diabetes expert, said: “For many years I followed the advice given by PHE (Public Health England) and Diabetes UK.

“It didn’t go well.ir blood glucose remained high and many relied on medication.”

http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05 ... -suggests/

Rasvakeskustelu jatkuu Englannissa. Yksi Kansallisen Lihavuusfoorumin lääkäreistä dr. David Unwin kertoo The Telegraph lehden artikkelissa tänään seuraavaa: "Noudatin vuosia virallisia PHEn -ja Diabetesliiton suosituksia. Ei mennyt hyvin! Niillä on työlästä laihtua,verensokeri pysyy korkealla ja monet tarvitsevat lääkitystä..."

PS. Sananvapaus näyttää toimivan normaalisti niinkuin pitää Britteinsaarilla. Sääli suomalaisia...

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

"Viihdettä" ei sensuroida..

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Kesä 2016 7:54

TV-Nelonen kirjoitti:Arman Pohjantähden alla

Arman Pohjantähden alla on uusi dokumenttisarja Suomesta ja suomalaisuudesta. Kymmenosainen sarja on läpileikkaus suomalaiseen yhteiskuntaan ja aiheisiin, jotka puhuttavat ja pelottavat meitä

Jakso 9/10. Ravinto. Ruoka on lääke, mutta ymmärtääkö kuluttaja tämän? Jaksossa Arman kyseenalaistaa ruokateollisuuden tarjoamia vaihtoehtoja ja selvittää, kuinka paljon pystymme ruokavaliotamme muuttamalla vaikuttamaan omaan terveyteemme. Kotimainen sarja

http://www.ruutu.fi/video/2634170

Tässä tohtorismiehen tuore arvostelu ohjelmasta
Tohtori Ohukainen kirjoitti:Oman vaikutelmani mukaan Arman Alizad on hieno mies. Näin hänet ensimmäisen kerran jo legendaarisen MoonTV:n aikoihin. Jo silloin miehen huumorintajussa ja esiintymisessä oli jotain, mikä vetosi minuun.

Ravitsemusjakso aiheutti jo etukäteen mielenkiintoa sosiaalisessa mediassa. Tulihan etukäteen tieto, että siinä vierailee mm. personal trainer Tomi Kokko, joka tuli laajempaan tietoisuuteen ravitsemussuosituksia koskevalla kokeilullaan. Ainakin itselleni oli myös entuudestaan tiedossa että Armanilla on jonkinlaisia sympatioita erilaisia ravitsemustieteen toisinajattelijoita kohtaan. Mietin että saapa nähdä, mitä tästä tulee – nimenomaan tieteen ja kriittisen ajattelun näkökulmasta.

Jännitys tiivistyi ja koitti hetki, jolloin jakso vihdoin tuli ulos. Nauliinnuin TV:ni ääreen valmiina kirjaamaan muistiinpanoja.

Jakso paljastuikin juuri samaksi, kuin tähänkin asti: käsikirjoitettua viihdettä, joka ei edes pyri objektiivisuuteen. Tällä kertaa se kuitenkin häiritsee minua. Kerron tarkemmin miksi, mutta ensin lyhyt tiivistelmä ohjelman kulusta muutamine sivuhuomioineen joko kertauksena tai niille, jotka eivät jaksoa ole katsoneet.

... jakso starttaa tekstimuodossa esitettävillä synkillä diabetesluvuilla. Seuraavassa hetkessä äänessä onkin herra nimeltään Peter Flander. Kuka? Vasta pikainen googletus paljastaa, että kyseessä on syövän vaihtoehtohoitoja tukevan Petra Foundationin hallituksen puheenjohtaja. Hän puhuu mm. siitä, kuinka ravinnossa on nykyään paljon lisättyä sokeria ja että ruokateollisuuden on helppo valmistaa paljon hiilihydraatteja sisältäviä tuotteita.

Tämän jälkeen ruutuun astelee, kukapa muukaan kuin itse Antti Heikkilä. Hän lataa tuttuun tapaansa tiskiin narratiivin, jossa lopulta 20 miehen joukko määrittelee kaiken terveellisen maailmassa.

Heikkilän tyyliin ei kuitenkaan kuulu todisteiden käyttö ja silloin kun hän niitä käyttää, hän sortuu toistuvasti loputtomiin asiavirheisiin. Hänellä on oma kirjakustantamo ja terveysklubi, joka kustantaa lähes 300€/vuosi. Heikkilän tyyliin kuuluu myös sensuroida kriittinen keskustelu sosiaalisessa mediassa ja omassa blogissaan. Nämä kaikki viittaavat siihen, että hän joko 1) on vilpittömästi omasta mielestään hyvällä asialla mutta ei ymmärrä tieteellisiä tutkimuksia tai 2) hän johtaa lukijoitaan tietoisesti harhaan vakiinnuttaakseen asemaansa vaihtoehtoisena auktoriteettina. Olipa kumpi tahansa lähempänä totuutta, tiedonlähteenä Heikkilä ei valitettavasti ole erityisen luotettava.

Seuraavaksi homma menee tasolle ‘cool story, bro’, eli turvaudutaan anekdoottiin. Ääneen pääsee näyttelijälegenda Aake Kalliala. Hän on pudottanut Heikkilän opeilla 26kg ja saanut myös vähennettyä diabeteslääkkeitään merkittävästi. Loistavaa! Olemme varmasti kaikki onnellisia Aaken puolesta mutta valitettavasti hänen subjektiivinen kokemuksensa ei ole hyvää todistusaineistoa. Monet tärkeät yksityiskohdat, kuten veriarvot ja tarkat lääkitykset jäävät piiloon. Ei siis sillä, etteikö ruokavalio olisi voinut toimia hyvin, vaan voisiko se olla vielä parempi. Esimerkiksi suosimalla enemmän kasvirasvoja voin (jota Aake kyllä toteaa käyttävänsä vain “säädyllisesti”) ja kookosrasvan sijaan. Diabeetikolle mm. kolesteroliarvojen tarkkailu on erityisen tärkeää.

Aaken jälkeen kuullaan jälleen Heikkilää, joka lataa paljon järkeviä itsestäänselvyyksiä (sokerin ja keinotekoisen ruoan välttely) maustettuna lisäannoksella insuliinihuuhaata (kts. edellä linkattu Lihastohtori-blogin artikkeli).

Valitettavasti homma ei jää tähän, vaan näkökulmia löytyy edelleen.

Tapaamme “elämäntapamuutosekspertti” Tomi Kokon. Hän ryöpyttää kansan ruokailutottumuksia ja suosituksia perustuen yhteen suureen logiikkavirheeseen: hän olettaa että suomalaiset noudattavat ravitsemussuosituksia. Jos hänen mielestään esim. viljatuotteet ovat merkittävä haittatekijä kansanterveydessämme, sehän vaatii sen että suositukset toteutuvat, eikö vain? Näin ei kuitenkaan ole. Suomalaisista vain muutama hassu prosentti noudattaa annettuja suostuksia, joten kuinka ne voivat olla syypää sairauksiimme? Itse asiassa ravitsemussuositukset ovat hyvin samankaltaiset ympäri maailmaa ja tutkimusnäyttö osoittaa että niihin sitoutuminen on käytännössä aina yhteydessä parempaan terveyteen. Kokon argumenteilta putoaa pohja ja senkin jälkeen hänen “dokumenttinsa” jää yhdeksi anekdootiksi muiden joukkoon. En kuitenkaan ole nähnyt sitä, joten en ota kantaa siihen tai Kokon muihin argumentteihin. Varmasti joukossa on paljon hyvääkin asiaa. (lisäys 1.6.16: muita Kokon argumentteja suosituksia kohtaan on ruodittu hyvin täällä)

Ruokajakso ei valitettavasti edistä vallitsevaa ravitsemuskeskustelua millään tavalla. Sen sijaan se osoittaa mainiosti juuri sen, miksi mitään edistystä ei tapahdu – keskustelusta puuttuvat standardit ja pelisäännöt. Kuka tahansa kelpaa asiantuntijaksi ja mikä tahansa mielipide on tasa-arvoinen. Ja kun ihminen vielä itse kokee, että homma on sekava, hän voi pahentaa tilannetta tekemällä niin sanotusti armanit ja todeta tarvitsevansa lisää mielipiteitä.
http://www.xn--tervettskeptisyytt-rtbl. ... rhan-alla/

Tohtori Ohukainen viittaa selvästi false balance-ilmiöön. Siitä lisää täällä

viewtopic.php?f=22&t=5848&p=42887&hilit=false+balance#p42887

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Hesarin sananvapaus....

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Kesä 2016 11:59

Kokkoa ei sensuroida?
Iltasanomat kirjoitti:Hyvinvointiasiantuntija Tomi Kokko nähtiin tiistaina Arman ja Pohjantähden alla -ohjelmassa. Kokko on kokeillut erilaisia ruokavaliota, ja kertoi ohjelmassa, että suomalainen ravintosuositusten mukainen ruokavalio ei ainakaan hänelle sovi.

Kuukauden kokeilua kritisoitiin rajusti. Ruokasuosituksien takana seisovat asiantuntijat ottivat jyrkästi kantaa.
– Se oli varmasti vaan sen merkki, että ehkä ne koki itsensä jossain määrin uhatuksi, Kokko sanoo.

Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat molemmat Sanoma-konserniin.

http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... 91673.html

Nyt selvisi! Hesari välittää vain virallista tietoa,mutta samaan konserniin kuuluvat Nelonen ja Iltis eivät?

Selvisi myös....

Tohtori Ohukainen kirjoitti:Ja siinäpä se ongelma taas onkin.

Ravitsemus ei määritelmänsä mukaan ole uskonto. Se on monimutkaista luonnontiedettä, johon on tarjolla yliopistotasoista koulutusta mutta lisäksi kokonaisia tutkijan työuria. Sitä ovat tehneet tuhannet ja taas tuhannet ihmiset ympäri maailmaa. Ja sitten on ne ihmiset, jotka ovat tehneet ravinnosta uskontonsa – heille tärkeintä ei ole tieteellinen tutkimustieto, vaan karismaattiset saarnaajat, tarinat, myytit, enkelit ja demonit.

..ja ravitsemusprofessori komppaa...
Demokraatti kirjoitti:Ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholmista fanaattisuus ei ole hyväksi: ”Ruoka ei saisi olla uskonto”

https://demokraatti.fi/ravitsemustietee ... a-uskonto/

Vielä puuttuu, että Fogelholm säestää pianolla ja Ohukainen laulaa saman fraasin.Se voisi ahistaa vielä enemmän?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

False balance

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Kesä 2016 17:26

Tohtori Ohukainen viittaa selvästi false balance-ilmiöön. Siitä lisää täällä

viewtopic.php?f=22&t=5848&p=42887&hilit=false+balance#p42887

Kuten vähän arvelin,kysymyksessä on ylläoleva ilmiö. Tasapainoharha=false balance
Tohtori Ohukainen kirjoitti:Tällä viikolla Arman Alizad päräytti herätyskellon soimaan unisen ravitsemuskeskustelun korvan juuressa. Katsoin jakson ja suhtauduin siihen kriittisesti. Katsoin kuitenkin, että puutteistaan huolimatta tämä tarjoaa tilaisuuden keskustella sellaisista teemoista, kuten median tasapainoharha ja blogissanikin keskeisenä teemana oleva kriittinen ajattelu.

Tähän liittyen voin kertoa, että sain myös sähköpostia. Arman mainitsi nimeltä Mikael Fogelholmin kieltäytyneen mutta sain kuulla myös kahdelta muulta nimeltä mainitsemattomalta asiantuntijalta, että heitä oli pyydetty mutta ilmiselvästä tasapainoharhaisesta asetelmasta johtuen kieltäytyivät.

http://www.xn--tervettskeptisyytt-rtbl. ... /#more-483

Tarkoittiko tasapainoharha sitä, että A. Heikkilä oli kutsuttu mukaan ohjelmaan?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Fogelholm vs. Heikkilä

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Kesä 2016 12:11

HS kirjoitti:”En mennyt Alizadin ohjelmaan, kun kuulin sen idean”, Fogelholm kertoo Nyt.fi:lle.

”Minulle sanottiin että he aikovat antaa äänen kaikenlaisille mielipiteille, ja katsojat saavat sitten muodostaa oman mielipiteensä.”
Tällainen asetelma edustaa niin sanottua tasapainoharhaa, Fogelholm sanoo.

”Siis sellainen, että samaan ohjelmaan marssitetaan kaiken maailman poppamiehiä, itseoppineita tietäjiä ja professori. Tasapäistetään kommentit ja sanotaan katsojille, että ratkaiskaa itse tämä asia. Näin esimerkiksi kampaajan näkemys ravitsemuksesta on yhtä arvokas kuin ravitsemustieteen professorin näkemys.”

”En sano, etteivätkö ihmiset saisi esittää omia mielipiteitään, tottakai saavat. Mutta se mitä en voi sietää, on oikeiden tutkijoiden moraalin kyseenlaistaminen.”
Se tuli Alizadin ohjelmassa taas esille, kun Antti Heikkilä sanoi kaikkien nykyistä ravintoteollisuutta tukevien väittämien olevan olemassa vain teollisuutta varten.

Fogelholm kumoaa suoralta kädeltä muitakin ohjelmassa esitettyjä väitteitä.
Kuten sen, että sokeri ja nopeat hiilihydraatit ovat johtaneet kakkostyypin diabeteksen ja syövän räjähdysmäiseen kasvuun:

”Mikään tutkimus ei yhdistä sokerin käyttöä syöpään. Sokeroitujen virvoitusjuomien runsas käyttö voi ennakoida joitakin sairauksia, kuten kakkostyypin diabetesta, mutta samalla vahvuudella ennakoivat punainen liha ja lihavalmisteet.

”Eikä kukaan ole ravitsemussuosituksissa ikinä väittänyt, että sokerin käyttöä tulisi lisätä. Suomessa noin puolet väestöstä saa sokeria liikaa.”

Fogelholmia harmittaa myös, kuinka ravitsemustieteen asiantuntijoiksi nostetaan toistuvasti ihmisiä, jotka puhuvat vain omien kokemuksiensa pohjalta – kuten Tomi Kokko teki Alizadin ohjelmassa.

”Ravitsemussuositusten keskeisiä lähtötilanteita on se, että pitää syödä oman energiankulutuksen mukaisesti. Oikeasti kuuden kilon lihominen kuukaudessa on järkyttävää ylensyöntiä. Se perustuu yhden ihmisen kokemuksiin ja hänen omaan tulkintaansa siitä, mikä on ravitsemussuositus. Minkään valtakunnan todistusarvoa sillä ei ole.”
Sosiaalisen median ansiosta ihmisten on entistä helpompi esiintyä oman elämänsä asiantuntijoina, Fogelholm sanoo.
................................................................................................................................................................
Ohjelman varsinainen aihe ei Alizadin mukaan ollut se, mitä tiede sanoo jostain asiasta, vaan hyvinvointi.

”Ja se, että hyvinvointi on pohjimmiltaan tunnetila. Se saattoi mennä joiltakin vähän ohi. Tai unohtua, kun alettiin kääntää kaikki tieteen puolelle ja muuttaa asiat pelkiksi ykkösiksi ja nolliksi.”

Alizad huomauttaa, että Tomi Kokkokin sanoi osuudessaan, ettei hänen tapansa ole automaattisesti oikea ja ravitsemussuositus väärä.
”Jos mun ohjelmassa joku sanoo että sä et tarvitse maitoa, tai että syö yrttejä, miksi tiede- ja yliopistoväki reagoi sellaiseen niin vahvasti? Miksi siitä hermostutaan? Hyvinvointi on subjektiivista, ja sen vuoksi ihminen voi kokeilla uusia asioita, mikäli ne tuottavat hänelle haluttuja tuloksia.”
Hän korostaa myös, ettei suinkaan väheksy asiantuntijoita ja tiedemiehiä.

”Tiede on maailman hienoin asia, mutta se ei ole aina ainoa totuus. Myös tieteelliset tulokset muuttuvat aika ajoin, ja uusi tieto voi kumota vanhan. Senkin takia on kiehtovaa, että on vaihtoehtoja. Vaikka tiede tekee upeaa työtä, se laskee monessa asiassa keskiarvoja ja me olemme kaikki yksilöitä”, Alizad sanoo.

http://nyt.fi/a1464923984566

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Kaikkea kohtuudella?

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Kesä 2016 12:45

Ylläolevassa Hesarin artikkelissa Fogelholm kehottaa syömään kulutuksen mukaan....
HS kirjoitti:”Ravitsemussuositusten keskeisiä lähtötilanteita on se, että pitää syödä oman energiankulutuksen mukaisesti. Oikeasti kuuden kilon lihominen kuukaudessa on järkyttävää ylensyöntiä. Se perustuu yhden ihmisen kokemuksiin ja hänen omaan tulkintaansa siitä, mikä on ravitsemussuositus. Minkään valtakunnan todistusarvoa sillä ei ole.”
Sosiaalisen median ansiosta ihmisten on entistä helpompi esiintyä oman elämänsä asiantuntijoina, Fogelholm sanoo.

Olisiko päivän syömiset kohdallaan tässä? https://pbs.twimg.com/media/CjxfAB0UgAAhNll.jpg

Huom! Tämä on siis laillistetun ravitsemusterapeutin ehdotus, ei minun....

https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 4823497728

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: False balance

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Kesä 2016 9:31

San Martino kirjoitti:
Tohtori Ohukainen viittaa selvästi false balance-ilmiöön. Siitä lisää täällä

viewtopic.php?f=22&t=5848&p=42887&hilit=false+balance#p42887

Kuten vähän arvelin,kysymyksessä on ylläoleva ilmiö. Tasapainoharha=false balance

Tässä on Tohtori Ohukaisen malli ongelmaan
Tohtori Ohukainen kirjoitti:Mikä siis ratkaisuksi? Ehdotukseni on, että tasapainoharhan sijaan viihteessäkin voitaisiin säilyttää näkemysten oikea suhde. Tässä ohjelmassa oli ehkä n. kymmenkunta haastateltavaa. Oikea tapa olisi siis ollut niin että 8-9 heistä olisi ollut alan (ravitsemuksen) asiantuntijoita, jotka perustelevat kantansa tieteen keinoin ja ymmärtävät tutkijoiden konsensuksen tärkeyden. Jos mukana olisi ollut esimerkiksi ravitsemusterapeutteja, heilläkin on vaikka minkälaisia onnistumistarinoita, joita myös voitaisiin käsitellä. Loput 1-2 haastateltavaa voisivat olla näitä toisinajattelijoita, joille annettaisiin marginaalisille mielipiteille kuuluva marginaalinen painoarvo.

http://www.xn--tervettskeptisyytt-rtbl. ... a-torkkua/

Supistettu malli mediakeskustelussa,jos ei kutsuta 10 keskustelijaa, olisi: Neljä virallista ja yksi toisinajattelija. Kuka tai ketkä mahtaisivat olla eniten äänessä puolustamassa sananvapautta?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Poppamiesvaroitus!

ViestiKirjoittaja San Martino » 07 Kesä 2016 8:48

els kirjoitti:Poppamiesvaroitus. Kuka sanoikaan että rukiissa on jotain maagista?

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... 5#p2070383

Hesarissa hyvä pääkirjoitus...

...ja Kalakukon analyysi kannattaa myös lukea


viewtopic.php?f=36&p=44761#p44761

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Kesä 2016 12:44

Sami Sundvik kirjoitti:Ruokasota

Viime viikolla Nelosella esitetty Arman Alizadin tekemä dokumentti ravinnosta on avannut taas mediassa valtavan keskustelutulvan, aiheena ravinto ja ravintosuositukset.

Vastakkaisina puolina ovat koko ajan virallinen puoli (lautasmalli, ravitsemussuositukset, tutkijat ja professorit) ja vaihtoehtoiset ruokavaliomallit, jota edustaa näkyvimmin mm. lääkäri Antti Heikkilä ja personal trainer Tomi Kokko. Virallisen puolen argumenttina on tutkimukset ja tilastotiede, vaihtoehtoisella puolella painotetaan yleensä kokemuspohjaista tietoa (vaikka väitteiden tueksi löytyy myös paljon tutkimustietoa)

Miksi keskustelu on niin raivokasta, eivätkö osapuolet ole mistään samaa mieltä ?

http://blogit.iltalehti.fi/sami-sundvik ... ruokasota/

Ovatko puntit tasoissa sananvapauden kannalta...siinäpä kysymys? Väittäisin etteivät ole....false balance-ilmiö paistaa pahasti läpi!

Supistettu malli mediakeskustelussa,jos ei kutsuta 10 keskustelijaa, olisi(Tohtori Ohukaisen mukaan): Neljä virallista ja yksi toisinajattelija. Kuka tai ketkä mahtaisivat olla eniten äänessä puolustamassa sananvapautta?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Kesä 2016 11:08

Sananvapauden ent. vartija Jussi Huttunen yllätti suomalaiset salavihkaa Juhannuksen alla

viewtopic.php?f=36&t=6744

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Kesä 2016 11:08

Sananvapauden ent. vartija Jussi Huttunen yllätti suomalaiset salavihkaa Juhannuksen alla
”On sokerin ongelmat tiedetty jo pitkään, mutta niihin ei vain ole keskitytty tutkimuksessa. Tieteessä on olemassa muotitutkimusalueita, joihin tutkijat keskittyvät, ja rasva oli aivan perustellusti sellainen”, sanoo emeritusprofessori, sisätautien erikoislääkäri Jussi Huttunen.

”Onneksi tieteelle on ominaista, että se korjaa pidemmällä aikavälillä mahdolliset väärät painotukset. Sokerikysymys on ollut tutkimuksessa taka-alalla, mutta nyt se on tullut takaisin,” Huttunen on seurannut sokeri-rasvakeskustelua muun muassa ollessaan Kansanterveyslaitoksen (nykyinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitos) pääjohtaja vuosina 1978–2003. Ja seuraa edelleen tiiviisti.

Voiko siis olla, että kaikki nämä vuodet on haukuttu väärää puuta ja syyllinen kansantauteihimme onkin kovan rasvan sijaan sokeri? ”Tämä ei ole joko tai -kysymys. Rasvalla ja sokerilla on molemmilla omat itsenäiset vaikutuksensa elimistöön. Nyt on vain huomattu, että sokeri on terveydelle haitallisempaa kuin aiemmin ajateltiin”, Huttunen sanoo.viewtopic.php?f=36&t=6744

Huttunen on tiennyt melkein 50 vuotta sokerin vaaroista, mutta on unohtanut kertoa siitä muille....varmaan? Mistä mahtavat löytyä hänen sokeritutkimuksensa?
Mutta Huttunen raottaa sitten salaisuutta arvoituksellisesti: "Rasvalla ja sokerilla on molemmilla omat itsenäiset vaikutuksensa elimistöön"
Mikä mahtaa olla rasvan itsenäinen vaikutus elimistöön? Sen (ainakin) uskoo tietävänsä median lausuntoautomaatti...

Fogelholm kirjoitti:”Toisaalta aiemmin tyydyttynyttä rasvaa syötiin niin paljon, että se oli suurempi kansanterveysongelma kuin sokeri. Nyt sokerista on tullut ehkä yhtä suuri ongelma kuin tyydyttyneestä rasvasta.”

Fogeli ei varmaan ole lukenut sodan jälkeisestä Tehopakkauksesta metsureille? Se sisälsi 200 grammaa sokeria ja oli haluttu lisä pullakahvien kanssa. Kahvipullatraditio jatkuu edelleen vahvana Suomessa kuten kaikki tietävät. Ei varmaan laihduta?

https://www.riemurasia.net/kuva/Tehopakkaus/105298

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Virallisen ruuan vartija

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Kesä 2016 9:32

Ravitsemusterapeutti Ursula Schwab on kutsusta valittu Itä-Suomen yliopiston ravitsemusterapian professorin tehtävään 1. kesäkuuta 2016 alkaen viiden vuoden määräajaksi.

viewtopic.php?f=22&p=44862#p44862

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Sananvapauden vartijat

ViestiKirjoittaja San Martino » 02 Heinä 2016 12:34

Virallisen ruuan vartija ja uusi ravitsemustieteen professori(laillistettu ravitsemusterapeutti) Ursula Schwab on tuskin samaa mieltä allaolevan kirjoittajan kanssa?
els kirjoitti:
Tieteessähän ei mitään voi todistaa oikeaksi. Ei edes karppausta. Se on tieteen peruspelisääntö.
Mutta sillä voi osoittaa hypoteeseja vääräksi.

- maitorasva voi ei ole vaarallista (vaan suorastaan auttaa painonpudotuksessa ja joka tapauksessa korreloi pitemmän eliniän kanssa),

- sokeri korreloi ikävän ikävästi niin diabeteksen, ylipainon kuin sydänvaivojenkin kanssa. Fruktoosi hapettaa. Väärässä paikassa.

- ja se maanmainio (jos kohta mehiläisiä tappava) rypsiöljy lisää arterogeenisten eli vaarallisten LDL hiukkasten määrää vaikka kolesteroli näennäisesti laskeekin (ihan suomalainen tutkimus oli se, jos kohta ei kovin hypetetty nykyään; kaikin puolin kunniallisesti tehty, vaikka tulos olikin, miten se nyt sanotaan, hypoteesin vastainen)

- vilja ei ole lähellekään niin terveellistä kuin väitetään. Se ainoa kultasarjan interventio lopetettiin kesken, kun tulokset alkoivat olla ihan vääriä (se oli Englannin MrFit se, löytynee googlaamalla lisää). Y.m. juttujen lisäksi kokojyvä on mm. kova D-vitamiinin kuluttaja, mikä meillä pohjolassa eläville on kohtuullisen huono juttu

- että kolesteroliteoria on tyylipuhdasta puppua, siinä missä vt suosituksetkin

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Kaikkea kohtuudella?

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Heinä 2016 12:06

Ylläolevassa Hesarin artikkelissa Fogelholm kehottaa syömään kulutuksen mukaan....
HS kirjoitti:”Ravitsemussuositusten keskeisiä lähtötilanteita on se, että pitää syödä oman energiankulutuksen mukaisesti. Oikeasti kuuden kilon lihominen kuukaudessa on järkyttävää ylensyöntiä. Se perustuu yhden ihmisen kokemuksiin ja hänen omaan tulkintaansa siitä, mikä on ravitsemussuositus. Minkään valtakunnan todistusarvoa sillä ei ole.”
Sosiaalisen median ansiosta ihmisten on entistä helpompi esiintyä oman elämänsä asiantuntijoina, Fogelholm sanoo.

Olisiko päivän syömiset kohdallaan tässä? https://pbs.twimg.com/media/CjxfAB0UgAAhNll.jpg
Huom! Tämä on siis laillistetun ravitsemusterapeutin ehdotus, ei minun....
Reijo Laatikainen kirjoitti:1 tapa syödä ~ ravitsemussuositusten mukaan. Uskooko joku aidosti, että tämä on lihavuus/T2D epidemian taustalla?

https://twitter.com/pronutritionist/sta ... 4823497728

Amerikassa on näköjään noudatettu ravitsemussuosituksia. Kasvisten,hedelmien,viljan ja kasviöljyjen kulutus on noussut tasaisesti vuodesta 1970. Kananmunien,eläinrasvojen,täysmaidon ja voin kulutus sensijaan laskenut.
Vilkaise linkin taulukko.

Nina Teicholz kirjoitti:
Dietary Guidelines. Americans have followed them.

Therefore not our fault that we're fat and diabetic.

https://twitter.com/bigfatsurprise/stat ... 08?lang=es

Kenen vika, kun amerikkalaiset ovat lihavia? Ei ainakaan amerikkalaisten...


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa