Rasva ei lihota eikä kasviksista tule vihreäksi

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5246
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Rasva ei lihota eikä kasviksista tule vihreäksi

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Kesä 2016 13:18

PREDIMED-tutkimus
Ravitsemustieteen perusoppina ollut käsitys ravintorasvojen, energiatiheiden ruokien ja kaloreiden vaarallisuudesta tyrmätään The Lancet Diabetes & Endocrinology -lehdessä julkaistussa espanjalaisessa PREDIMED-tutkimuksessa. Välimeren ruokavalion tyypilliset rasvat, oliiviöljy ja pähkinät eivät lihota eivätkä kasvata vyötärön ympärysmittaa sen enempää kuin vähärasvainen ruokavalio. Nykyiset ravitsemussuositukset, joissa neuvotaan syömään vähärasvaisia ja vähäkalorisia ruokia, ovat johtaneet ihmiskuntaa pahasti harhaan, kirjoittavat barcelonalaisen CIBER OBN -yliopiston tutkijat The Lancet Diabetes & Endocrinology -lehdessä. Tufts-yliopiston professori, kardiologi Dariush Mozzaffarian on saman lehden toisessa artikelissa samaa mieltä ja vaatii päivittämään ravitsemussuositukset ajan tasalle.

Jokohan "tuhannen tutkimuksen" Suomen yksimieliselle ravitsemuseliitille menisi uusi oppi päähän?

PREDIMED-tutkimus: Rasva ei lihota
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Rasva ei lihota eikä kasviksista tule vihreäksi

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Marras 2018 16:06

Juha Hulmi kirjoitti:
Minulla on kunnia saada vieraaksi ravitsemustieteistä vastikään väitellyt, loistavan Pronutritionist-blogin bloggaaja ja tietokirjailija Reijo Laatikainen

Laatikainen valistaa kansaa...
Reijo Laatikainen kirjoitti:
Korostettakoon, että kun puhutaan Välimerellisestä ruokavaliosta, on kyse traditionaalisesta Välimeren ruokavaliomallista. Tämä tulisikin erottaa nykyisestä mm. turisteille tarjottavasta länsimaalaistuneesta epäterveellisemmästä ruuasta. Välimerelliseen ruokavalioon kuului Predimed-tutkimuksessa mm. täysjyväviljojen käyttö.

Traditionaaliseen, ja tutkitusti terveelliseen, Välimeren ruokavalioon ei kuulu hïttöhiilarit ja prosessoidut kinkut kuten Parman kinkku....

https://lihastohtori.wordpress.com/2018 ... atikainen/

Onkohan Laatikainen tietoinen, että Parman kinkusta on maininta yli kahden vuosituhannen takaa kirjassa "De agri cultura".
Kirjoittaja roomalainen valtiomies Marcus Porcius Cato vanhempi on sen lisäksi tullut kuuluisaksi lausahduksestaan "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam"

Se siitä Laatikaisen traditionaalisesta ruokavaliosta....

PS. De agri cultura-kirjan on suomentanut prof. Paavo Castrén. Siitä selviää, että ruokavalio Italiassa on aina ollut hyvin rasvapitoinen kinkkuineen,makkaroineen ja juustoineen...


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija