Marevanista Sydänliiton oppaasta

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

Marevanista Sydänliiton oppaasta

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 14 Syys 2013 6:04

Tämä on tuttua, mutta valitettavasti vaikutusvaltaisen Sydänliiton julkaisun tekstiä
"Vältä näitä: ...ubikinoni, Omega3". (No Kuopiossahan kaikki jo tutkittu; sienestäjä)
"Joidenkin luontaistuotteiden vaikutusten arviointia vaikeuttaa se, että ei aina tiedetä tarkkaan, mitä luontaistuotteet sisältävät ja miten ne toimivat elimistossä" (onneksi se lääkkeistä "tiedetään"; sienestäjä)
"Omega3 paras kalaruoasta"
"Vältä luontaistuoteita"

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5245
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Marevanista Sydänliiton oppaasta

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 14 Syys 2013 10:45

Suomen Sydänliitto on lääketeollisuuden sponsoroima yksityinen yhdistys, jonka ylilääkäri Mikko Syvänne myönsi MOTin Kolesterolipommi-ohjelmassa (2010) vastaanottavansa itsekin lääketeollisuudelta rahaa ("vaatimattomia määriä"). Niinpä Syvänne ja liitto ovat lääketeollisuuden käsikassaroita (työrukkasia, juoksupoikia, sätkynukkeja), jotka vastustavat sellaisten ravintolisien käyttöä, jotka voisivat vähentää lääkkeiden tarvetta.

Mitä Marevaviin ja kalaöljyyn tulee, niin Fimean edeltäjän Lääkelaitoksen asiantuntijat tri Anna-Liisa Enkovaara ja tutkija Sari Koski julkaisivat jo vuonna 2005 lääkelaitoksen TABU-lehdessä artikkelin kalaöljystä (lehti lähetttiin kaikille lääkäreille). Sen mukaan kalaöljyä voi käyttää aina 3,5 grammaan asti päivässä yhtaikaa Marevanin kanssa ilman haitallisen yhteisvaikutuksen riskiä. Vasta yli 3,5 gramman päiväannos saattaa lisätä Marevanin tehoa. Käytettäessä etyyliesteröityä kalaöljyä (E-EPAa tai E-EPAn ja E-DHA:n yhdistelmiä) näin suuria päiväannoksia ei tarvita (ellei läkäri nimenomaan määrää esim. 4 g:n päivannosta erityisen korkean triglyseridin hoitoon).

Yli 1500 amerikkalaisen henkilön tutkimus osoitti, ettei omega-3-indeksin nostaminen kalaöljyllä yli 8 %:n lisää verenvuodon riskiä. Näin suuri omega-3-indeksi edellyttää jo melkoista määrää kalaöljyä päivittäin.
Kalaöljy ei lisää verenvuotovaaraa

Syvänne vastustaa myös ubikinonin käyttöä, koska se voi vähentää sydänlääkkeiden tarvetta. Mitään konkreettista näyttöä ei ole siitä, että ubikinoni lisäisi Marevanin vaikutusta niin, että potilaalle tulisi verenvuotoa. Riski on ainoastaan teoreettinen. Sitä paitsi Marevanin käyttäjien veriarvojahan kontroloidaan kaiken aikaa, ja lääkkeen annostusta säädetään tulosten mukaan. Lisäksi Syvänne sanoi taannoin radiohaastattelussa, että sydänpotilaille riittää viranomaissuosituksen mukainen määrä D-vitamiinia.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa