Diabeteksen lääkkeetöntä hoitoa

Matti Tolonen on laillistettu lääkäri, lääketieteen ja kirurgian tohtori, Helsingin yliopiston dosentti. Hänet tunnetaan yhtenä Suomen luontaislääketieteen uranuurtajista.

Valvoja: Matti Tolonen

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5081
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Diabeteksen lääkkeetöntä hoitoa

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 13 Helmi 2019 15:41

Näin E-EPA suojaa diabeetikon sydäntä: aktivoimalla paroksonaasi 2 -geeniä (PON2)

PON2-geeni korjaa insuliniresistenssiä ja parantaa tyypin 2 diabeetikkojen veriplasman aterogeenista indeksiä (AIP). Uuteen satunnaistettuun kliiniseen kaksoissokkotutkimukseen osallistui 36 tyypin 2 diabeetikkoa, jotka kaltaistettiin kahteen ryhmään. Niistä toinen (n=18) sai 8 viikkoa käyvän hoidon lisänä päivittäin 2 grammaa E-EPAa ja toinen (n=18) lumetta. Ryhmien välillä ei ollut eroja ennen vaikutusjakson alkua, mutta sen aikana E-EPAa saaneiden PON2-geenin aktiivisuus lisääntyi merkitsevästi lumeryhmään nähden.

PON2:n tiedetään korjaavan insuliiniresistenssiä ja haiman insuliinia erittävien beetasolujen toiminnanhäiriöitä. Ja nyt sen siis tiedetään myös alentavan plasman aterogeenista indeksiä, AIP. Se on määritelmän mukaan plasman triglyseridien (TG) ja HDL-pitoisuuksien suhteen logaritmi [log] kolesteroliin (HDL-C). AIP:n laskin ilmoittaa tuloksen, kun kirjoitat siihen TG:n ja HDL-C:n pitoisuutesi. AIP kuvastaa aterogeenisten ja suojaavien lipoproteinien suhdetta. AIP korreloi myös pro- ja antiaterogeenisten lipoproteiinihiukkasten kokoon. Kliinisten tutkimusten mukaan AIP ennustaa sekä sydäntaudin että rasvamaksan riskiä. AIP kertoo myös kuinka hyvin ruokavalion muutos ja lääke- ja ravintolisähoito ovat tehonneet. AIP ilmoitetaan mmol/l tai mg/dl -yksikköinä.

E-EPA lisää myös "hyvän" HDL-kolesterolin pitoisuutta seerumissa ja alensi paastoverensokeria merkitsevästi verrokkeihin nähden verrattuna. Tulokset puoltavat E-EPAn (2 g/vrk) käyttöä tyypin 2 diabeetikkojen ravintolisänä, päättelevät tutkijat.

Lue lisää suomeksi
Näin E-EPA suojaa diabeetikon sydäntä
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5081
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Diabeteksen lääkkeetöntä hoitoa

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 15 Tammi 2020 20:19

Virta Health sai uuden 93 miljoonan dollarin pääomaruiskeen

Sami Inkinen perusti Kaliforniaan Virta Healthin vuonna 2014 omakohtaisten kokemustensa perusteella. Nyt Virta Health on kerännyt 93 miljoonaa dollaria uudella rahoituskierroksella. On siinä monilla nyt ihmettelemistä.

Mediuutiset 14.1.2020
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellähttp://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa