Nyt astutaan suuren tiedon varpaille, ruis-rypsi-liikunta ei parannakaan coronaa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6085
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Nyt astutaan suuren tiedon varpaille, ruis-rypsi-liikunta ei parannakaan coronaa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 09 Huhti 2020 16:08

Naapurista lainattu mielenkiintoinen coronan syntypohdiskelu:
-nemo-
Viestin otsikko: Re: Totta, tarua vai paniikkia koronasta?
ViestiLähetetty: To Huhti 09, 2020 14:41

Catharsis kirjoitti:
Voisiko joku kemiallisemman tai biologisemman koulutuksen saanut lukaista tämän? Oma suoraviivaisempi insinööritaipumus ei oikein taida riittää.
https://www.mostly-fat.com/mostly-fat/2020/04/what-can-covid-19-teach-us-about-metabolic-syndrome/
a) Alentaako ketoosi tulehdustilaa vai b) vähentääkö ketoosi vaurioita niin, että tulehdusta tarvitaan vähemmän? Lopputulos toki sama, mutta mekanismi eri. Uusi hypoteesi metaboliaongelmalle.

Mitä COVID-19 voi opettaa meille metabolisesta oireyhtymästä?
ENIMMÄKSEEN RASVA-BLOGI
Monet ihmiset pitävät minua ketogeenisten ja lihansyöjien ruokavalioiden asiantuntijana ja ovat kysyneet mielipitettäni niiden merkityksestä COVID-19: lle.

Olen tutkinut kriisistä saatavia todisteita ja ideoita. Yleisesti ottaen monet matalan hiilihydraatin käytön omaajat tulkitsevat tätä todistusaineistoa vahvistaakseen näkemystään siitä, että metabolinen oireyhtymä on kaiken nykyaikaisen sairauden juuri ja että sen hoitaminen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla vähentää siten kaikenlaista sairausrasitusta.

Vaikka uskonkin, että metabolisen oireyhtymän hoitaminen vähentää sairauksien kuormitusta ja että vähähiilihydraattiset ruokavaliot ovat tällä hetkellä tehokkain hoito metaboolisen oireyhtymän hoidossa, uskon myös, että tämä painotus hämärtää meitä joihinkin tärkeisiin näkökohtiin. Mielestäni tavanomainen hiilihydraatti-insuliini-hypoteesi (että suuri hiilihydraattien saanti aiheuttaa metabolisen oireyhtymän) on riittämätön selitys ja jotkut kriisin aikana ilmenneistä todisteista ovat muiden ajatusten mukaisia.

Jos näemme vain metaboolisen oireyhtymän päivän taisteluna, näyttää siltä, ​​että alttius COVID-19: lle on vain yksi maailman traaginen lopputulos, jossa ei laillistata vähähiilihydraattisia ruokavalioita hoidona. Jos kuitenkin tarkastelemme syvemmältä ja tunnustamme, että metabolisella oireyhtymällä voi olla muita syitä, voimme todella oppia jotain COVID-19: stä.

Hemoglobiini
On olemassa uusi hypoteesi, jonka mukaan COVID-19 ei voi tappaa aiheuttamalla hengityshäiriötä, joka alentaa sitten happea, vaan että se hyökkää hemoglobiiniin vahingoittaen sen kykyä kuljettaa happea ja hiilidioksidia. Sitten tämä painostaa keuhkoja, mikä johtaa havaittuun keuhkotulehdukseen. Jos tämä on totta, niin kuoleman syy on kudoksen hypoksia ja keuhkotulehdus on toissijainen.

Oisko tästä apuva?
_________________
Nerous on vain tavallista suurempaa kärsivällisyyttä.

Catharsis
Viestin otsikko: Re: Totta, tarua vai paniikkia koronasta?
ViestiLähetetty: To Huhti 09, 2020 14:58
Kiitos, ymmärsin kyllä tekstin, mutta olisiko tämä hemoglobiinihypoteesi "parempi" selitys metabolisen ongelman syntymiselle kuin oppimamme hiilihydraatti-insuliini selitys?
_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


TVK
Viestin otsikko: Re: Totta, tarua vai paniikkia koronasta?
ViestiLähetetty: To Huhti 09, 2020 15:28

Taitaa olla vielä tämä ajatusrakennelma spekulatiivinen ja tarjottu perusteluineen kiinnostuneiden pohdittavaksi.
Idea on hyvä.
HbA1c mittaa hemoglobiinin toisen (A) proteiinin glykaatiota (sokeristumista) ja tavallaan ”joutumista pois pelistä” varsinaisessa tehtävässään. Samaa sokeristumista tapahtuu muissakin proteiineista mm kollageenista (vrt ihon rypyt)
On mielenkiintoinen havainto, että COVIR-19 kulkeutuisi toisen hemoglobiiniproteiinin (B) kautta vaikuttamaan happi/hiilidioksidi kuljetukseen.


Virukset ovat ihmeellisiä.
Puhutaan Akilleen kantapäästä. Kerrotaan: Akilleen mamma kannatteli poikaa kantapäästä rasvaillessaan pilttiä paremmin iskunkestäväksi. Jäi sormenalat rasvailematta. Mamma ei huomannut mokaa. Tämä sitten koituikin kohtalokkaaksi, kun vastapuoli hiffasin jipon. Kehnosti kävi.

Tuoreessa historiassa esiintyy toinenkin fiksu virus, joka tunnisti oman sisäänpääsyreittinsä ja täsmämaalin. Tämä oli/on HIV. Isku immunologiseen torjuntaan lamautti puolustuksen. Siinäkin pitkään ihmeteltiin epätyypillistä pneumoniaa ja Kaposin sarkomaa. Sekin juttu on vielä kesken. Uhriluku on paljon nykyvirusta karmeampi - toistaiseksi.

Terve elimistö on käsittämättömän pätevä tunnistamaan ja torjumaan näitä pirullisia hyökkäyksiä. Toinen kysymys kuuluukin, onko nykyneuvotun ihmisen elimistö metaboliahäiriöineen enää parhaassa torjuntavirityksessä.
Oma näkemys on EI.

Siksi: altistumisen ehkäisy ja keto-ravitsemus.
Vaan antaas kattoa.

Kalakukon kommentti: Nyt taisi Timolle alkaa pääsiäiskokon valmistelu , ihan kansansairauskonttorin pihalle.
On keretismiä, jopa 6:n luokan sellaista, että muka ruis-ryps-liikunta ei muka vaikuttaisi kaikkeen hyvinvointiin, siinä missä sokeri parantaa diabeteksen.

Riittääköhän hallituksen miljardilainoista joitain pennosia/centtejä kansansairauskonttorin pihalle pystytettävään AASI-patsaaseen, jossa jokainen "nero" saisi istua päivän lausuttuaan kuolemattomia, vankkumattomia ja luulotelmia?
Tuon aasi-patsaan istujista saisi mukavaa luettavaa vaikkapa iltapäivälehtien lööpeiksi asti.

Aikoinaan HIV:n kerrottiin saaneen alkunsa apinoista. Nyt sitten liikkeellä huhu, että lepakot olisivat syyllisiä.
Milloinkahan keksitään vanha selitys, että mustarotathan ne ovat syyllisiä, kuten ennenkin?
Syyllinen on aina joku muu kuin oma tietämättömyys tai uskallus lukea kansainvälisiä tutkimuksia. Tarjottuja C- tai D-vitamiineja, jotka vaarattomia, paitsi agronomeille, ei uskalleta edes kokeilla, jos perhanat vaikka auttaisivat.
On parempi hoitaa vaan koetulla menetelmällä Ruis-Rypsi-Liikunta-mantralla ja kansan kiroamisella.
Mistä saisimme uuden kansan? Viherpiiperöillä on jo ratkaisu taskussaan, mutta nyt eivät uskalla mainita asiasta.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron