Tuntemattomat puhelut, päreitä käräyttävä turhuus

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6349
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Tuntemattomat puhelut, päreitä käräyttävä turhuus

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 28 Maalis 2020 9:45

HS: Päivän lehti 28.3.2020 | Lukijan mielipide, lyhyesti

En vastaa tuntemattomiin numeroihin

KUN kunnasta soitetaan ja kysytään vanhuksen avuntarvetta, olisi suotavaa, että puhelimessa näkyisi soittajan nimenä esimerkiksi ”viranomaispuhelu”. Näin estettäisiin kaikenlaiset huijausyritykset.
Itse en vastaa lainkaan tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin. Tällä tavoin estän esimerkiksi turhat myyntipuhelut. Tällä hetkellä puhelimessani on 147 estettyä numeroa ja 12 yhteyshenkilöä. Tämä kertoo turhien puhelujen määrästä.
Myöhemmin systeemin voisi ottaa käyttöön kaikissa viranomaispuheluissa esimerkiksi lääkärien, terveyskeskusten, sairaaloiden ja Kelan kanssa asioidessa. Uudistusta ei liene mahdoton toteuttaa.

Eero Kaaja, Helsinki

Kommentti: Töitäänhän nuo nuoret tekevät ja mahdollisesti huijaavat vanhuksia. Ärsyttävää on myös sähköpostiviesteihin tulevat pelifirmojen, treffiyritysten ja muiden tarpeettomien toimien tarjoajat. Jopa lehtien nettitarjonta edellyttää jonkun evästeiden sallimista , joka puolestaan tarkoittaa vapaata mainosten sallimista.
Liekö kyseessä meille taviksille tuntematon sähköpostiyhteyksien/puhelinnumeroiden kauppa, jossa massaosoitteita myydään kaupallisille "kiusaajafirmoille".

Jos olen poissa kotoa vaikkapa vuorokauden, on sähköpostissani aina yli 20 turhaa mainosilmoitusta. Turhia sen vuoksi, että en tarvitse uusia puhelimia, fläppäreitä, sähköpotkulautoja, hilavitkuttimia, kontakteja mistään päin maailmaa, en kerjuukirjeitä "amerikkalaiselta everstiltä", jonka poika on juuri tänään joutunut vakavaan auto-onnettomuuteen kotimaassaan Nigeriassa.

Olenkin ihmetellyt turhien soittojen määrää. Miksi yhteydenottaja ei lähetä tekstiviestiä? Johtuuko kenties siitä, että suomen kielen taito hiukan hatara ja viesti paljastaa ulkomaalaisuuden heti?
Petostarkoituksiin valjastettujen viestien/puheluiden määrä on häkellyttävän suuri ja sitä kautta ihmisten varautuneisuus on ymmärrettävää. Saattaahan olla, että tuntematon numero on naapurisi numero ja hän tarvitsee välitöntä apua tai kauppakäynnin tukea sairauden tai koronaeristyksen takia?
Miten selvittää soittajan tiedot, kun kaupalliset numeropalvelut veloittavat kyselystä?
Tämä sama koskee ovikellon soittajia. En avaa tuntemattomille, olkoonkin vaikka pääsiäistrolleja tai puolalaisia "opiskelijoita", jotka myyvät tökeröitä kopioita "opintojensa tueksi."
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 45 vierailijaa