Koronasta ja yhteisöllisyydestä

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5826
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Koronasta ja yhteisöllisyydestä

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 22 Maalis 2020 14:10

JARI TERVO pakinassaan otti kantaa vallitsevaan koronahysteriaan ja yhteisöllisyyteen. Hesari Sunnuntai-liite.

Hän mainitsi Italian eristyksissä olevat ihmiset ja kuorolaulun mahdollisuudet hauskanpitoon ikkunoiden sekä parvekeiden kautta. Valitettavasti emme osaa hienoja aaroita italiaksi kuten he siellä paikanpäällä asuvat.
Suomalaiset renkutukset saavat kelvata , jos niidenkään sanoja kukaan osaa.

Poikkeuksena mainittiin Helsingin Arabianrannassa sijaitseva eläkeläiskommuuni ja yhteisötalo LOPPUKIRI , jonka muuten on kuusi naista suunnitellut ja toimeenpannut. Siellä kuulemma voi kuulla "suljettujen vankien kuoroa" Verdin hebrealaisten orjien tapaan, kuten Nabbuccossa. Jari ihmetteli sikäläistä ilonpitoa ja vertasi sitä meidän tavallisten mullikoiden elämään. Kiitos lienee kuuluu eittämättä lapsuuden laulukokeisiin luokan edessä. Jopa vahingon sattuminen luokassa oli anteeksianettavampaa kuin laulukokeessa epäonnistuminen.

Mistä lie nuo YL:n laulajat ovatkaan kotoisin? Ja yleensä korkeatasoiset suomalaiset kuorot?

Laulu antaa voimaa ja sitä voimaa me juurikin tarvitsemme. Ei tarvitse itse laulaa, mutta kuunnella voi maailmankaikkeuden parasta musiikkia, jossa on mukana sävel. Vaikeaahan se voi olla nykyaikana, jossa kakofonia jyllää.

Kirjastot ovat tosin kiinni, mutta antautukaapa Bellmannin säveliin/sanoituksiin tai suomalaisen musiikin runokieleen. Kuunnelkaa Yrjö Jyrinkosken lausuntaa tai kenen tahansa ammattilaisen kertomaa tarinaa. Runo on todella tiivistety timantti siitä, mitä sinulla on mielessä. Ei änkytystä, ei NIINKU-sanoja, ei NOTKU-sanoja eikä liiemmin MUTKU-sanoja. On vain selkeää timanttiloistetta sanojen maailmasta. YOUTUBE auttaa !
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Google [Bot] ja 9 vierailijaa