Lääkintätietoa Valko-Venäjältä; mitä sanoo Turun huu-haa-keskus?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6081
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Lääkintätietoa Valko-Venäjältä; mitä sanoo Turun huu-haa-keskus?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 18 Maalis 2020 9:55

Iltalehti: Uutiset Koronavirus 18.3.-20 klo 2:47 Ville Riste / Iltalehti

Valko-Venäjän presidentti suosittelee koronan torjuntaan vodkaa ja saunaa
– asiantuntijan mukaan saunasta ei ole apua


Presidentin esittämille keinoille ei valitettavasti ole tieteellistä perustaa.
Piipahda suomalaiseen saunaan, tokaisi Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenko
Venäläinen uutiskanava RT jakoi tiistaina Twitterissä videopätkän tiedotustilaisuudesta, jossa Valko-Venäjän presidentti Alexander Lukashenko jakaa vinkkejä koronaviruksen torjuntaan.
Videolla hän muistuttaa käsien pesun tärkeydestä sekä kehottaa kansalaisia syömään kolme ateriaa päivässä.
Tämän jälkeen Lukashenko iskee huumorivaihteen päälle vitsaillessaan siitä, että vodkaa voi käyttää käsidesinä, mutta hän uskoo 100 millilitran päiväannoksen juomisen saattavan auttaa viruksen tuhoamiseen. Lukashenko kehottaa jättämään vodkan juomisen työaikojen ulkopuolelle.

Hän toivoo kansalaisten pysyvän terveinä ja turvassa sekä suosittelee pistäytymistä suomalaiseen saunaan. Syyksi saunomiselle Lukashenko mainitsee kiinalaistutkimuksen, jonka mukaan virus kuolee yli 60 celsiusasteen lämpötiloissa. Ajatukset saunan parantavasta voimasta voivat viehättää etenkin meitä suomalaisia, mutta kuten dosentti Varpu Marjomäki Iltalehdelle jo aiemmin totesi, saunominen ei ehkäise koronaan sairastumista.
– Kyllähän virukset kuolevat pinnoilta jo yli 60 asteessa, että sillä lailla ajatus pitää paikkansa. Mutta saunominen ei ehkäise koronaan sairastumista, eikä auta sairasta parantumaan. Ei sairaan ihmisen tule saunaan mennäkään, Marjomäki kertoi.

Kommentti: Lukashenko on loistava diktaattori, mutta lääkäriksi hänestä ei juuri ole. "Kolme ateriaa päivässä....
Nyt kannattaa seurata ehdottomasti Pekka Puskan ohjeita, sillä hän ehdotti , että 10 ateriaa päivässä, jossa ainakin tuo 10 leipäpalaa, ruista.

Kun me yli 70 vuotiaat olemme jonkinasteisessa omaehtoisessa karanteenissa, niin kuinka hoidamme elämän tärkeimmät jutut kuten Loton ja Jack-Potin? Pekka Puskan ohjeilla saamme toki huikean elämyksen tulostamisen muodossa päivittäin, mutta riittääkö se kuukausien eristäytymiseen?

Koiran ulkoiluttaminen on sallittu. Mistä saa vuokrakoiran, jota alibinaan voisi ulkoiluttaa? Onko firmoja ja uusia ideoita laillisen ulkoilun sallimiseksi? Miten urheiluvaatteiden käyttö? Parantaako se sairaan potilaan?
Suomalainen perusidea saunan, viinan ja tervan merkitystä ei sovi vähätellä. Toki tuo viina on korvattavissa rypsiöljyllä, suomalaisen ihme-elintarvikkeen maagisella vaikutuksella. Kuumetilanteen runsasta hikoilua ei sovi kuitenkaan korvata ylimääräisellä suolalla, sillä suolavouhkailu on perusdogmeja lääkintätieteessä. Pitäisi kai hirviltäkin kieltää nuo suolanuolut metsissä ja kieltää teiden varsien nuoleskelu.

Jos tuo korona eristyksestä huolimatta iskee , niin silloin on hyvä olla kaapissa muutama nassakka viinaksia, sillä sen parantavaa vaikutusta masennukseen ei ole tiede pystynyt kumoamaan. Oma hauskuus on parasta hauskuutta, sanoo jo vanha viisauskin. Ja kuuma lisuke auttaa hikoiluun. Hehkeä hyttipalvelija lisää parantumisen mahdollisuutta, sillä terveenä voi saada hyttipalvelijasta muutakin iloa, kuten tiskiapua.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa