Nyt tappavaa äidinmaitoa suositellaan jopa turkulaisten taholta. Turun huuhaa-tiedemies ihmeissään.

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6185
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Nyt tappavaa äidinmaitoa suositellaan jopa turkulaisten taholta. Turun huuhaa-tiedemies ihmeissään.

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 04 Maalis 2020 19:53

YLE: Äidinmaito 4.3.2020 klo 13:53

Tutkimus: Äidinmaidon sokereilla voi olla vaikutusta varhaislapsuuden kasvuun
Yhteistutkimuksen toteuttivat Turun yliopisto ja San Diegon yliopisto.
Tuoreen tutkimuksen mukaan äidinmaidon sokerit voivat selittää äidin ylipainon, imetyksen ja lapsen ylipainoriskin välistä yhteyttä.

Turun yliopiston ja San Diegon yliopiston yhteinen tutkimus osoittaa, että äidimaidon sokereilla on mahdollisesti vaikutusta varhaislapsuuden kasvuun. Tutkimuksessa keskityttiin erityisesti maidon oligosakkarideihin. Ne ovat sokeriyhdisteitä, jotka ovat laktoosin ja rasvan jälkeen äidinmaidon kolmanneksi yleisin ainesosa. Äidinmaidon koostumus on yksilöllistä. Maidon oligosakkaridikoostumukseen vaikuttavat muun muassa perinnölliset tekijät.

Äidin ylipainolla yhteys lapsen ylipainoriskiin?
Nyt julkaistussa tutkimuksessa havaittiin, että myös äidin raskautta edeltävä painoindeksi vaikutti maidon oligosakkaridikoostumukseen. Tutkijoiden mukaan tulokset viittaavat siihen, että rintamaidon oligosakkaridikoostumus voi osaltaan selittää äidin ylipainon, imetyksen ja lapsen ylipainoriskin välisiä yhteyksiä.

Vaikka yhteyttä olisikin, ei imetystä kannata sen takia lopettaa, toteaa tutkimusta johtava Turun yliopiston dosentti Hanna Lagström. – Toivon, että tästä ei vedetä sellaisia johtopäätöksiä, että ylipainoisten äitien ei kannattaisi imettää. Äidinmaito on kuitenkin lapselle parasta ruokaa, Lagström toteaa.

Erityistarkkailussa kaksi sokerityyppiä
Turun yliopiston Hyvän kasvun avaimet -seurantatutkimukseen(siirryt toiseen palveluun) osallistui noin 800 äitiä ja heidän vauvaansa. Äidinmaitonäytteet kerättiin vauvojen ollessa noin kolmen kuukauden ikäisiä. Sen jälkeen maidon oligosakkaridipitoisuus analysoitiin San Diegon yliopistossa Kaliforniassa. Tutkittavana oli myös kaksi oligosakkaridia, joita lisätään joihinkin kaupallisiin äidinmaidonkorvikkeisiin.

Tulosten perusteella pidempien ja painavampien lasten saamassa äidinmaidossa oli korkeampi 2’FL-pitoisuus ja matalampi LNnT-pitoisuus. Lisäksi heidän juomansa äidinmaidon oligosakkaridikoostumuksen monimuotoisuus oli vähäisempää kuin muilla lapsilla. Oligosakkarideja on löydetty noin 200 erilaista. Hanna Lagströmin mukaan onkin vielä liian varhaista sanoa, millaisia vaikutuksia niistä kaikilla on.

Mahdollisia hoitokeinoja kasvuongelmiin
Tästä tutkimuksesta saadut tulokset ovat Turun yliopiston mukaan yhdenmukaisia ja vahvistavat aiempien pienempien tutkimusten tuloksia. Hanna Lagström kehottaa silti suhtautumaan varauksella siihen, että äidinmaidon oligosakkaridikoostumus ja sen vaihtelut aiheuttaisivat yksinään eroja lasten kasvussa. – Mikäli lisätutkimukset vahvistavat nämä havainnot, on mahdollista, että tietyt oligosakkaridit voivat tulevaisuudessa tarjota yhden hoitomahdollisuuden varhaislapsuuden kasvuongelmien ja lihavuuden hoitoon, Lagström toteaa yliopiston tiedotteessa.

Aikaisemmissa tutkimuksissa on jo havaittu, että äidinmaidon oligosakkaridit voivat suojata vauvoja sairauksia aiheuttavilta mikrobeilta. Turun yliopiston ja San Diegon yliopiston yhteistutkimus on julkaistu The American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä(siirryt toiseen palveluun).

Kello 13:52 juttuun on lisätty Hanna Lagströmin kommentti, jossa hän toivoo, että tutkimustulos ei vaikuttaisi naisten imetyshalukkuuteen.

Kommentti: Turkuhan on kunnostautunut erityisesti mm. oman kaupunkinsa polttamisessa, maailman ehkä kuuluisimmassa STRIP-tutkimuksessa, jossa väheksytään eläinrasvaa sisältävää äidinmaitoa ja suositellaan rypsiöljyä ja margariinia tilalle sekä ankarasta "huuhaa-hoitojen" vainoamisesta.

Nyt kuitenkin kuuluu kummia: Äidinmaito olisikin terveellistä ja sitä kehotetaan antamaan lapselle tarpeen mukaan ja maidontuoton sen salliessa. Toivottavasti viherpeikkojen ihmeellinen halu pelastaa maailma tappamalla lehmät eivät kuitenkaan ylety äidinmaidontuottajiin. Ihmisen murhasta tuomio on ankara: elinkautinen! Tappavan eläinrasvan tuotanto ei alenna tuomiota, sillä ihminen on nisäkäs ja maidontuotanto kuuluu ihmisen ominaisuuksiin. Ovathan nämä "hengen pikku jättiläiset" itsekin saaneet alkuruokinnan tässä muodossa, tappavalla eläinrasvalla.

Jos haluatte lukea tuosta kuuluisasta STRIP-tutkimuksesta, niin joudutte pettymään. Se on vaiettu kuoliaaksi. Saattoikin olla vain jonkun kannabis-killan iltahöyryjä, joissa ei tiedettä ollut edes piipullisen vertaa.

Sama lienee tuon huuhaa-vainojen suhteen. Siinä opiskelijoita on masinoitu etsimään pilkkuvirheitä. Kuitenkaan muiden lääkärien munauksista ei mainita sanaakaan, sillä ainahan tekevälle sattuu. Antti Heikkilä on saanut kunnian olla Suomen Lääkäriliiton sylkykuppina saamatta mediassa tai Lääkäriliitossa edes vaatimatontakaan vastinetta itselleen. Heikkilä elelee maanpakolaisena Saksassa samalla kun sairaat ovat menettäneet avun antajansa.
Että semmoista nyt Turusta tällä kertaa.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa