Harvinaista kauraa mediassa...

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 6081
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Harvinaista kauraa mediassa...

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 19 Helmi 2020 16:07

Iltasanomat: Terveys 19.2. klo 9:30 Uutispalvelu Duodecim

Sokeri ja muut huonot hiilihydraatit voivat olla yksi syy unettomuuteen
Unen kannalta ei näytä olevan aivan yhdentekevää, millaisia hiilihydraatteja suosii.
Ruokavaliomuutokset saattavat auttaa unettomuuden ehkäisyssä ja hoidossa, uusi tutkimus vihjaa.

Paljon lisättyjä sokereita ja ns. huonoja hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio voi olla yksi unettomuuden aiheuttaja naisilla. Ruokavaliomuutokset voisivatkin auttaa paitsi unettomuuden ehkäisyssä myös sen hoidossa, tuoreet tutkimustulokset vihjaavat.
Tulosten perusteella unettomuus on yleisempää naisilla, joiden ruokavaliossa on paljon lisättyjä sokereita, tärkkelystä ja vaaleaa prosessoitua viljaa. Tällaista ruokavaliota noudattavat myös alkoivat kärsiä unettomuudesta seurannan aikana muita todennäköisemmin.

Uniongelmia oli muita vähemmän naisilla, jotka söivät säännöllisesti hedelmiä, kasviksia, täysjyväviljoja ja muita ruokia, joissa on runsaasti ravintokuituja. Jos yhdysvaltalaistutkijoiden havainnot varmistetaan lisätutkimuksissa, unettomuuden kanssa kamppailevat voisivat saada apua ruokavalion muutoksista. Huonojen hiilihydraattien vähentäminen ja niiden korvaaminen täysjyväviljalla ja kuitupitoisilla ruoilla on muutenkin hyväksi terveydelle.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä. Siihen osallistui 78 000 vaihdevuodet ylittänyttä yhdysvaltalaisnaista, joiden ruokavalio ja unettomuusoireet kartoitettiin tutkimuksen alussa sekä kolmivuotisen seurannan päätteeksi.

Kommentti: Minäkin vihjaan: Taas kerran meidän rakastamamme ruiskuitutietäjämme PP on päässyt parrasvaloihin. Runsaasti kuitua lisäävä ruokavalio (10 palaa ruisleipää ainakin) pitää peiton leijumassa eikä yö/nukkumishikoilu vaivaa. Myös lepohuoneen tuuletuksella on merkitystä varsinkin herätessä, sillä tupakoitsijoiden tulee välttää tilitikun sytyttämistä kaasuräjähdyksen pelosta.

On muuten melkoisen harvinaista, että sanotaan HUONOISTA HIILIHYDRAATEISTA, sillä ainakaan Diabetsliitto ei erottele huonoja tai hyviä. On vain tärkeää syödä PALJON hiilihydraatteja takaamaan insuliinin ja muiden lääkkeiden menekki yhä kiihtyvällä tahdilla.

Harmi, että idioottijuoksentelusta ei mainittu mitään, sillä sydärin saaminen lenkillä vie huomion pois ruokinnasta.
Toinen harmitus tulee tietysti rypsiöljyn mainitsemattomuudesta. Ottaisivat amerikkalaiset esimerkkiä Suomesta, jossa lihavuus ja metaboliasairauksien yleisyys on kansainvälisestikin korkealla tasolla ja informointi sairauksista minimitasossa. Näin valistajat saavat pitää auktoriteettinsa ja nauttia vaikkapa kynäesittelijöiden lahjoista.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa