1H NMR / metabolomiikka sokeritautisten avuksi

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1896
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

1H NMR / metabolomiikka sokeritautisten avuksi

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 13 Tammi 2018 16:46

Selailin taas kerran nimeämään muuttaneen 1H NMR-yrityksen kotisivua (nyt Nightingale.fi, kannatta piipahtaa sivustolla!).
Koin yllätuksen uusimuotoisen toiminnan käynnistymisestä NYT HELSINGISSÄ (aiemmin Kuopiossa ja Oulussa). Järkiveto firmalta!
Toisen yllätyksen koin, kun tutkin toimipaikan osoitetta. Kuvasta näkyi itselleni entisen Keskussotilassairaala TILKAN tuttuakin tutumpi sisäätulon julkisivu. Itse Nightingale oli maajoittunut uudisrakennukseen TILKKAAN johtavan ajotien ja Mannerheimintien väliin. Sinne piti päästä.
Vähän herätti kysyviä ilmeitä, kun omakutsusta tungin sisään. Ehkä osasin kysellä oikeita asioita / henkilöitä, kun sain firman kiireistä huolimatta juttukumppaniksi ANTTI KANGAS-nimisen kohteliaan nuoren miehen.
Keskustelun kuluessa kävi ilmi, että ajattelemme (nyt) monista asioista hyvin samalla tavalla. Mm jo todetun diabeetikon (T2D) aineenvaihdunta on jo niin häiriytynyt, että kiinostavinta on tietää, miten hoito (ja omasta mielestani sokereita rajoittava VHH-ravitsemus) voisi palauttaa häiriintyneen metabolian paremmin raiteilleen (siis sokerit, veranrasvahäiriöt (dyslipidemiat) ym).
Kun rohkea 2-diabeetikko päättää aloittaa vhh-ravitsemuksen, ulkopuoliset paineet kasvavat. Erikoisesti viralliset diabetes-organisaatiot kauhistuvat. Ja miksi? Huolimatta käypähoito-ohjeista, erilaisista (riskikkäisistä) lääkityksistä, ravitsemusohjeista jne. huolimatta diabetes-tilastot vain huononevat. Tämä koskee muitakin metabolian häiriöihin liittyviä sairauksia vain dementiat ja erilaiset syöpätaudit mainitakseni.
Ollakseen vaikuttava, diettihoidon on muutettava entinen ”sokeripolttoinen” aineenvaihdunta ”rasvapolttoiseksi”, ketogeeniseksi. Ketogeenien tila voidaan todeta monin tavoin. Yli 200 rasva-ainevaihdunnan ”markkeria” mittaava 1H NMR kertoo tämänkin ja varsinkin, jos potilas ”satuilee”, totuus paljastuu. Sama koskee paljon käytettyjä ”kolesteroli”-mittauksia. Paljosta puheesta, pakottamiseta ym huolimatta ”kolesteroli”-kokeiden kyky ennustaa mm sydänkohtauksia on lähes lantinheittoa nykyisellään. Kyllä huonoilla lab. tuloksilla saa statiini-reseptin. Miksi kuitenkin n. 70 %:lla sydänkohtauspotilaalla on valmiiksi matala LDL-”kolesteroli”. ApoB100:n ja ApoAI:n määrittäminen on harvinaista vaikka kertookin paljon enemmän sydänriskistä. 1H NMR suoltaa näitä tietoja ja lisäksi kustannusedullisesti - ja paaljon muuta.

Vielä metabolomiikka ei ole ”suoramyyntituote”. Firma kuitenkin elää tuloillaan, mikä merkinnee oleellista tutkimusten saatavuuden paranemista.
Toisaalla Christer Sundqvist kertoo erittäin mielenkiintoisia tuloksia pienehköstä pilottitutkimuksesta.
Pääkaupunkiseudun Diabetesyhdistys on poikkeuksellisen oikeassa valittuaan ennakkoluulottomasti diabeetikkojaan auttavan tutkivan toimintalinjauksen. Nyt jo tiedetään, että mikään tuntemani terveydenhuollon järjestelmä ei ole saanut toistaiseksi vastaavia tuloksia aikaiseksi. Tulokset ovat paitsi hyvin merkitykselliset myös TILASTOLLISESTI MERKITSEVÄT p-arvolla 0.01 (kun muutama liian ”varovainen” unohdetaa pois) ja merkitsevät vielä koko pupulankin osalta. Perästä kuuluu!
Seuraavaan laajennettuun tutkimukseen PITÄÄ SAADA mukaan 1H NMR-Data JA muutama huippututkija (nimet ovat jo mielessä - siis meitä vähän rohkeampia.)
Tässäkin tapauksessa vähävaraiset tutkijat tekevät työtään ihanteellisuuden innoittamina. Tiedän, mistä rahoitusta EI KANNATA hakea. Toisaalta rahaa on ja varakkailla T2D on nyös yleinen.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Fazer ja Nightingale

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Maalis 2018 12:37

Timo Kuusela kirjoitti:
Selailin taas kerran nimeämään muuttaneen 1H NMR-yrityksen kotisivua (nyt Nightingale.fi, kannatta piipahtaa sivustolla!).
Koin yllätuksen uusimuotoisen toiminnan käynnistymisestä NYT HELSINGISSÄ (aiemmin Kuopiossa ja Oulussa). Järkiveto firmalta!

viewtopic.php?f=34&t=7633&p=48115#p47746

Fazer näyttää lyöttäytyneen yhteen Nightingalen kanssa....

MARIKA LAAKSONEN *)
RAVITSEMUSTIETEEN TOHTORI kirjoitti:

Saadakseen uutta tietoa tulevaisuuden terveysratkaisujen kehitystyöhön Fazer, Nokia ja Nightingale Health pyrkivät yhdessä lisäämään ymmärrystä aivojen terveydestä ja ihmisen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kliininen tutkimus yhdistää ainutlaatuisella tavalla aivojen toimintaa edistävän brainfood-ruokavalion, digitaalisen biometriikan ja verenkuvasta saatavat tiedot.

http://www.businessopas.fi/henkilosto/r ... ce=twitter

Aivojen hyvinvointia tutkitaan myös Kanadassa


....dr. Cunnacen artikkeli koskien aivojen käyttämää glukoosia ja ketoaineita

viewtopic.php?f=34&t=7595#p48101


*)
Auran Aallot kirjoitti:
Pääjuttuja: Aivot ja ravinto

Pääjuttuja ohjelmasarjassa haastateltavana on ravitsemustieteen tohtori Marika Laaksonen Fazerin tutkimustiimistä

http://www.auranaallot.fi/uutiset/paika ... ja-ravinto

Saapa nähdä miten yhteistyö edistyy? Alla Marika Laaksosen ajatuksia terveellisestä ruokavaliosta


Terveelliset ruokavalinnat

Tiivistelmä 9.10.2008 Pääkaupunkiseudun Kilpirauhasyhdistyksen jäsenillassa pidetystä esityksestä

http://kehitys.pard.co/vanhat/kilpirauh ... laaksonen/

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1896
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: 1H NMR / metabolomiikka sokeritautisten avuksi

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 17 Maalis 2018 13:42

SUOMEN KILPIRAUHASLIITTO R.Y näyttää kuuluvan samaan r.y.-luokaan kuin tunnetut diabetes, sydän jne r.y.t.
Toiminnat nauttivat julkista suosiota, ovat hyvin resurssoituja mm korkeiden mainostulojen vuoksi (asialle läheiset ja ymmärtävät tahot mm teollisuuden puolelta).
San Martinon lainausten ”korkeatieteelliset” julistukset ovat jatkuvasti sitä samaa, joilla kansansairauksien julmettu tilastokasvu on saatu aikaan ensin ns rikkaissa maissa nyttemmin myös kehittyvissä maissa.
Tätä jippoa ei huomannut edes Linkola väen vähentämis pohdinnoissaan.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa