Sivu 1/1

Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 18:18
Kirjoittaja sienestäjä
Näitä on nyt kasassa, ja saamiani kommentteja
S-T3-V 3.6 pmol/l alh. 3.5-6.5
S-T4-V 11 pmol/l alarajalla 10-21
S-TSH 1.2 mU/i ok 0.3-4.5
S-TPO-Ab <35 ok <35
S-TrigylAb <40 ok <40
S-B12-Vit 629 pmol/l ok 138-652
S-K 4.6 mmol/l ok <10

S-hsCRP >10 hälyyttävä!! <10
S-Na 142 MMOL/L ok 137-145
P-Hcyst 11 umol/l alle 7! 5-15
ei todettu keliakiaan liityvää riskihaplotyyppiä (tämäköhän se on)
fS-Fe 14.7 umol/l <22 9-34
fS-Gluk 5.2 mmol/l ok 4.2-6
S-D-25 286 oikein hyvä <40
DHEAS 2 hälyyttävä 2-23
fS-A-Vit 2.7 hyvä 1.4-3.7
fS-E-vit 46 millimol/l hyvä 8-48
B-Se 2.3 -"- hyvä 1.1-2.8
T4 ei käänny tarpeeksi T3
Tyroxinia en edes saisi käyttää. Uusi resepti tulollaan, lisämun. uupumus
Laajennus käyttämiini luontaisiin, hs-CRP laskuun myös VHH jatkuu
Kommentteja kiitos

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 19:25
Kirjoittaja Saaristolainen
Lisämunuaisten uupumus: tehtiinkö sinulle sylkitesti? Tulokset? DHEAS viittaa kyllä sinnepäin.
Olisi parempi, jos laittaisit laboratorion viitearvot jokaisen arvon perään. Ja S-Korsolinkin kuuluu olla viitteiden yläpäässä.

Alhainen TSH ja alhainen T4V voivat viitata sentraaliseen eli aivolisäkeperäiseen vajaatoimintaan, etenkin jos sinulla ei ole autoimmuunitulehdusta. Siinä takaisinkytkentä ei toimi, eli aivolisäke ei lisää TSH:n tuotantoa, vaikka T4V on matala. - Kaikilla autoimmuunitulehdusta sairastavilla eivät vasta-aineet kohoa.

Keliakian riskihaplotyypit löytyvät HLA-Keli-tutkimuksella. Ole tyytyväinen, ettei sinulla ole niitä.

Tulehdusmarkkerit ovat koholla. Jossain elimistössäsi on tulehdus.

fS-Fe on matalahko. Ei sitten otettu TrFeSat:ia eikä ferritiiniä?

Tosi on, et saa käyttää vielä mitään kilpirauhashormoneja, vaikka Orion onkin poistanut tämän tiedon Thyroxinin pakkausselosteesta, ilmeisesti oppiriidan seurauksena. Mutta tieto lienee edelleen ulkomaisten levotyroksiinivalmisteiden pakkausselosteissa ::loel:: Siis jos nyt alkaisit käyttää kilpirauhashormoneja, niin saisit rankat liikatoiminnan oireet vaikka olet vajaatoiminnalla, koska lisämunuaisesi ja rautatasosi eivät ole kunnossa.

Tässä vaatimaton mielipiteeni. En ole lääkäri, joten kuuntele lääkärisi mielipidettä.

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 19:56
Kirjoittaja sienestäjä
Cortisol 5.0 7-9.5 (morning)
cortisol 2.6 1.2- 3.0 (noon)
cortisol 2.0 H 0.6--1.9 (evening) kuulemma lähellä normaalia tämä
cortisol 1.0 04.4-1.0 (night)

Olihan se siellä!

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 20:14
Kirjoittaja Saaristolainen
Kortisolituloksissa yksiköt näyttävät erilaisilta kuin MDD:n /Genova Diagnosticsin, joka on yleisin toimittaja.

Mutta ymmärtääkseni aamuarvon pitäisi olla ns. tapissa. Siitä eteenpäin mennään viitealueen läpi alas, kunnes yöarvo on viitteen alalaidassa. Näin siis MDD:n tulkinta.

En tunne tätä ASI-profiilia.

Onko sinulla nukahtamisvaikeuksia ja aamu-unisuutta?

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 20:28
Kirjoittaja Saaristolainen
Entä lääkitys? Etkö ole aiemmin käyttänyt kilpirauhaslääkkeitä?

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 20:38
Kirjoittaja sienestäjä
Käyrästön alapuolikasta kaikki. Hassua, nukahdan hyvin ja hyvän yön jälkeen herään yleensä helposti. Tyroxin jo 5 v. annos 0.1 ja keväästä lio 10+10

Noh, Helsinki odottaa, eiköhän siellä saa nopeastikin selvyyden

Re: Läjäpäin arvoja

Lähetetty: 04 Loka 2014 20:54
Kirjoittaja Saaristolainen
Ja olit tällä lääkityksellä kun kokeet otettiin?

Hoidettujen TSH:n pitäisi olla enintään 1, sanoo Midgley et al:in tutkimus viime kesältä. Ja T4V ja T3V pitäisi olla omien viitealueidensa yläkolmanneksessa hoidetuilla...

Hyvä että olet menossa lääkärille.