Sivu 1/1

P Hcyst koholla

Lähetetty: 23 Loka 2013 11:00
Kirjoittaja lääkkeetön
Kuinka voisin korjata P Hcyst arvoa, joka oli 16. Kuinka paha tilanne on? S hsCRP oli 1,4. Olen d2 diabeetikko-nainen, joka on tähän asti pystynyt hoitamaan tautiaan vhh-ruokavaliolla ja liikunnalla (elokuun lopulla pitkäsokeri oli 5,5%). En ole ylipainoinen eikä minulla ole verenpainetta, ikä 50v. Olisin kiitollinen vastauksesta!

Re: P Hcyst koholla

Lähetetty: 23 Loka 2013 12:10
Kirjoittaja Timo Kuusela
Esittämäsi kysymys ylittää pätevyyteni.
Vuosien kuluessa olen keskittynyt (sokeri)hiilihydraattien aineenvaihduntaan ja erikoisesti niiden häiriöihin päätetapahtumineen kuten tyypin 2 sokeritauti, verisuonisairaudet jne.
Viimeistä teknologiaa hyödyntävissä tutkimuksissa on ajoittain tuotu esille haarautuneisiin aminohappoihin liittyviä epäilyjä aineenvaihduntasairauksien yhteydessä.
Paljon on vielä ratkaisemattomia aineenvaihduntaan liittyviä kysymyksiä. Painotan tasapainoista ravitsemusta, jossa otetaan huomioon mm kehon kyvyttömyyttä selvitä liian suuresta hiilihydraattikuormasta. Keho pystyy itsenäisesti säätelemään monia häiriöitä, kun perushäiriö on korjattu. Aikaa tähän tietenkin kuluu, kun häiriökin on syntynyt vuosikymmenien kuluessa.
No, maailmassa joku aina tietää muita enemmän, kysymästä asiastakin, monet ovat tietävinään. Toivottavasti löydät sen tietäjän.

Re: P Hcyst koholla

Lähetetty: 23 Loka 2013 12:50
Kirjoittaja lääkkeetön
Kiitos tiedoista!

Re: P Hcyst koholla

Lähetetty: 23 Loka 2013 13:28
Kirjoittaja Matti Tolonen
Kyseessä on kohonnut plasman homokysteiinin pitoisuus, jota pidetään sydän- ja verisuonitautien riskitekijänä. Suomalaisilla (ainakin miehillä) pitoisuudet ovat Euroopan korkeimpia osittain ruokavaliosta, osittain perinnöllisistä syistä johtuen. Homokysteiinin alentaminen on helppoa ravintolisillä. Nämä samat ravintolisät suojaavat myös muilta diabetekseen liittyviltä haitallisilta muutoksilta elimistössä. Hämmästelen, ettei tri Timo ole lukenut katsaustani
Homokysteiini