Koronavirus ja vanhukset

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Tomppa
Viestit: 378
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Tomppa » 02 Huhti 2020 23:57

Kun ei tuonne Uutisvuto -palstalle pääse kommentoimaan, niin tehdään tänne sama vastaava ketju.

Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja San Martino » 01 Huhti 2020 22:58

https://youtu.be/mrbbZ3tk3SA


Videolla MetS-yhdistyksen puh.joht. Lars Bern vaatii,että koronavirukseen kuolleiden vanhusten kuolinsyyt tutkitaan. Hän epäilee syyksi statiinilääkitystä,sillä monet kärsivät MetS-sairauksista. Nimittäin statiinit alentavat kolesterolia ja samalla myös vastustuskykyä.
Dosentti Ralf Sundberg on samaa mieltä...
Lue miten meitä huiputetaan....
http://mikaelhyytiainen.puheenvuoro.uus ... iden-syyta
Ylös


Niin, olisi äärimmäisen mielenkiintoista tietää koronaan todistetusti kuolleiden LDL-kolesteroliarvo, hsCRP, D-vitamiini-, B12-vitamiini-, magnesium-, folaatti- ja ubikinonistatus noin ensialkuunsa.

Ja todellakin, kuinka kauan heitä oli myrkytetty statiinilla, "sv-sairauksien ehkäisyn" nimissä. Eikä tietysti BMI- eli "lihavuus-indeksikään" ole ihan mielenkiinnoton.

Noita arvoja sitten voisi verrata samanikäisiin ei korona-kuolleisiin.

Luuletteko että tällaiseen tutkimukseen voisi saada rahoitusta esim. yhteiskunnalta? Entä olisiko tällainen tutkimus "eettinen"?

Saattaisi toki samalla paljastua virallisen terveydenhuollon mädännäisyys ja korruptio. Eli siis ei ole eettisesti kestävä tutkimus.


Hesari muuten parhaillaan hehkuttaa: "Koronavirukseen on kuollut maailmanlaajuisesti yli 50 000 ihmistä" (koko epidemian aikana).
Sivusto nimeltään https://www.worldometers.info/fi/ toteaa, että: "Kuolleita tänään 159 476" (siis kaikki maailmassa kuolleet yhden päivän aikana).

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Tilastokikkailua.....

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Huhti 2020 10:31

Vastavalkea kirjoitti:


Vuosisadan faktafiasko: tutkijat haastavat koronaviruksen torjuntatoimet

Kuolemantapausten määrä (nykyisen tilastoinnin mukaan siis 0,55 % Saksassa) on suuren mediahuomion kohteena, kirjoittaa Bhakdi, ja monet pelkäävät sen nousevan samoihin lukemiin kuin Italiassa (10 %) ja Espanjassa (7 %), jos toimiin ei ryhdytä ajoissa.

Samaan aikaan tehdään maailmanlaajuisesti se erehdys, että raportoidaan kuolema koronan aiheuttamaksi, mikäli koronavirus löytyy kuoleman hetkellä – huomioimatta lainkaan muita vaikuttavia tekijöitä. Tämä loukkaa tartuntatautiopin perusperiaatteita: vain silloin kun on varmaa, että jollain tekijällä on ollut merkittävä vaikutus sairauteen tai kuolemaan, voidaan diagnoosi tehdä. Saksan lääketieteellisten yhdistysten liitto The Association of the Scientific Societies of Germany nimenomaan ohjeistaa: “Kuolinsyyn lisäksi tulee kirjata kausaalinen ketju [ts. syy–seuraussuhteet], alla vaikuttava sairaus nimettynä kuolintodistuksen kolmannessa kohdassa. Ajoittain nelikohtainen syy–seuraussuhdeketju on myös kirjattava.”

Toistaiseksi ei kuitenkaan ole saatavilla mitään virallista tietoa, että lääketieteellisiä kirjauksia olisi käyty läpi kriittisesti sen selvittämiseksi, kuinka moni tosiasiassa kuoli vain viruksen aiheuttamaan sairauteen.


https://vastavalkea.fi/2020/04/01/vuosi ... ntatoimet/

Onko suomalaistenkin tilastotieteilijöiden pallo hukassa?

Tilaston mukaan vuonna 2019 kokonaiskuolleisuus Italiassa oli noin 650 000 henkilöä/vuosi...tarkoittaa 1800 henk/pvä. Nyt menehtyneitä suuremmillaan on 1000 henk/ pvä

La Stampa kirjoitti:

Nel 2019 è stato registrato il livello più basso di "ricambio naturale" degli ultimi 102 anni. A fronte di 435mila nati vivi, sono stati registrati 647mila decessi


https://www.lastampa.it/economia/2020/0 ... 1.38455097

Kumma juttu tri Tolosen sivulla...

Matti Tolonen kirjoitti:


Kunnan terveystarkastaja on kieltänyt terveyskauppoja jakamasta Suomen Terveysjärjestön Facebook-sivuilla ja Terveystuotetukut ry:n ylläpitämällä Ravintolisätiedotus.fi -sivustolla olevia koronavirusaiheisia tutkimuksia, jossa kerrotaan mm. C- ja D-vitamiinin vaikutuksista koronaviruksen aiheuttamien tautien ehkäisyyn.

Lisäksi Suomen Terveysjärjestön päivityksessä ohjataan allekirjoittamaan vetoomus C-vitamiinin käyttöönotosta koronaviruspotilaille.

Kunnan terveystarkastajan mukaan linjaus perustuu Ruokaviraston ohjeisiin. Olen tiedustelut Suomen terveyskauppiaiden liitolta, onko kielloista mustaa valkoisella.

viewtopic.php?f=43&t=8745#p50972

Tomppa
Viestit: 378
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Tomppa » 03 Huhti 2020 21:01

Jatketaan nyt tähän ketjuun tuota koronaa.

Paniikissaan amerikan THL on näin tieteellinen työssään:
The U.S. Food and Drug Administration allows the use of two antimalarial drugs to treat people hospitalized with the illness, despite only anecdotal evidence that either is effective against it, after President Donald Trump touts them as potential treatments.

https://science.sciencemag.org/content/368/6486/10

Eihän tuohon enää mitenkään mahdu kyytiin C-vitamiini. Vähän kuin putinokratiassa, hallinnon pitää taputtaa käsiään debiilille pomolle.

Ja samaan aikaan toisaalla:
Congress approves a $2.2 trillion stimulus package that includes $945 million for the U.S. National Institutes of Health to combat the pandemic.

Fyrkasta ei siis ole kiinni.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3400
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 03 Huhti 2020 23:45

Facebookista:


Terveystuotekauppiaiden Liitto
12 tuntia·
Viranomainen kieltänyt koronavirukseen liittyvien C- ja D- vitamiinitutkimuksien jakamisen yrityksien some-kanavissa

Kunnan elintarvikevalvonta on kieltänyt mm. seuraavien vitamiinitutkimuksien jakamisen yrityksien sosiaalisen median kanavissa:

-ScienceDirect-tietokannassa julkaistu tutkimus, jossa on selvitetty C-vitamiinin vaikutusta COVID-19 infektiosta kärsivien potilaiden hoidossa Kiinassa
(Can early and high intravenous dose of vitamin C prevent and treat coronavirus disease 2019 (COVID-19)?
https://doi.org/10.1016/j.medidd.2020.100028 )

-D-vitamiinitutkimukset, jotka ovat liittyneet mm. Pohjois-Italian väestön alhaisiin D-vitamiinipitoisuuksiin ja D-vitamiinin vaikutukseen torjua infektioita.

Kunnan elintarvikevalvonta on kieltänyt yrityksiä jakamasta tohtori Matti Tolosen D- ja C-vitamiinitutkimuksiin liittyvän ”Korona ja D-vitamiinivaje”-kirjoituksen. http://www.tritolonen.fi/uutiset/3328-koronavirus-ja-d-vitamiinivaje

Viranomaisvalvonnassa asiaa on perusteltu Ruokaviraston ohjeistuksella.

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto on opastanut yrityksiä poistamaan ko. tutkimukset ja tiedekirjoitukset yrityksien sosiaalisen median kanavista, vaikkakin pyytänyt Ruokavirastolta perusteluja näiden tutkimustietojen poistamisvaatimuksesta.

Ruokaviraston ohjeistus on herättänyt hämmennystä terveystuotealan toimijoissa. Nyt tehdyt viranomaispäätökset tutkimustiedon jakamisen kieltämisestä saatavat jatkossa johtaa ongelmallisiin tilanteisiin. Varsinkin jos kiellot ja rajoitukset johtavat julkisuuteen pääsevän tutkimustiedon yksipuolistumiseen tai muutoin kaventavat yrityksien vapaata tiedonvälitystä.

Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5298
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 04 Huhti 2020 12:01

Ruokavirasto vetoaa elintarvikelakiin ja kieltää yrityksiltä koronavirukseen liittyvien vitamiinitutkimuksien jakamisen sekä kuluttajille, että myös ammattilaisille

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto sai viikolla useita yhteydenottoja terveystuotealan toimijoilta, kun ilmeni, että kuntien elintarvikevalvojat olivat kieltäneet yrityksiä jakamasta koronavirukseen liittyviä C- ja D-vitamiinitutkimuksia sosiaalisessa mediassa tai internetsivuillaan. Ruokaviraston ohjeistus on herättänyt hämmennystä terveystuotealan toimijoissa. Toimijat kokevat, että viranomaiskielto rajoittaa heidän tiedonvälitystään. Ruokavirasto perustelee kieltoa vedoten elintarvikelakiin ja terveysväiteasetukseen.

Kuluttajien lisäksi Ruokaviraston tulkinta kieltää yrityksiltä koronaan liittyvien vitamiinitutkimuksien antamisen myös ammattilaisille. Kielto ammattilaisille annettavasta tiedosta kattaa sekä terveydenhuollon ammattilaiset, että vähittäiskaupan eli muuan muassa apteekit, terveyskaupat ja päivittäistavarakaupat.

Perusteluissaan viranomainen toteaa, että ”Ruokavirasto katsoo, että lääkkeellisiä väitteitä sisältävät viittaukset tieteellisiin tutkimuksiin tai muuhun tietoon sekä lääkkeellisten käyttötarkoituksien esiintuominen esim. linkkinä muihin internetsivustoihin tai videoiden, kuvien, kuluttajakommenttien, tms. kautta, on elintarvikelain 9 §:n vastaista. Niiden kautta kuluttajan annetaan ymmärtää, että yrityksen markkinoimilla elintarvikkeilla tai niiden sisältämillä ainesosilla on sairauksien ennaltaehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen vaikuttavia ominaisuuksia. Vaikka tutkimustuloksia julkaistaisiin erillään varsinaisista tuotteiden markkinointiaineistoista, ovat ne silti säädösten vastaisia, jos kuluttaja pystyy yhdistämään väitetyn ominaisuuden markkinoitaviin tuotteisiin. Myöskään ammattilaisille suunnattujen tuote- tai tutkimustietojen kautta ei saa antaa tietoa, että elintarvikkeena markkinoilla olevalla tuotteella tai sen sisältämillä ainesosilla on lääkkeellisiä vaikutuksia.” [Sitaatti on suora kopio Ruokavirastolta 3.4.2020 saadusta vastauksesta].

Elintarvikelain 9§:ssä säädellään elintarvikkeesta annettavia tietoja koskevia yleisiä vaatimuksia ja siinä muun muassa todetaan, että ”elintarvikkeella ei saa esittää olevan ihmisen sairauksien ennalta ehkäisemiseen, hoitamiseen tai parantamiseen liittyviä ominaisuuksia eikä viitata sellaisiin tietoihin, ellei muualla lainsäädännössä toisin säädetä.”

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto pitää Ruokaviraston tulkintaa kieltää yrityksiltä vitamiinitutkimuksien jakamisen monelta osin ongelmallisena. Ruokavirastolla ja toimijoilla on erilainen käsitys yrityksien viestinnästä. Ruokavirasto tulkitsee, että yrityksen jakama tutkimuksiin liittyvä informaatio on markkinointia. Terveystuotealan toimijat, kuten muutkin toimijat eri toimialoilla, tekevät kuitenkin markkinoinnin lisäksi myös muunlaista viestintää.

Ei-kaupallista viestintää on monenlainen yrityksien tekemä informatiivinen viestintä. Ei-kaupallinen viestintä voi olla esimerkiksi toimialaa koskeva yleinen viestintä, kuten trendikatsaukset, myynnin kehitys, käyttäjätutkimukset, lehtien artikkelit ja tiedotusvälineiden uutiset sekä toimialaan liittyvä muut tieto esimerkiksi luomu-, luonnontuote- ja biotalouteen liittyvä informaatio. Myös monet yhteiskunnalliset ja kansainväliset asiat liittyvät toimialaan.

Tieteellisien julkaisuiden viestintä ja tiedotus ovat yksi iso alue, jota yritykset tekevät osana toimialan asioiden viestimiseksi yhteiskuntaan päin.

Jos vitamiinitutkimuksien jakaminen perustellusti voidaan kieltää yrityksiltä kuluttajille ja ammattilaisille, niin on syytä harkita lainsäädännön muuttamista joiltain osin.

Tätä ennen on kuitenkin syytä käydä läpi muut demokraattiset keinot, kuten viranomaisneuvottelut, ohjeistuksen täsmentäminen sekä mahdollisesti lainsäädäntömuutosta kevyemmät tavat kuten esimerkiksi kantelu- tai tuomioistuinkäsittely.

Terveystuotealan toimijoiden ja laajemmin koko elintarvikealan toimijoiden sananvaputta ja tiedon välitystä ei ole syytä kaventaa, vaan päinvastoin terveyteen liittyvien kriisien aikana monipuolinen terveyteen liittyvä informaatio tulee olla sallittua vapaassa yhteiskunnassa.

Osallistu keskusteluun Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton Facebook-sivuilla.

Mika Rönkkö, toiminnanjohtaja
Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto

Alleviivaukset ovat minun (Matin) tekemiäni, jotta kävisi selväksi keitä Ruokaviraston kielto koskee ja keitä se ei koske. Muistutan mieliin, että Suomessa valitsee vielä sananvapaus.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja San Martino » 05 Huhti 2020 11:36

Sanin luuppi kirjoitti:

Syitä italialaisten suurempaan kuolleisuuteen löytynee useimpia

viewtopic.php?f=81&t=6693&p=50987#p50987

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja San Martino » 10 Huhti 2020 22:34

Vastavalkea kirjoitti:


THL: kuolema luokitellaan COVID-kuolemaksi riippumatta varsinaisesta kuolinsyystä

THL:n vastaus herättää kysymyksiä. Kuinka moni uutisten mukaan ”koronaan kuolleista” onkin tosiasiassa kuollut johonkin muuhun (varsinainen kuolinsyy)? Kuinka paljon tällä luokittelumettelyllä liioitellaan todellisia koronaviruksen aiheuttamia kuolemia? Miten suuren tilastollisen vääristymän toimintatapa aiheuttaa? Käyttääkö media suoraan tätä luokittelua raportoidessaan koronakuolemista? Luokittelu näyttäisi poikkeavan yleisestä, Valviran kuvailemasta käytännöstä.

https://vastavalkea.fi/2020/04/10/thl-k ... linsyysta/

Mistä on kysymys.....halutaanko lisätä paniikkia?SAMA KYSYMYS on pohdituttanut Yhdysvalloissa, jossa paljastui vastaava käytäntö. Valkoisen talon koronavirustyöryhmään kuuluvan Anthony Faucin avustaja, tohtori Deborah Birx kertoi tiedotustilaisuudessa 7.4. hallituksen laskevan koronakuolemiin [kuolinsyystä riippumatta] kaikki kuolleet, joilla oli todettu koronavirus.

Onko kysymyksessä jonkun kansainvälisen tahon vedätys? Ovatko testit luotettavia?

Tomppa
Viestit: 378
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Tomppa » 10 Huhti 2020 22:55

Onko kysymyksessä jonkun kansainvälisen tahon vedätys? Ovatko testit luotettavia?

Noh, rokotetta odotellessa... Rokotebusinekselle luodaan kauhulla kysyntää. Ja sitten saamme
markkinoille ehkä useita kilpailevia, mutta lähestulkoon perustestaamattomia prototyyppejä, jotka
testataan suoraan miljoonilla halullisilla. Valtiot ostavat rokotteita luultavasti yhtä hyvällä ammattitaidolla
kuin nyt nähdyt maskikaupat. Onhan kiire, eikö niin?

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Hengityskone...hm

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Huhti 2020 14:18Covid-19 had us all fooled, but now we might have finally found its secret.


https://bluntforcetruth.com/news/covid- ... ts-secret/

Hengityskone saattaa olla huono ratkaisu COVID-ongelmaan,jos on uskominen ylläolevan linkin tietoihin.

Mutta vanha kunnon malarialääke auttaa?Mikrobiologin viesti

Hengityskoneet eivät ole ainoa väärä ratkaisu, vaan korkean paineen intubointi voi itse asiassa saada aikaan enemmän vahinkoa kuin ilman sitä, puhumattakaan komplikaatioista, jotka aiheutuvat henkitorven naarmuuntumisesta ja intubaation aikaisista haavoista, joita se aiheuttaa…

Kaikki tuo hassun pihalla oleva ja täysin haitallinen kritiikki, jota media on suoltanut klorokiinin niskoille (puhtaasti poliittisista syistä) kelvollisena hoitona, kaatuu nyt Fake Newsin niskaan. Media aktiivisesti on mukana poliittisessa presidenttipelissä.

http://eksopolitiikka.fi/tiede/mikrobio ... 48XmqrIrQY

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja San Martino » 17 Huhti 2020 13:26

Expressen kirjoitti:


Dödligheten i Danmark är lägre än på fem år.

Spridningen av coronaviruset har inte lett till någon ökning av antalet döda i landet – inte ens i riskgruppen över 65 år.

https://www.expressen.se/kvallsposten/l ... urce=email

Expressen kertoo,että kuolleisuus Tanskassa, koronaviruksesta huolimatta, on normaalia jopa 65-vuotiailla eli ns.riskiryhmillä...

Kannattaakin kysyä,onko näin myös muissa maissa vai ovatko tilastotieteilijät vain nukahtaneet?

Tomppa
Viestit: 378
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Koronavirus ja vanhukset

ViestiKirjoittaja Tomppa » 17 Huhti 2020 22:56

Aseem Malhotran eilinen kirjoitus European Scientist lehdessä:
Covid 19 and the elephant in the room

https://www.europeanscientist.com/en/article-of-the-week/covid-19-and-the-elephant-in-the-room/
Lihavuus, diabetes ja metabolinen syndrooma heikentävät koronasta selviytymisen todennäköisyyttä.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa

cron