Sivu 1/1

Adventtipaasto

Lähetetty: 27 Marras 2016 19:09
Kirjoittaja Tomppa
http://www.hs.fi/kotimaa/a1480048775211
Adventtipaasto alkaa nyt – lipeäkala joulupöydässä muistuttaa vanhasta perinteestä


Mahtaakohan tämä wanhan kansan perinne olla vaarallinen? Onko siitä olemassa pitkäaikaistutkimuksia? Fogeli, THL, Laatikainen hei, ampukaa nyt alas tällaiset haihattelut.

Re: Adventtipaasto

Lähetetty: 27 Marras 2016 20:27
Kirjoittaja Kalakukko
Ei lipeäkalassa voi mitään pahaa olla! Käyttäähän koko Suomen metsäteollisuus (kemiallinen, ei Hakkaraisen saha) lipeää.

Ja lokinpska on todettu terveelliseksi jo 1800-luvulla, kun guanoa laivattiin Eurooppaan Etelä-Amerikasta. Tärkeintä on livekalan syönnissä, että ei lisää tappavaa suolaa ja valkokastike on tehty rasvattomaan maitoon/maidokkeeseen. Pippuri ienee kielletty jo aiemmissa ohjeissa, koska antaa (sivu)makua.
Tuoksu on henkilökohtainen nautinto ja voisipa jopa ajatella sen kuuluvan väestöpohjaan kuten lastentarhoihin ja kouluihin ja erityisesti vanhainkoteihin, joissa muutenkin ollaan tuoksuihin innostuttu.