Paras ruokavalio

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3431
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Paras ruokavalio

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 16 Loka 2016 6:09

Jimmy Doherty teki yhdessä tri Aseem Malhotran kanssa kaksiosaisen sarjan eri maiden ruokavalioista. Se näkyy vielä Areenalla. Osa 1:
http://areena.yle.fi/1-2501481

En ollut nähnyt nyt uusittua sarjaa aiemmin. Itse asiassa missasin ensimmäisen osan. Siinä ilmeisesti matkustetaan ympäri maailmaa ihmettelemässä huonoimpia ruokavalioita. Kakkososassa listattiin 20 parasta.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paras ruokavalio

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Loka 2016 14:05

THL on nyt määritellyt oikean ateriarytmin

YLE kirjoitti:
Asiantuntija kertoo, että ruokarytmin tulisi olla kaikilla lähes sama, sillä ihminen tarvitsee ravintoa 3–4 tunnin välein pystyäkseen toimimaan.

Liittyykö ruuansulatukseen tai ruuan tarpeeseen yksilöllisiä eroja, ja voiko jollekin olla paras vaihtoehto syödä vain esimerkiksi iltaisin?

THL:n erityisasiantuntija Heli Kuusipalo ei innostu väittämästä. Hän sanoo, että säännöllinen ateriarytmi on terveellisen syömisen perusta, eikä terveillä ihmisillä ole yksilöllisiä eroja ravintoaineiden imeytymisessä juurikaan.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=36&t=70704

Kaikki vaan noudattamaan tätä ateriarytmiä..tai sitten ei?

Lisää aiheesta ateriarytmi

Historioitsija Abigail Carroll huomauttaa, että kolmen aterian rytmi ulottuu ainakin keskiaikaiseen Eurooppaan. Kun eurooppalaiset uudisasukaat muuttivat Amerikkaan, he toivat sinnekin ruokailutottumuksensa.
Kyse on agraarisen maailman rytmistä, jolla ei ole mitään tekemistä nykymaailman kanssa.
Samaan aikaan uudisasukkaat kuitenkin havaitsivat, että alkuperäisasukkailla ei ollut varsinaista ateriarytmiä. Heillä syöminen myös vaihteli vuodenaikojen mukaan. Joskus, kun ruoka oli niukasti, he paastosivat.

viewtopic.php?f=81&t=6692#p45247

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

THLn Heli taas vauhdissa...

ViestiKirjoittaja San Martino » 30 Loka 2016 20:58

Taas ristiriitaista tietoa THLn Heliltä....pitäisikö kasvisten syöntiä lisätä?
HS kirjoitti:
Suomalaiset syövät poikkeuksellisen paljon vihanneksia ja hedelmiä – olemme silti Euroopan lihavimpien kansojen joukossa

SYÖKÖ Suomi tosiaan enemmän vihanneksia kuin Etelä-Eurooppa? Välimeren maiden ruokavaliotahan pidetään erityisen terveellisenä muun muassa siksi, että kasviksia syödään paljon.

”Ruuan käyttöä mitataan eri tavoin eri tutkimuksissa”, selittää erikoistutkija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta (THL).

Muutosta voi selittää myös tottumusten nopea muutos. THL totesi vuosi sitten, että jo joka viides syö suositellun määrän vihanneksia ja kasviksia.

”Jos kaupan tiedot kasvisten myynnin lisääntymisestä pitävät paikkansa, kasvun pitäisi näkyä myös kulutustilastoissa”, Kuusipalo huomauttaa.

http://www.hs.fi/kotimaa/a1477800757355

Lisää Heliä....

viewtopic.php?f=22&t=6930&p=45549&hilit=heli+kuusipalp#p45549

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Proffan arvio....

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Loka 2016 17:52

Hesari kirjoitti:
Suomalaiset syövät poikkeuksellisen paljon vihanneksia ja hedelmiä – olemme silti Euroopan lihavimpien kansojen joukossaEdelliseen sopiikin jatkoksi Hesarin vege-artikkeli

Hesari kirjoitti:
KASVISRUOKA on tänä vuonna noussut esille voimakkaammin kuin koskaan. Ensin kauppoihin tuli nyhtökaura, sitten härkäpapuvalmiste Härkis. Vegaanista ”lihapiirakkaa” Vihistä seurasi Saarioisten klassinen ”roiskeläppäpizza”, joka ilmestyi kauppoihin vegaanisena.

Kasvissyönti ei ole enää pienen porukan hommaa.

RUOKATRENDEJÄHÄN tulee ja menee. Kuka enää ostaa kaupasta vähähiilihydraattisia leipiä, joita lanseerattiin kovalla kohulla kauppoihin vuosikymmenen alussa? Ei kukaan. Karppauksen kulta-aika päättyi muutama vuosi sitten.

Käykö kasvissyönnille samoin? Helsingin yliopiston ruokakulttuurin professori Johanna Mäkelän mukaan vielä on liian aikaista sanoa varmasti. Villitysten jälkeen tapahtuu aina vastaliikettä, mutta silti jo nyt Mäkelän mielestä on havaittavissa merkkejä pysyvämmästä muutoksesta.

Esimerkiksi karppauksessa perustelut keskittyivät yksilön itsensä hyvinvointiin. Kasvisruokaa perustellaan terveellisyyden lisäksi myös kahdella muulla asialla: ekologisella kestävyydellä ja tuotantoeläimiin liittyvillä eettisillä kysymyksillä.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1477882605736

Lihan lisäksi myös maitotuotteiden käyttö kannattaa lopettaa....sanovat jotkut?

viewtopic.php?f=22&t=3803&hilit=maito+vasikat

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paras ruokavalio

ViestiKirjoittaja San Martino » 14 Marras 2016 19:57

HS kirjoitti:
RUNSAASTI proteiinia sisältävä ruokavalio voi tutkimusten mukaan edistää painon pudotusta. Brittiläisen Imperial College London -yliopiston tutkijat ovat nyt selvittäneet, miksi näin on. He uskovat, että löydökset voivat auttaa kehittämään uusia lääkkeitä lihavuuden ennaltaehkäisyyn ja hoitoon.

http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1479098364760

Tarvitaanko lääkkeitä,jos jo pelkkä proteiini edistää painon pudotusta...r they mad or what?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 20 vierailijaa

cron