Oikeaa ruokaa diabeetikoille

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5002
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Oikeaa ruokaa diabeetikoille

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 11 Elo 2016 12:40

Elokuun TerveysHymyssä diabeetikon ruokavaliosta otsikolla Oikeaa ruokaa diabeetikoille. Lehden levikki on 54 000 ja lukijamäärä 176 000.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Proteiinilla remissioon....

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Loka 2016 7:13

Uusi sokkotutkimus
BMJ kirjoitti:Conclusions

This is the first dietary intervention feeding study, to the best of our knowledge, to report 100% remission of pre-diabetes with a HP diet and significant improvement in metabolic parameters and anti-inflammatory effects compared with a HC diet at 6 months.

http://drc.bmj.com/content/4/1/e000258?cpetoc

Kuuden kuukauden pieni syottötutkimus prediabeetikoilla antoi hyvän tuloksen. Proteiinidieetti (30% proteiinia, 30% rasvaa, 40% hiilareita) vs. hiilaridieetti (15% proteiinia, 30% rasvaa, 55% hiilareita) auttoi kaikkia 12 potilasta saamaan tautinsa remissioon....
Valitettavasti on tarjolla vain abstrakti. Olisi hauska tietää täsmällisesti, millaista ruokaa koehenkilöt söivät?

Kasari
Viestit: 73
Liittynyt: 17 Huhti 2009 20:05
Paikkakunta: Vakka-Suomi

Re: Oikeaa ruokaa diabeetikoille

ViestiKirjoittaja Kasari » 27 Loka 2016 8:36

Oikeasta sivusta voit klikata Full Textin
As the participants were obese and might be at risk for diabetes mellitus and coronary heart disease, it was prudent to ensure the participants follow a healthy diet that could minimize their health risks. For example, dietary fat sources focused on monounsaturated and polyunsaturated fats, that is, plant oils, semiliquid margarine, nuts;31–33 dietary CHO sources emphasized whole grains, fruits, vegetables and legumes; and dietary protein sources included lean meats, fish, chicken, eggs and non-fat dairy foods, that is, fat-free milk and low-fat cheese. The dietary principles are consistent with the guidelines of the Institute of Medicine32 and American Diabetes Association.34
Kasari

Avatar
San Martino
Viestit: 5383
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Re: Oikeaa ruokaa diabeetikoille

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Loka 2016 8:58

Kiitos Kasari! Enpä huomannut tuota....

Ja selviää sieltä muutakin.....


Study participants either followed a HP or HC diet for 6 months, based on initial randomization using a randomization table. Calorie maintenance needs were determined on an individual basis using the RMR. After maintenance, caloric needs were established for each individual; 500 kcals/day were subtracted from the determined caloric needs to promote a 1–2 lbs weekly weight loss. On average, an 1800 kcal/day diet for a 100 kg individual was used to achieve adequate weight loss.
A one-time calorie reduction of 200 kcal was made if a subject reached a plateau and did not lose weight for two consecutive weeks during the 6 months. No subject was on <1200 kcal/day.

http://drc.bmj.com/content/4/1/e000258.full

Vanha vt-viisaus...laihtumalla arvot paranee


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron