New Scientist liikahti

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Tomppa
Viestit: 372
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

New Scientist liikahti

ViestiKirjoittaja Tomppa » 10 Kesä 2016 20:49

NewScientist on mielestäni jollain tasolla "laatulehti". Luen sen nettiversiota puolisatunnaisesti. Siellä on kiinnostavia juttuja kosmologian ja modernin fysiikan aloilta. Asiantuntevia, ja ajankohtaisia, mutta sopivan populäärejä, jotta niitä viitsii lukea.

Nyt sitten pistivät lusikan keittoon eli Englannissa käynnissä olevaan "rasvasotaan":
https://www.newscientist.com/article/mg ... lthy&cmpid

Sinänsä kiintoisa juttu, koska lehden linja on olla "viileän tieteellinen". Ellen väärin muista,juuri he dissasivat jokin aika sitten vitamiineja ja ravintolisiä, tyyliin "ei näyttöä". Tarina herätti minussa myötähäpeää ja oli lähinnä Iltasanomien tasoa. Harvoin edes näistä aiheista New Scientistissä kirjoittavat.

Mutta nyt; pitääkö heidänkin alkaa hiljalleen osallistumaan laivan, tai ainakin palttoon kääntämiseen? Tätä on nyt ilmassa. Uutahan asiassa ei ole, kuten näillä palstoilla tiedetään. Mutta jos liian moni kääntää päätään, täytyy itsekin alkaa vilkuilla sivuilleen, ettei jäisi mustapekka nolosti käteen.

Asiasta toiseen: muistanko väärin vai "palkitsiko" Skepsis ry joku aika sitten jollain puupää-palkinnolla kolesteroliteorian vastustajat, koska "diet-hart" ja muut kole-teoriat "on jo kauan sitten tieteelisesti ja vedenpitävästi todistettu paikkansapitäviksi" tai jotain sinnepäin. Kyllä tiede on vaikea urheilulaji.

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 14 vierailijaa