Paasto ja ketodieetti

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Helmi 2015 11:03

Mielenkiintoinen radio-ohjelma, joka kertoo osittain virallisen tiedon vastaista totuutta....
YLE kirjoitti:Paasto on Terveysopisto Saluksen rehtorin Jouko Pursiaisen mukaan elimistön kunnosta huolehtimista. Keski-Euroopassa paastoa käytetäänkin terapeuttisena menetelmänä, Pursiainen kertoo.

YLE Radio

Et-lehdessä on samaa aihepiiriä sivuava artikkeli..
Et-lehti kirjoitti:Paasto - hyötyä vai haittaa?

Moni sanoo paaston virkistävän ja lisäävän itsehallintaa, mutta onko paastosta todella hyötyä vai kenties haittaa? Vastaajina Suomen Akatemian yksikön johtaja, elintarviketieteiden tohtori Mikael Fogelholm ja luontaisalalla toimivan Suomen Terveysopiston rehtori, ravitsemuskouluttaja Jouko Pursiainen. Lue ohjeet oikeaan paastoon.

Mikael Fogelholm: Muutaman päivän paastossa menetetään eniten nestettä, jonkin verran lihaksia ja vähiten rasvaa. Hiilihydraattien poisjäämisellä on suurin vaikutus. Aivot tarvitsevat energiaa, joten keho alkaa pilkkoa lihaksien proteiinista sokeria.
Kolmen-neljän paastopäivän kuluttua aivot alkavat käyttää myös ketoaineita, jotka ovat rasva-aineenvaihdunnan lopputulos. Tällöin proteiinien käyttö energiaksi hieman pienenee. Stressihormoneja erittyy ja suolaa menetetään. Verenpaine alenee, koska veren nestetilavuus pienenee.
Myös rasva-aineenvaihdunta muuttuu parempaan suuntaan. Vaikutukset ovat lyhyet, sillä paaston loputtua aineenvaihdunta palaa ennalleen. Noin viikon mittaisen paaston aikana ei tarvitse pelätä lihaksien menetystä.

Jouko Pursiainen: Paasto puhdistaa kehoa, muun muassa veren korkeat virtsahappo-, kolesteroli- ja kokonaisrasvapitoisuudet laskevat. Lyhytkestoisuuden vuoksi paastolla ei kuitenkaan voi kompensoida elämän aikana tehtyjä laiminlyöntejä.

Lue koko artikkeli


Lue myös Pätkäpaastotutkimus

höpönassu
Viestit: 126
Liittynyt: 20 Heinä 2009 11:30

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja höpönassu » 28 Helmi 2015 12:21

https://www.youtube.com/watch?v=Xj1NlclMIm8

Ohessa asiaa paastosta, melko pitkästäkin sellaisesta. On ihan terveellinen tapa, tarvis itsekin kokeilla joskus, ei ihan noin pitkään toki kuin tuossa videossa, mutta viikko - kaksikin olis varmaan jo hyvä.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 22 Huhti 2015 21:38

YLE kirjoitti:Apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä ei juuri innostu ketoosin avulla laihduttamisesta. Terve ihminen kyllä yleensä kestää jonkin aikaa elimistön häiriötiloja, syömättömyyttä ja ketoosiakin, mutta joillekin se voi aiheuttaa ongelmia, ja on vaikea arvioida etukäteen kenelle.

– On ihmisiä, joilla tulee selvästi vaikeita haittavaikutuksia, lihasheikkoutta ja muitakin heikotuksia näin rajusta olotilasta. Ihmiset, joilla on jonkinlainen perussairaus, eivät kestä ketoosia. Esimerkiksi lihava, tyypin kaksi diabeetikko voi olla sellainen, jolle ketoosi ei ole hyödyllinen eikä terveellinen, Pietiläinen sanoo.

Ketoosissa on Pietiläisen mukaan etuja, jotka houkuttelevat laihduttajia: ruokahalu vähenee, ja ketoosin ajatellaan myös hiukan vähentävän lihaskatoa. Ketoosissa keho on kuitenkin poikkeavassa aineenvaihdunnan tilassa, joka aiheuttaa elimistölle rankkaa stressiä. Laihduttajan kannalta se on Pietiläisen mukaan ongelmallinen myös siksi, että ketoosissa harva jaksaa harrastaa liikuntaa.

Lisää.....

Pietiläinen puhuu taas täyttä potaskaa...

Oikean ammattimiehen näkemys paaston vaikutuksesta terveyteen

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3406
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 23 Huhti 2015 0:30

Tuossa artikkelissa sekoittuvat vihjailutasolla myös ketoasidoosi ja ketoosi. Huhhuh tätä asiantuntemusta...

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Huhti 2015 12:29

Saaristolainen kirjoitti:Tuossa artikkelissa sekoittuvat vihjailutasolla myös ketoasidoosi ja ketoosi. Huhhuh tätä asiantuntemusta...

Els perkaa tilanteen naapuriblogissa
els kirjoitti:Kuka täysälykääpiö "kertoi" toimittajalle ensi versioon, ettei veressä ole diabeetikon "happohyökkyksen" aikaan sokeria ??!!??

Diabeteksen ketoosi, eikun tietenkin ketoasidoosi, anteeksi, on paha juttu siksi, että kroppa työntää vereen kaiken ravinnoksi kelpaavan (sokerin, ketoaineet, rasvahapot) kun insuliini ei ole estämässä. Ja että silloinkin näistä vaarallisin on se sokeri, jota munuaiset yrittävät poistaa verestä pissaan sananmukaisesti henkensä hädässä... Ja joo, tilanne ehkäistään hoitamalla insuliinin tarve kuntoon, ja se taas käy helpoimmin hiilareita karsimalla - eli lievällä ketoosilla. Joka EI an sich nosta happohyökkäystä mihinkään.

Pösilöt pelottelijat!
Taas pääsee useampi diabeetikko nauttimaan "etenevästä sairaudesta" tilaa heikentävällä käypähoidolla.
Sen sijaan että pääsisivät takaisin kuntoon...

Voi tri Pietiläisraukkaa,kun niin panetellaan!

höpönassu
Viestit: 126
Liittynyt: 20 Heinä 2009 11:30

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja höpönassu » 24 Huhti 2015 16:10

Kuinkahan vaan on ihmiskunta alkutaipaleellaan selvinnyt ylipäänsä elossa kun ihan satavarmasti välillä tuli pakostakin paastojaksoja?? :shock: Toki silloin tais vähemmän olla näitä kakkostyypindiabetikoita, mutta että ihan lihasheikkoutta ja huonoa oloa, ja sitä ei voi kestää. Kyllä me ihan pumpulissa täällä eletään kun pientä nälkää ei meinattais millään kestää tai hetkellistä päänsärkyä. Sitähän se suurimmaksi osaksi on nykymeno, pitää syödä 2-3 tunnin välein kun ei yhtään kestä että tulis oikeesti nälän tunne.

Eihän sitä nyt paastotessa tai ketoosissa ole kait tarkoitus olla kuukausitolkulla? Hyvin vähillä hiilillä ymmärtääkseni voi tulla toimeen kohtuu pitkäänkin, kunkin elimistö reagoi noihin määriin melko yksilöllisesti, ketoosiin voi joku mennä vaikka hiiliä olis vähän enemmänkin (about 50g/vrk) joillakin se vaatii niiden pudottamisen sinne 20 g:aan. Olen kumminkin siinä käsityksessä, että ei ole pakko olla ketoosissa, laihtuakseen, mutta tuo 50g / hh / vrk on kohtuullisen helposti saavutettavissa tärkkelyshiilareiden (+tietty sokerin ja hedelmien) karsimisella.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Elo 2015 20:53

Helsingin Sanomat kirjoitti:
Rasvan välttely hoikistaa enemmän kuin hiilihydraatin

Malli ennusti, että vähähiilihydraattinen ruokavalio johtaa rasvan suurempaan palamiseen elimistössä, mutta rasvan karttaminen kuitenkin vähentää enemmän rasvan määrää elimistössä.

Ennusteen testaamiseksi värvättiin 19 ylipainoista miestä ja naista kokeeseen Yhdysvaltain kansanterveystieteen laitoksen NIH:n hoitolaitokseen. Koehenkilöt viettivät siellä kahteen otteeseen kaksi viikkoa.

Yhdellä jaksolla heidän päivittäistä kalorin saantiaan vähennettiin 30 prosentilla karsimalla lautaselta rasvaa. Toisella jaksolla hiilihydraatteja vähennettiin saman kalorimäärän verran.

Ihmiskokeet vahvistivat mallin tuloksia. Koehenkilöistä tehdyt mittaukset osoittivat, että kehon rasva väheni enemmän rasvapaastolla vaikka hiilihydraattipaasto lisäsi rasvan palamista.

Koeasetelma kesti vain kaksi kertaa kaksi viikkoa. Pidemmällä aikavälillä dieettien erot saattavat kuitenkin kaventua. Ainakin tutkijoiden laatima matemaattinen malli ennustaa, että elimistö tasoittaa dieettien välisiä eroja ajan oloon riippumatta siitä, missä suhteessa ihminen supistaa rasvan tai hiilihydraattien syömistään.

Tutkimuksen päätekijä Kevin Hall NIH:sta ei johda käytännön suosituksia tutkimuksestaan. Hän kehottaa laihduttajaa noudattamaan dieettiä, jota tämä pystyy noudattamaan.

Tutkimuksen julkaisi Cell Metabolism....

http://www.hs.fi/tiede/a1439434261620


Calorie for Calorie, Dietary Fat Restriction Results in More Body Fat Loss than Carbohydrate Restriction in People with Obesity

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 18 Elo 2015 10:21

Iltasanomat kirjoitti:Suomalainen asiantuntija, lääketieteen tohtori Timo Strandberg tuntee tutkimuksen. Hän on ylilääkäri ja professori Helsingin ja Oulun yliopistoissa.

– Tämä tutkimustulos tulos tukee sitä ajatusta, että perinteinen kohtuurasvainen ruokavalio on valtimoiden terveyden kannalta terveellinen ja se myös laihduttaa. Vähärasvainen ruokavalio on sydänterveyden kannalta parempi.

– Suomalaisille suositusten mukainen vähärasvaisempi ruokavalio olisi tärkeä, sillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet kolesterolin ja etenkin LDL-kolesterolin olevan valtimokovettumataudin valtimotautien keskeinen syytekijä, Strandberg sanoo.

http://www.iltasanomat.fi/laihdutus/art ... 66563.html

Strandberg panisi suomalaiset jälleen lähes rasvattomalle dieetille, vaikka Valtion Ravitsemusneuvottelukunta suosittelee rasvan lisäämistä aina 40% saakka....ristiriitaista vai mitä?

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1897
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 18 Elo 2015 10:38

Puska - Uusitupa- perinteen jatkaja on ollut jo pidempään prof. T. Strandberg.
TV1:n ohjelma suomalaisesta huumehistoriasta on ainakin ensimmäisen osansa perusteella lupaava (suositan katsomaan). Siitä saa vähän käsitystä lääkärikunnan lääkeuskovaisuudesta eräänlaisena naiviutena.
Stranbergin statiiniuskovaisuus on vain sitä samaa naiviutta (tieteellä todistellen). Hän uskoo (rehellisesti?), että hiilihydraateilla aikaansaadut aineenvaihduntahäiriöt voidaan korjata statiineilla itse syyhyn puuttumatta.
No, eipä referoitu käsityksensä ravitsemusfysiologian toimivuudesta ole hääppöinen.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 21 Elo 2015 12:17

Facebook kirjoitti:Jari Ristimäki: Siteeraakohan Strandberg aivan tosissaan mielisairaalatutkimusta?

Laatikainen: Enpä usko, että siinä on leikkiä mukana.

Jari Ristiranta: Tuossa on varmaankin Strandbergillä käynyt se ilmiö, että jos tutkimustulos sopii ajattelumaailmaan, laatukriteereistä ei olla niin tarkkoja.

http://karppaus.info/forum/viewtopic.ph ... start=1425

Ravitsemusterapeutti pahassa pinteessä?
Laatikainen kirjoitti:Päätin kysyä Timo Strandbergilta suoraa kommenttia. Timo antoi puhelinkeskustelumme jälkeen ystävällisesti seuraavan kommentin:

” En varmaankaan selannut liitetiedostaja riittävän tarkoin, sillä olen kyllästynyt alati uusiin meta-analyyseihin kohorteista ja kovasta rasvasta. Kohorttitutkimukset kun ovat aina puutteellisia, eivätkä voi osoittaa kausaliteettia.

Itse asiassa on kyllä mahdollista, että tulokset selittyvät muillakin tekijöillä kuin kolesterolilla vakioimisella. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi puutteellinen ravinnonkäyttötieto, joka usein kohorttitutkimuksissa perustuu yhteen kertakyselyyn pitkissäkin tutkimuksissa.

Varmaankin raffinoitujen hiilihydraattien sekoittava vaikutus on myös yksi osatekijä. Minulla on pitkä historia meijeriteollisuuden kanssa tämän asian vääntämisestä, ja olen jossain määrin myös sitä mieltä, että tällaiset meta-analyysit ovat mahdollisesti meijeriteollisuuden alullepanemia, kuten Martin Katan on eräässä Center for Science in the Public Interest’in haastattelussa osoittanut.

Meillä on Suomessa klassinen Mielisairaalatutkimus, joka kyllä osoitti, kaikesta kritiikistä ja joistakin puutteistaan huolimatta, että tyydyttyneen rasvan korvaaminen kasvirasvalla johtaa selvästi parempaan sydän- ja verisuonitautiterveyteen myös satunnaistetussa tutkimuksessa. Pelkäänpä, että tämän tyyppisiä satunnaistettuja tutkimuksia ei enää pystytä tekemään, joten ollaan sitten suossa puutteellisten seurantatutkimusten kanssa, jotka ovat alttiita monille tulkinnoille.
Pysyn kannassani, että kokonaisnäyttö selvästi puhuu tyydyttyneen rasvan haitoista valtimoille ja hyöty saadaan nimenomaan korvaamalla kovaa tyydyttynyttä rasvaa hyvillä pehmeillä rasvoilla ”

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 31 Elo 2015 15:40


Skepsis ryn jäsen kommentoi...
Roskatiede kirjoitti:Kuinka monta virhettä yhdessä tiedeuutisessa voi olla? – esimerkkinä Ilta-Sanomat

1.Otsikossa väitetään, että tutkimus selvitti, kumpi on tehokkaampi vähähiilihydraattinen vai vähärasvainen dieetti. Valitettavasti dieettien tehon selvittämiseksi tarvittaisiin pidempi aika kuin 6 päivää. Tutkimuksessa tutkittiin laihduttamisen metaboliaa eli aineenvaihduntaa.
2.Alaotsikossa väitetään, että olisi tutkittu karppausta. Tässä tutkimuksessa rajoitettiin hiilihydraateista saatavaa energiaa 30 % ennen koetta vallinneesta tasosta. Tällöin kyseessä ei ole karppaus, vaan hiilihydraateilla rajoittettu dieetti. Karppauksessa energian saantia rajoitetaan paljon enemmän. Tätä ei voitu tässä tutkimuksessa tehdä, sillä energian saantia rasvasta ei voitu rajoittaa yhtään enempää kuin mitä tehtiin. Tutkimuksessa siis kumpaakin energianlähdettä rajoitetiin 30 %. Rasvoja rajoitettiin niin paljon, että käytännössä tuollaisen dieetin noudattainen on mahdotonta.
3.Koehenkilöt eivät olleet sairaalloisen ylipainoisia (BMI > 40), vaan vaikeasti ylipainoisia (BMI 35,1 +-1,1).
4.Ryhmässä oli mukana edustava otos eri-ikäisiä miehiä ja naisia, Ilta-Sanomien mukaan. Ryhmän 9 naisten ikä oli 30-36 ja 10 miehen iät 36-40. Otos ei ole edustava mistään ajateltavissa olevasta perusjoukosta, eikä tutkijat sellaista tavoitelleet.
5.Koejärjestelyjen kuvauksessa puuttuu olellinen tieto siitä, että koehenkilöt jaettiin sattumanvaraisesti kahteen ryhmään. Toisen ryhmän energian saantia rajoitettiin hiilihydraateista ja toisen rasvoista. Kokeen toisessa vaiheessa ryhmät vaihtoivat dieettiä.
6.Hiilihydraattipitoinen dieetti pudotti kiloja enemmän – ei nopeammin.
7.Tutkimuksen pääviesti on se, että vaikka rasvarajoitteisella ryhmällä veren insuliini ei laskenut, niin kuin hiilihydraattirajoitteisella ryhmällä laski, niin silti rasvarajoitteisen ryhmän läskit sulivat. Hiilihydraattirajoitteisilla dieteillä on aikaisemmin väitetty rasvan palamisen johtuvan insuliinin vähenemisestä. Tämä teoria kumoutuu. Tutkijat ovat arvanneet tutkimuksensa joutuvan Ilta-Sanomien tyyppiseen käsittelyyn. Siksi he matemaattisen mallin avulla ennustavat, että jos diettejä jatkettaisiin, niin erot läskissä tasoittuisivat. Tutkijoiden mielestä niukalla hiilihydraattidieetillä ei ole metabolisia etuja laihduttamisen kannalta.
8.Ilta-Sanomien mielestä sokerit eivät lihota ja tämän väitteen lehti kehtaa panna
tutkijoiden suuhun. Mitään noin hölmöä tutkijat eivät sanoneet. Mieti itse, voitko syödä keksiä ja pullaa miten paljon tahansa lihomatta?
9.Rasvalla rajoitettu dieetti vähensi Ldl-kolesterolia, mutta olisiko pitänyt kertoa, että hiilihydraateilla rajoitettu dieetti vähensi trigyseridejä

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 24 Maalis 2016 10:55

PubMed kirjoitti:Abstract

The longevity and excellent health status of the population of Crete has been attributed to its lifestyle and dietary habits. The impact of Greek Orthodox Christian Church fasting on these dietary habits has never been studied. One hundred and twenty Greek Orthodox Christians living in Crete participated in a 1-year prospective study. One half of the subjects, who fasted regularly (fasters), and sixty non-faster controls were followed longitudinally for the three main fasting periods over 1 year; Christmas (40 d), Lent (48 d) and the Assumption (15 d). Pre- and end-holy days measurements were performed in each fasting period including: 24 h dietary recall, blood collection and anthropometric measurements. Based on the 24 h recall, fasters as compared with controls had lower intakes of end-holy days dietary cholesterol, total fat, saturated fatty acids, trans-fatty acids and protein (P < 0.001). Fasters presented a decrease of 753 kJ (180 kcal) in end-holy days energy intake (P < 0.05) compared with an increase of 573 kJ (137 kcal) in the controls (P < 0.05). Fasters had a decrease in end-holy days Ca intake (P < 0.001) and an increase in end-holy days total dietary fibre (P < 0.001) and folate (P < 0.05), attributed to their higher consumption of fruit and vegetables in end-holy periods (P < 0.001). There were no differences for other vitamins or minerals between pre- and end-holy periods in both groups except for vitamin B2. The Orthodox Christian dietary regulations are an important component of the Mediterranean diet of Crete characterised by low levels of dietary saturated fatty acids, high levels of fibre and folate, and a high consumption of fruit, vegetables and legumes.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15333159

Kreetalla paastottiin 100 päivää vuodessa kertoo tutkimus vuodelta 2004

Kreetaa on pidetty terveellisen Välimerendieetin esikuvana. Sieltä dokumentoitiin II maailmansodan jälkeen tämä terveelliseksi sanottu ruokavalio. On lähinnä kiinnitetty huomiota kreettalaisten syömisiin,jotka sopivat sopivasti nykyisiin terveellisiin suosituksiin. Sodan jälkeiseen niukkuuteen ei kiinnitetty huomiota tietystikkään....

Mutta entäpä,jos tuo ruuasta pidättäytyminen onkin tärkeämpi juttu? Tämä on ainoa asiasta tehty tutkimus kautta aikojen....

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 12 Kesä 2017 19:11

YLE kirjoitti:Apulaisprofessori Kirsi Pietiläinen Helsingin yliopiston lihavuustutkimusyksiköstä ei juuri innostu ketoosin avulla laihduttamisesta. Terve ihminen kyllä yleensä kestää jonkin aikaa elimistön häiriötiloja, syömättömyyttä ja ketoosiakin, mutta joillekin se voi aiheuttaa ongelmia, ja on vaikea arvioida etukäteen kenelle.

– On ihmisiä, joilla tulee selvästi vaikeita haittavaikutuksia, lihasheikkoutta ja muitakin heikotuksia näin rajusta olotilasta. Ihmiset, joilla on jonkinlainen perussairaus, eivät kestä ketoosia. Esimerkiksi lihava, tyypin kaksi diabeetikko voi olla sellainen, jolle ketoosi ei ole hyödyllinen eikä terveellinen, Pietiläinen sanoo.

Ketoosissa on Pietiläisen mukaan etuja, jotka houkuttelevat laihduttajia: ruokahalu vähenee, ja ketoosin ajatellaan myös hiukan vähentävän lihaskatoa. Ketoosissa keho on kuitenkin poikkeavassa aineenvaihdunnan tilassa, joka aiheuttaa elimistölle rankkaa stressiä. Laihduttajan kannalta se on Pietiläisen mukaan ongelmallinen myös siksi, että ketoosissa harva jaksaa harrastaa liikuntaa.

Lisää.....

Pietiläinen ei tietysti usko tätä, mutta kerrotaanpa kuitenkin, että vesipaasto(2-8 pvä) näyttää laihduttavan nörttejä Silicon laaksossa


CNBC kirjoitti:
The former CEO of Evernote has lost 80 pounds by fasting, and he's part of a growing trend in Silicon Valley

For up to 8 days at a time, Libin will consume only water, tea and black coffee. He's lost about 80 pounds in seven months, and is hoping to drop an additional five pounds.

http://www.cnbc.com/2017/06/07/phil-lib ... -loss.html

Tomppa
Viestit: 379
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja Tomppa » 06 Syys 2017 12:47

Tekniikan maailma kirjoittaa:
Piilaakson uusin villitys: Toimitusjohtajat paastoavat jopa viikon putkeen
https://tekniikanmaailma.fi/teknologia/piilaakson-uusin-villitys-toimitusjohtajat-paastoavat-jopa-viikon-putkeen/

Ote tuosta jutusta [eikös olekin ihmeellistä...]:
"Paaston tarkoituksena on saada elimistö ketoosiin eli tilaan, jossa ketoaineiden määrä elimistössä on koholla. Tällöin elimistö käyttää energianaan elimistön rasvavarastoja.

”Ketoaineet ovat aivojen superpolttoainetta. Monet paastoamisen hyödyistä, kuten mielen kirkkaus, johtuvat ketoaineiden lisääntymisestä elimistössä”, Woo toteaa.

Piilaaksossa paastoa ei kuitenkaan harrasteta ensisijaisesti painonpudotuksen vaan suorituskyvyn kasvattamisen vuoksi."

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Paasto ja ketodieetti

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Tammi 2019 1:08
IL kirjoitti:
Paasto on parempi idea

Detox-hoidot myös niputetaan väärällä tavalla yhteen paaston kanssa, sanoo Knuuti.
Hänen mukaansa detoxin hypetys perustuu osaltaan siihen, että mukana on paastoamista.

– Niillä ei kuitenkaan ole mitään todellista yhteyttä. Detoxiin kuuluu myös erilaisten valmisteiden ja juomien käyttö, vaikka tuotteissa itsessään ei kuitenkaan ole mitään, mikä puhdistaisi elimistöä. Paastoaminen on aivan eri asia.
Paasto perustuu Knuutin mukaan ajatukseen, että sen aikana ei syödä niin paljon kuin elimistö kuluttaa.

– On ruokavalioita, joissa esimerkiksi syödään 5 päivää normaalisti ja 2 päivää paastotaan tai sitten on lyhyitä, muutaman päivän paastoja.

Erilaiset pätkäpaastot perustuvat ajatukseen, että tiettyjen ajanjaksojen, esimerkiksi 16 tunnin tai kahden päivän aikana ei syödä normaalisti.

Knuuti ei pidä lyhyttä paastoa pahana asiana. Lyhyitä paastoja on tutkittu tieteellisesti ja on todettu, että niukempaan energiansaantiin liittyy myönteisiä vaikutuksia.

– Sokeritasapaino voi parantua ja elimistön matala-asteiseen tulehdustilaan reagoivat merkkiaineet vähentyä.
Sairauksia paastolla ei voida hoitaa.

Raja menee Knuutin mukaan siinä, jos aletaan väittää, että esimerkiksi paastolla on vaikutusta sairauteen tai sillä voidaan korvata jokin lääketieteellinen hoito.


https://www.iltalehti.fi/laihdutus/a/7a ... a1d36ae7c0

Varmaa tietoa kaikkitietävältä Knuutilta?

YLE kirjoitti:
Vähähiilihydraattiset ruokavaliot vaikuttavat tekevän uutta tulemista hiljaiselon jälkeen, arvioi laillistettu ravitsemusterapeutti, Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä Reija Männikkö.

Hänen mukaansa tietyt ruokatrendit ponnahtavat pintaan tasaisin väliajoin ja ikäänkuin kiertävät muodikkaina.


Helsingin yliopiston Lihavuustutkimusyksikön professorin Kirsi Pietiläisen mukaan ketogeeninen dieetti voi toimia lyhytaikaisesti esimerkiksi silloin kun ihminen haluaa laihtua. Hänen mukaansa moni sitä kokeileva luulee kuitenkin voivansa mässäillä kovaa rasvaa, vaikkapa voita ja pekonia, kuinka paljon tahansa.

– Sehän on tutkimusten perusteella ihan varmuudella sydänterveydelle haitallista, hän muistuttaa.

https://yle.fi/uutiset/3-10608074

Eikö olisi jo aika päättää,onko VHH(ketodieetti) menneen talven lunta ja vaarallinen...vai mitä?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa

cron