Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2
Eräs lukija lähetti minulle sähköpostiviestin, jossa pohti mahtaako TIME-lehti pyytää anteeksi sitä, että se 1961 teki kansijutun Ancel Keysin diet-heart-hypoteesista nostaen tämän virheellisen Seitsemän maan tutkimuksen arvoon ansaitsemattomaan. Samalla se ei ainoastaan vieronut vaan suorastaan mustamaalasi John Yudkinia, joka klassisessa teoksessaan Pure, White, and Deadly: How Sugar Is Killing Us and What We Can Do to Stop It osoitti liiallisen sokerin ja hiilihydraattien kulutuksen vaarat. Yudkin näyttää olleen oikeassa ja Keys väärässä -–DEAD WRONG!
Tri Matti Tolonen kirjoitti:Syökää voita! Uutta tietoa kolesterolista
Päivitetty 18.6.2014
Voi ja muu maaeläinrasva ei ole terveydelle vaarallista, kuten meitä on aiheetta peloteltu. Kolesterolia alentava lääkitys on useimmiten täysin turhaa ja suorastaan vaarallista. Suomessa lähes 80 % statiinien syöjistä (joita on lähes 700 000) on terveitä, jotka ottavat lääkettä ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa, primaaripreventiona, turhaan. Valtimotautien aiheuttaja ei näet ole kolesteroli sellaisena kuin sitä nykyään verestä mitataan, vaan hiljainen krooninen tulehdus (inflammaatio) ja valtimon seinämän kalkkiutuminen. Valtimotauteja pitävät yllä ja pahentavat monet seikat, kuten hapettunut LDL (ox-LDL), sokeroitunut LDL (AGE-LDL), alipoproteiinit, triglyseridit, vapaat radikaalit sekä D-vitamiinin ja omega-3-rasvahappojen puute, jotka vaurioittavat solunsisäisiä mitokondrioita ja valtimoiden sisäseinämän endoteelia.
Lue koko paketti
Syö voita, tiedemiehet olivat väärässä! Time: Sota rasvaa vastaan on ohiArno Rydman
9 tuntia ja 8 minuuttia sitten
Lue koko juttu
San Martino kirjoitti:Verkkouutiset repäiseeSyö voita, tiedemiehet olivat väärässä! Time: Sota rasvaa vastaan on ohiArno Rydman
9 tuntia ja 8 minuuttia sitten
Lue koko juttu
...mutta mahtaako levitä verkosta mihinkään?
Timo Kuusela kirjoitti:Kehittyy se.
Perässäjuoksijoiden maine vielä vaikuttaa (erikoisesti P. Puska ja tuoreemmat tukijansa).
Aikaa (ja kärsivällisyyttä) tarvitaan vielä. Odotellessa on hyvä koota nykymenoa vastaan raskauttavaa tutkimusmateriaalia, valistaa potilaita löytämään oma tehokas tapansa rajoittaa hiilihydraatteja ja lievittää rasvakammoa....
YLE Areena kirjoitti:Yleis- ja verisuonikirurgi Taija Somppi sekä ylijohtaja Erkki Vartiainen THL:stä väittelivät voin terveellisyydestä.
Katso ohjelma tästä
I was wrong - we should be feasting on FAT, says The Fast Diet author DR MICHAEL MOSLEY
Dr Mosley used to believe all saturated fats were bad for us
So he ditched beef, full fat milk and butter
They were thought to cause weight gain and heart attacks
But new studies have revealed this isn't the case
There's a stronger link between sugar consumption and heart disease
Daily Mail
Saaristolainen kirjoitti:Asiasta puhuttiin jo ruotsalaisessa aamutelevisiossa. Täällä ei varmaan uskalleta hiiskuakaan?
Ruotsin TV4 Nyhetsmorgon
New Scientist kirjoitti:....in recent weeks and months a steady drumbeat of media coverage has suggested that saturated fat has been unfairly maligned. "Eat Butter", declared the cover of Time magazine. "Everything we thought we knew about dietary fat is wrong," said the blurb on The Big Fat Surprise: Why butter, meat and cheese belong in a healthy diet, an influential book by investigative journalist Nina Teicholz.
Really? Everything? As usual, the truth is less earth-shattering. Yes, two large reviews of the evidence have cast doubt on the supposedly rock-solid link between saturated fat and cardiovascular disease
Read more
New Scientist kirjoitti:In any case, meat, butter and cheese already belong in a healthy diet, as long as you don't eat too much of them.
LOHJA | Lohjalaisten vanhusten ruokaa maukastetaan ja vahvistetaan lähitulevaisuudessa voilla ja kermalla. Se on yksi konkreettinen ehdotus, jonka Lohjan ruokapalvelujen kehittämisryhmä tekee loppuraportissaan.
– Ruoka on varsinkin laitoksissa asuvien vanhusten elämässä aivan keskeinen asia. Hyvä ruoka on yhtä kuin hyvä mieli. Vanhat ihmiset toivovat perinteisiä ruokalajeja, ja siihen sisältyy myös voin ja kerman käyttö, Lohjan ruoka- ja siivouspalvelujen päällikkö Jere Jantunen sanoo.
Voin ja kerman välttäminen perustuu valtakunnallisiin ravintosuosituksiin. Kun perusravinto ei ole vanhuksille riittänyt, on perusturva hankkinut ravintolisiä.
– Kun vanhus on tyytyväinen ruokaan, hän tarvitsee vähemmän lääkkeitä ja nukkuu paremmin. Jos tuntuu, että vanhus saa ruoasta liikaa energiaa, annoskokoja voidaan säädellä.
Kerman ja voin käyttö lisää ruokahuollon kustannuksia 9 000 eurolla, mutta vastaava säästö tulee ravintolisistä luopumisesta.
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa