Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2
San Martino kirjoitti:Tutkimus sai innostuksensa havainnoista, joiden mukaan Alzheimerin tauti on yleinen diabeetikoilla.
Tutkijat ovat innoissaan mahdollisuudesta hidastaa Alzheimerin taudin etenemistä insuliinisuihkeella. Insuliini on halpaa, helposti saatavilla ja nenäsuihkeena otettuna myös hyvin turvallista.
Lue lisää
Aiemmassa tutkimuksessa on havaittu diabeteksen saattavan lisätä Alzheimerin taudin ja verenkiertoperäisen dementian riskiä. Tutkimuksen mielenkiinto keskittyy siihen, voisiko diabeteksen hyvä hoitotasapaino estää kognition alenemista.
Tutkijoiden mukaan diabetes voi vaikuttaa dementian syntyyn useiden mekanismien välityksellä. Toistuvat, vaikeat hypoglykemiat voivat johtaa aivojen vaurioitumiseen, ennen kaikkea hippokampuksen ja aivokuoren alueella. On myös alustavaa näyttöä siitä, että diabetes voi voimistaa hypoglykemian aiheuttamia vaurioita muuntuneen glukoositasapainon takia.
Jos tämä yhdysvaltalaistutkijoiden havaitsema yhteys varmistuu ja unen ja Alzheimerin taudin välillä on suora yhteys, uniongelmien hoitaminen voisi lykätä tai hidastaa monien dementiaoireita.
YLE: Uniongelmat yhteydessä Alzheimerin taudin aivomuutoksiin
Helsingin Sanomat kirjoitti:
Tutkimus: Uusi löytö selittää diabeteksen ja Alzheimerin taudin yhteyttä
"Washingtonin yliopiston St. Louisin kampuksen tutkijat havaitsivat, että veren kohonnut glukoosipitoisuus lisää amyloidiplakkien kasvua Alzheimerin taudin hiirimallilla. ...Tutkimus ei osoita, että kohonnut verensokeri olisi amyloidikertymien alkusyy, ainoastaan, että se voi kiihdyttää prosessia."
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=15&t=68948
YLE kirjoitti:Aikuistyypin diabetes voi heikentää muistia ja muita mielentoimintoja normaalia aikaisemmin, kertoo Duodecim. Tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan aikuistyypin diabetesta sairastavat pärjäsivät yli 65-vuotiaille tehdyn tutkimuksen alussa tehdyissä kognitiivisissa testeissä selvästi verrokkiryhmää huonommin.
Tutkimus: Aikuistyypin diabetes saattaa heikentää muistia jo keski-iässä
YLE kirjoitti:Naisdiabeetikoilla riski muistiongelmiin – aikuistyypin diabeteksen ensioireista uutta tietoa
Aiemmin on tiedetty, että sairauteen vaikuttava insuliinin tehon heikentyminen saattaa vaikuttaa muistiin. Nyt on todettu, että näin käy vain naisille.
Tulosten perusteella näyttää siltä, että insuliinin tehon heikkeneminen eli insuliiniresistenssi vaikuttaa kielteisesti erityisesti naisten aivoihin. Resistenssi on yhdistetty myös aikaisemmin mielen toimintojen heikentymiseen, mutta sen sukupuolieroja ei ole havaittu.
Tutkijat eivät tiedä miksi resistenssi liittyy kielellisten taitojen heikkenemiseen. Tutkijat eivät ole täysin varmoja, että heikentyminen johtuu insuliiniresistensistä, eikä tutkimus pysty selvittämään vaikutuksen syitä.
http://yle.fi/uutiset/naisdiabeetikoill ... oa/8227054
San Martino kirjoitti:Tutkimus sai innostuksensa havainnoista, joiden mukaan Alzheimerin tauti on yleinen diabeetikoilla.
Lue lisää
Alzheimertauti on t3DM? VHH auttaa?
IS kirjoitti:Asiantuntijoiden uusien arvioiden mukaan aivoja rappeuttava Alzheimerin tauti voi syntyä viruksista ja bakteereista. Alzheimerin tauti johtaa dementiaan, jonka keskeisin oire on muistihäiriö.
Tutkimustulosten mukaan myös korkea kolesteroli ja sokeritauti voivat lisätä riskiä Alzheimerin sairastumiseen.
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... ent=frontp
IS kirjoitti:Ruotsissa on löydetty uutta tietoa Alzheimerin taudin varhaisesta kehittymisestä
Geneettiseen riskiryhmään kuuluvilla havaittiin aivoissa korkea määrä astrosyyttejä, jotka aiheuttivat sairauden varhaisena merkkinä pidettyä tulehdusta jopa 20 vuotta ennen kuin ensimmäisten oireiden saattoi odottaa ilmenevän ja niin sanottuja beeta-amyloidikertymiä löytyvän aivoista suurina pitoisuuksina.
Tulehdusreaktio on yksi Alzheimeria varhaisessa vaiheessa enteilevistä muutoksista. Kivipellon mukaan tutkimuksissa olisikin syytä keskittyä tulehdusreaktioon entistä tarkemmin.
Ruotsalaistutkimuksen ryhmä voisi hyötyä anti-inflammatorisesta eli tulehdusta vähentävästä lääkkeestä.
http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-2 ... =frontpage
Wikipedia kirjoitti:Astrosyyttien tärkein tehtävä on pitää huolta hermosolujen kemiallisesta tasapainosta. Niiden perivaskulaariset ulokkeet ovat kosketuksissa keskushermoston hiussuonien endoteelisolujen kanssa, ja niin astrosyytit osallistuvat veri-aivoesteen muodostamiseen.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Gliasolu# ... otukisolut
Veri-aivoesteen läpäisevät mm. rasvaliukoiset, riittävän pienikokoiset molekyylit (mm. monet rasvat, steroidit, etanoli, nikotiini, kofeiini), sekä erilaisten kuljetusjärjestelmien avulla mm. sokerit ja eräät aminohapot. Lisäksi valkosolut pääsevät läpi, mutta punasolut eivät pääse...
Leukojen ja hampaiden alueelta kulkee läpättömiä laskimoita keskushermostoon veri-aivoesteen ohi. Näin ollen oraalialueen infektiot voivat teoriassa päästä suoraan keskushermostoon.lähde? On jopa esitetty epäilyjä, että osalla MS-potilaista tämä olisi ollut patogeenien (sairaudenaiheuttajien) reitti keskushermostoon.
Dr. Dahlqvist kirjoitti:Enligt denna artikel är problemet i hjärnan vid insulinresistens att glukos inte kan metaboliseras i hjärncellerna utan insulin. Insulinet från blodet i kroppen stoppas vid blodhjärn-barrären pga att cellerna där är insulinresistenta, och därför blir det brist i hjärnan
http://annikadahlqvist.com/2016/10/10/f ... rs-demens/
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 9 vierailijaa