Seikkailujuoksija Jukka Viljanen

Kirja-arvosteluja

Valvoja: MahaTar

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5232
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Seikkailujuoksija Jukka Viljanen

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 20 Syys 2012 13:49

Tutustuin espoolaiseen Jukka Viljaseen toistakymmentä vuotta sitten, jolloin hän toimi SanomaMagazinesin markkinointiekonomina. Sittemmin Jukka hylkäsi turvallisen uransa perinteisessä oravanpyörässä ja hänestä tuli ammattijuoksija ? yli 40 vuoden iässä. Hän ei juokse radalla eikä maantiellä (esim. maratoneja) aikaa vastaan, vaan hänen tähtäimensä ovat aivan muualla.

Jukka Viljanen valoitti juoksemalla Pohjoisnavan (42 km juosten + 50 km polkypyörällä heti perään), Etelämantereen (100 km juoksukilpailu), Kalaharin aavikon (1000 km 20 päivässä) ja lopulta Saharan halki (1609 km 30 päivässä). Hän taivalsi 50 km päivässä, päivästä toiseen, Saharan halkijuoksussa peräti 30 päivää perätysten. Uskomatonta, mutta totta. Tavallinen ihminen olisi jo maratonin (42 km) jälkeen viikon jalat kipeunä ja tönkköinä.

Näihin hankkeisiin valmistautuminen vaati Viljaselta valtavan määrän valmistautumista, määrätietoista juoksuharjoittelua, yhteydenottoja sponsoreihin, turvallisuus- ja viestintäalan ammattilaisiin sekä perehtymistä välineisiin, ravitsemukseen ja ravintolisiin, joita hän myös käyttää (karnosiini, D-vitamiini, ubikinoni, kalaöljy, magnesium, B-vitamiinit ym.). llman niitä ruumis ja sielu eivät olisi pysyneet kunnossa eivätkä projektit olisi onnistuneet. Usein Jukalle esitetty kysymys kuuluu: "Oletko hullu?" 280 sivua erittäin mielenkiintoista luettavaa. Seikkailujuoksija-kirjan on kirjoittanut YLE:n Aamu-tv:n juontaja Juha Hietanen. Suosittelen!
Seikkailujuoksija
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa